26/10/2020

Orgaandonatie


Er wordt regelmatig flink reclame gemaakt om orgaandonor te worden. Vele volwassen en kinderen leven dank zij een transplantatie vele jaren langer. Dat is zonder twijfel een positieve kant. Toch zit er ook een andere kant aan orgaantransplantatie die meestal nooit belicht en besproken wordt. Om tot een juiste beslissing te komen, dient men op de hoogte te zijn van alle aspecten, ook van degene die verzwegen worden. In dit bericht gaat het dus vooral over de donkere kant van orgaandonatie.

De farmaceutische industrie wil zoveel mogelijk organen en donors. Want organen zijn een heel lucratieve handel. Een handel dus. Het werkt zo. Het medicijngebruik stijgt ieder jaar tot ongelofelijke hoeveelheden en steeds meer pillen en vaccins worden voorgeschreven. Al die chemische rommel (plus junkfood en allerlei gif) maken de organen kapot, dus er zijn ook steeds meer mensen die falende organen krijgen van al die bijwerkingen. Laten we dan maar een nieuw orgaan steken. Maar na transplantatie ontstaan afstotingsverschijnselen en krijgt de patiënt een leven lang anti-afweer pillen.
 
Wat een goudmijn. Mensen raken verslaafd aan allerlei (voorgeschreven) medicijnen die hun lichaam vernietigen, daarna krijgen ze een nieuw orgaan, waarna nieuwe pillen voorgeschreven worden tegen de afstotingsverschijnselen. Drie maal kassa. Plus de opname in het ziekenhuis, dat brengt ook geld in het laatje. Big pharma, dokters, apothekers, ziekenhuizen, verpleegsters, ziekteverzekering, lobbygroepen,... iedereen pikt een graantje geld mee.

Er is ondertussen uiteraard een ellenlange wachtlijst met patiënten, want er zijn steeds meer organen tekort vaak wegens een langdurige foute levenswijze. De prijzen op de zwarte markt liegen er dan ook niet om. Tot 400.000 dollar voor een nier en 1,4 miljoen dollar voor een hart. Bovendien is ook de maffia actief in de organenhandel en dat leidt tot verschrikkelijke toestanden (waar ik niet ga over uitweiden vanwege te erg voor woorden).

° Organ trafficking prices and kidney transplant sales
° Organ transplant cost

Maar er is meer.

*** Orgaanhandel is een uitwas van een puur materialistische visie op het leven en de mens. Trouwens, waarom doen zich eigenlijk afstotingsverschijnselen voor? Misschien omdat de ziel en het lichaam daarmee duidelijk aangeven dat er iets niet klopt. En die correcte signalen worden dan onderdrukt met chemische gifpillen.

*** Organen worden altijd uit nog levende (!) mensen genomen, want organen uit dode lichamen zijn waardeloos. Daarom bedacht men de term hersendood wat eigenlijk betekent: 'zo goed als dood'. Iedere donor sterft op de operatietafel.
 
 
*** De ontvanger krijgt niet alleen het fysieke orgaan ingeplant, maar ook de energetische, emotionele en mentale residuen en frequenties van de donor.

*** Hoe komt het dat een persoon een ziek orgaan krijgt? Hoofdzakelijk door een foute levenswijze. In de traditionele Chinese geneeskunde is ieder orgaan verbonden met een gemoedstoestand.

° Een zieke lever en gal wijzen op (onderdrukte) boosheid, frustratie, wrok en depressie.
° Longen zijn verdriet en dikke darm een gevoel van onveiligheid.
° Maag is bezorgdheid, piekeren en milt een gebrek aan zelfvertrouwen.
° Hart en dunne darm zijn gebrek aan liefde, kwetsbaarheid, onrust.
° Nieren en blaas staan voor angst en woede.

Het is niet toevallig dat bijna 70% van de transplantaties een nier betreft gezien de bevolking voortdurend in angstmodus wordt gehouden. Een ziek orgaan is een signaal om anders te gaan leven (holistische visie), en niet om het orgaan gewoon te vervangen (symptoombehandeling). De sleutel is dus een gezonde levensstijl aanhouden (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel) en in het reine leren komen met de dood.
 
*** Organen hebben ook een (cel)geheugen. De longen bewaren de herinneringen die te maken hebben met onze inzichten. Net als de lucht die we inademen, komen inzichten van 'buitenaf' naar ons toe. Daarnaast bewaren de longen alle herinneringen rond het innemen van je eigen ruimte. Durf jij je eigen ruimte innemen, jouw eigen weg gaan? De lever bewaart alles wat nog verwerkt moet worden. Is er teveel wat nog niet verwerkt werd, dan wordt de lever ziek. De nieren staan in verband met communicatie. Ze bewaren herinneringen aan momenten, waarop we bang waren onszelf aan anderen te geven, of waarbij we het gevoel hadden niet gezien te worden. Het hart bewaart alle herinneringen aan ons levensplan en aan de verwerkelijking daarvan. Ook bewaart het de herinneringen van ons geweten: wat goed was en wat niet goed was. Als organen dus getransplanteerd worden, nemen ze de bij hen behorende herinneringen met zich mee. Vandaar dat organen, overgeplant in een ander lichaam, ook in dat nieuwe lichaam ‘oude’ informatie blijven uitzenden.
 
 
*** De ziel heeft (lange) tijd nodig om zich los te maken van het fysieke omhulsel (minstens 3 dagen). Tijdens die fase wordt het lichaam het best met rust gelaten. Wanneer een orgaan getransplanteerd zit in een ander lichaam dan kan de ziel zich bij de dood niet volledig losmaken van het aardse bestaan.

Want de echte vragen zijn natuurlijk: wat is de dood, wat is bewustzijn, hoe verloopt het stervensproces, is de ziel zich nog bewust van wat er met lichaam gebeurt tijdens de excarnatie, wat is het effect van transplantatie op het leven na de 'dood', en op de nabestaanden,...
 
*** Er zijn nog veel meer spirituele argumenten en bedenkingen (zie linkjes onderaan).

Hier kun je melden of je wel dan niet orgaandonor wilt zijn. Let wel: als je niets doet, dan sta je automatisch geregistreerd als donor, je moet expliciet aangeven dat je weigeraar bent. Ik ben zelf al vele jaren donor weigeraar en ik wil (uiteraard) ook geen organen van anderen ontvangen bij falen of bij ziekte.
 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall