13/08/2022

Intelligente steden en wijze dorpen


The Line in Saoudi Arabië wordt een hoogtechnologische smart city, een soort glazen gevangenis voor de transhumane mens die daar wellicht gevoed zal worden met insecten en gmo planten. The Line is een lange, kaarsrechte betonnen constructie van 200 meter breed en maar liefst 170 km lang waar 9 miljoen mensen kunnen wonen die zonder twijfel dag en nacht onder propaganda, surveillance en straling zullen staan en geen privacy noch echte vrijheid meer kennen. In de natuur is nergens een rechte lijn te bespeuren, daar is alles organisch en gebaseerd op heilige geometrie zoals de Fibonacci reeks. Wonen in een kunstmatige constructie zoals The Line zal de mens volledig afsnijden van zijn aardse biotoop, wat de geboortegrond van het fysieke lichaam is.

De digitaal gestuurde A.I. smart cities komen er aan, in alle vormen en kleuren, dat staat vast. In 2021 haalden meer dan 200 steden het label 'smart city'. Koploper is Azië en op nr. 1 staat Singapore. Enkele andere steden in de top 20: Zurich, Oslo, Genève, Kopenhagen, Lausanne, Helsinki, Seoul, Aukland, Bilbao,,... De globalisten gebruiken de klimaatagenda en de CO2 hoax om klimaatneutrale, 'duurzame' steden en elektrische wagens te pushen die zogezegd een lage ecologische voetafdruk hebben. Maar men vergeet dat de bouw en het onderhoud van deze steden en de productie, de (fossiele) energievoorziening en de vernietiging van zulke auto's/batterijen een enorme belasting op het milieu, de natuur en het klimaat betekenen. In de smart cities zijn de bewoners volledig afhankelijk van het systeem voor het invullen van de basisbehoeften (woning, voedsel, water, energie, verwarming, werk, school,..). Je weet wel: geen bezit en toch gelukkig, wij zorgen voor alles. Gezien de kleine boeren blijkbaar moeten verdwijnen en nu weggepest worden, zal het voedsel in de smart cities uit megagrote fabrieken komen die innovatieve en nieuwe 'eetwaren' aanbieden zoals insectenproteïnen en 3D geprint namaakvlees. En wie afhankelijk is van een externe autoriteit (WEF en VN) en een parasitair systeem zoals dat van de elite, is erg kwetsbaar en niet langer vrij. Dat moge duidelijk zijn.

Er is uiteraard niets mis met het ontwerpen en bouwen van innovatieve en duurzame steden waar de voetafdruk neutraal is, de energie hernieuwbaar en de verspilling onbestaande. Overal spruiten deze intelligente steden nu op, zoals bovenstaand filmpje laat zien. De meeste projecten zijn een combinatie van (intelligente) technologie, digitalisering, elektronica, domotica, robotica, dataverwerking, informatiesystemen en natuur. De natuur in die steden is wel niet langer wild en 'vrij', maar aangelegd, begrensd, gesnoeid en ingekaderd. Het toverwoord is 'slim', alles moet slim zijn in de stad van de toekomst:  slimme energie, slimme gebouwen, slimme mobiliteit, slimme infrastructuur, slimme technologie, slimme gezondheidszorg en slimme burgers. Alles is onderling verbonden met elkaar, men noemt dit het internet of things (IoT). Alle toestellen, apparaten, gadgets, gebouwen, vervoermiddelen, straten, parken,... in de slimme stad zijn verbonden met het centrale netwerk via sensoren, camera's en software. En via het internet of bodies (IoB) zitten ook alle mensen en dieren aangesloten op het centrale systeem. Het is eigenlijk 1 groot hive mind netwerk bestuurd door de algoritmes van machines.

De nadelen van de slimme stad zijn duidelijk. Er is geen privacy meer, alles is gekend en geweten over iedere bewoner en bezoeker. Alles wordt 24/7 gemonitord, gesurveilleerd en gereguleerd. Alles is geautomatiseerd, de algoritmen besturen de stad, de menselijke factor is ondergeschikt aan de machines, de schermen en de computers. De bewoners worden tot gehoorzaamheid gebracht via ontelbare regeltjes, sociale kredietsystemen, medische plichten en vaccins (om epidemieën in de dichtbevolkte stad te vermijden). De toekomst van de stad en de burger is in handen van A.I., want het zijn geavanceerde computersystemen die beslissen over de handel en wandel. De slimme stad mag dan wel veilig en efficiënt zijn en de slimme mens gezond en intelligent dankzij de vele upgrades en implantaten, toch lijkt het allemaal op één grote valkuil, een vangnet voor de robotmens, een digitale elektromagnetische kooi waar de grote reset makkelijk uitgerold kan worden. Want het gaat om totale controle van geboorte tot dood, dat tonen alvast de Chinese steden die 10 jaar voorlopen qua smart control.

Maar wat als we wijs kiezen in plaats van slim, en eenvoud in plaats van geld en natuur in plaats van technologie en lokaal in plaats van globaal. Hier is een ander voorstel. Het zijn drie peilers om een andere weg te kiezen, een meer menselijke en organische weg die de vrijheid en de creativiteit van de mens respecteert. Waarom is het wijs? Omdat de familiedomeinen en ecodorpen de organische intelligentie uit de natuur nabootsen om permanente, ecologische, regenererende, en overvloed producerende systemen op te zetten. Men noemt het ook permacultuur, een uitgebreid geheel van technieken, methodes en principes die gericht zijn op een zelfvoorzienend leven door mee te bewegen met de natuur en moeder Aarde. Permacultuur zorgt voor veerkracht door nuttige verbindingen en gesloten kringlopen tot stand te brengen geïnspireerd door de levende planeet Gaia. Permacultuur is toepasbaar op voedselvoorziening, huisvesting, waterhuishouding, economie, energiegebruik, politiek, het sociale en maatschappelijke leven, kortom op alle aspecten van onze leefomgeving. Hier zijn 3 peilers voor een menselijke en wijze toekomst.

1. Het familiedomein als persoonlijke leef- en woonplek voor een gezin waar alle basisbehoeften kunnen ingevuld worden, inclusief een inkomstenbron. Er werden ondertussen tal van artikelen gepubliceerd op Rivendell en de 2 blogs die dit concept gedetailleerd uitleggen. Daarom gaan we er hier niet dieper op in. Maar hier zijn wat linken: Het Familiedomein, Spirituele Permacultuur en Zelfvoorziening. De video hieronder toont een voorbeeld van zo'n zelfvoorzienend domein.


2. Het familiedomein dorp als een verzameling van familiedomeinen verzameld rond gemeenschappelijke gebouwen, gebieden en belangen. De opmars van de ecodorpen en intentionele leefgemeenschappen is niet te stuiten. En elk dorp is uniek omdat ook de bewoners unieke, creatieve mensen zijn. Lees meer in deze berichten: Lichtdorp, Living the Dream en Sprookjesland. De video hieronder toont een voorbeeld, hier nog meer video's: Kind Land District, Vedrussia (2016), Vedrussia luchtbeelden, Ecovillage Milenki, Ecovillage Rodnoe winter, Ecovillage Rodnoe summer, Ecovillage Slavnoye.


3. De levensboerderijen
die rond de steden liggen en de stadsbewoners voorzien in echt en natuurlijk geteeld voedsel. Want niet iedereen wil de verantwoordelijkheid over een familiedomein en niet iedereen wil een kleinschalige boer worden. En dat hoeft ook niet. De lokale boerderijen rond de gemeenten en steden kunnen het voedsel voorzien voor de stedelingen en verdienen op die manier ook hun boterham. Ondertussen kunnen de bestaande steden autonomer gemaakt worden door lokale economie te promoten, de huizen en wijken te voorzien van hernieuwbare energie, alternatieve geldsystemen te introduceren, ruimte om volkstuintjes te creëren, te decentraliseren, te ruilen en te recyclen, en nog veel meer. Dit gebeurt trouwens al wereldwijd in de zogenaamde transitiesteden. Zo zijn er tal van initiatieven die een antwoord bieden op de onpersoonlijke en zielloze smart cities. Zie hier: Levensboerderijen en Vamilie. En zie de boerderij hieronder waar het gezin ook een systeem opzet om de financieel zwakkere medemensen toch kwaliteitsvoeding te kunnen aanbieden.

'A Farm for the Future' is een mooi voorbeeld van de transitie die mogelijk en wenselijk is. De kleine monocultuur familieboerderijen die afhankelijk zijn van petroleumproducten (voor diesel, pesticiden, meststoffen,...) zijn ten dode opgeschreven. Het goede nieuws is dat men een omslag kan maken naar een polycultuur en permacultuur boerderij en die is wél leefbaar, brengt meer geld op en is beter voor het milieu/klimaat.

 Anastha Aurora


Zie ook:
 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall