16/12/2021

Dr. Sebi's detox en mineralen therapie


Dr. Sebi, de kruidenheler die zichzelf genas via vasten en kruiden.

Alfredo Bowman (bekend als Dr. Sebi) werd geboren op 26 november 1934 in Illanga, Colon, Honduras. Hij woonde een tijdje in de VS en bouwde later ook een healing centrum in Honduras (USHA Village). Toen hij op een bepaald moment tijdens zijn leven ziek werd (astma, diabetes, impotentie en overgewicht) bezocht hij verschillende artsen maar zonder resultaat, hij werd integendeel steeds zieker. Via een vriend kwam hij terecht bij een kruidendokter in Mexico. Die genas hem van alle kwalen door een combinatie van vasten en kruiden. Dr. Sebi ontdekte dat de basisoorzaak voor bijna alle kwalen te maken heeft met de pH waarde van het bloed en het lichaam en de opstapeling van mucus (slijmophoping). Een lage pH waarde (minder dan 7,1) veroorzaakt een verzuurde omgeving waardoor men makkelijker vatbaar wordt voor ziekten. Een alkalisch lichaam daarentegen (meer dan 7,1 pH) beschermt tegen ziekte.

De therapie die hij ontwikkelde, baseert zich dan ook op voedsel, planten en kruiden met een alkaliserende werking. Zo genas hij vele mensen waaronder patiënten met kanker en AIDS. In 1988 werd hij gearresteerd wegens het uitoefenen van geneeskunde zonder vergunning en het verkopen van producten die niet goedgekeurd waren door de FDA. Op 29 september 1988 werd hij vrijgesproken van alle aanklachten. In 2016 werd hij opnieuw gearresteerd op beschuldiging van witwaspraktijken. Hij werd ziek in de gevangenis en stierf op 6 augustus 2016. Volgens hemzelf en dichte vrienden werd hij vergiftigd omdat zijn therapie een bedreiging vormde voor de farma industrie.

Dr. Sebi's methode bestaat uit 3 stappen. De eerste fase is detoxen. Dit kan door watervasten wat vrij extreem is en niet haalbaar voor iedereen. Of door sapvasten gedurende een bepaalde tijd. Tijdens de sapvasten kuur drinkt men zuiver bronwater, alkaliserende smoothies en groene sappen in combinatie met zuiverende kruiden. De tweede fase is het lichaam revitaliseren en voorzien van voldoende mineralen om het immuunsysteem te versterken. Ook hierbij worden kruiden ingezet. De derde fase is een gezond en alkaliserend voedingspatroon kiezen en aanhouden.

Stap 1: Detox

Het lichaam dient eerst volledig te worden gezuiverd, gereinigd en ontgift tot op intracellulair niveau. Alle mucus en slijmophoping dienen te worden verwijderd. De gifstoffen en toxines die zich jarenlang hebben opgehoopt in het lichaam worden losgemaakt en uitgescheiden. Dit kan enkele maanden duren afhankelijk van de opgestapelde vervuiling in de weefsels. Door de basis bouwstenen van het lichaam te zuiveren (de cellen), zuivert men ook de organen en uiteindelijk het fysieke lichaam als geheel. Bij zuiveringskuren ligt de nadruk vaak op de darmen die inderdaad een belangrijke rol spelen bij de verwijdering van giffen en vervuilingen. Maar hier willen we het volledige lichaam tot op moleculair niveau reinigen via natuurlijke methoden. De zuivering van volgende organen is van belang: de huid, de lever, de galblaas, de lymfeklieren, de nieren en de darmen.

Er zijn verschillende methoden om te zuiveren: watervasten (enkel bronwater drinken), sapvasten (enkel versgeperste groene sappen), smoothie vasten (enkel smoothies), fruitvasten (enkel fruit), raw food vasten (enkel rauwe voeding). Alle producten dienen bio of zelfkweek te zijn. De meest drastische en krachtigste methode is het watervasten. De minimum vastenperiode is 12 dagen, nog beter is 1 tot 3 maanden. Dr Sebi's haalbare vastenkuur bestaat uit veel bronwater drinken (om de vrijgekomen toxines snel uit het lichaam te krijgen), fruitsmoothies, alkaliserende sappen, mossen (mineralen) en kruiden. De vastenkuren kunnen gecombineerd worden met kruidenthees die de organen helpen ontgiften en draineren (zie verder). Wie water- of sapvasten niet aankan, mag ook fruit- of raw food vasten. Het eliminatieproces zal dan wat langer duren. Een zuiveringsproces kan bepaalde symptomen veroorzaken die het gevolg zijn van de ontgifting en dus een goed teken. Veel water drinken kan verlichting brengen. Enkele symptomen: hoofdpijn, rillingen, slecht slapen, verkoudheid, grieperig voelen, verkleuring van de tong, jeuk, huiduitslag, lichte pijntjes, verstoorde stoelgang, lage energie, lage bloeddruk, slijmvorming,...Deze symptomen verdwijnen meestal na een week. 

Dit zijn de kruiden die Dr. Sebi aanbeveelt tijdens de detox fase. Ze zijn te koop on line of men kan ze in de eigen medicinale tuin (op het familiedomein) kweken. Te gebruiken als thee of als capsule (drogen en vermalen tot poeder).

° Frangula purshiana (ook wel Cascara sagrada) - laxeermiddel, stimuleert darmwerking, lever en pancreas - alternatief kruid: Frangula alnus (sporkehout).
° Rheum rhabarbarum (rabarber) - de wortel is een laxeermiddel, verwijdert zware metalen en doodt schadelijke bacteriën.
° Swietenia humilis (ook wel Prodigiosa of Brickellia cavanillesii) - bevordert vertering, verbrandt vet, verlaagt bloedsuiker niveau, stimuleert lever en galwerking.
° Arctium lappa (klis) - de wortel reinigt lever en lymfen, verwijdert toxines via de huid, zuivert het bloed.
° Larrea tridentate (ook wel Chaparral) - reinigt galblaas en lymfen, verwijdert zware metalen, reinigt de lever
° Taraxacum officinale (paardenbloem) - reinigt nieren, galblaas en bloed, lost nierstenen op, helpt bij problemen van de urinewegen.
° Sambucus nigra (vlierbes) - verwijdert de mucus uit de luchtwegen en bevordert het zweten.
° Mikania laevigata (ook wel Guaco) - reinigt het bloed en de huid, vermindert ontstekingen, versterkt het immuunsysteem.
° Eucalyptus globulus - helpt de huid ontgiften (niet innemen, enkel gebruiken in sauna of stoombad), zweten is een fantastisch middel om te ontgiften.
° Verbascum thapsus (koningskaars) - reinigt de longen, verwijdert mucus en activeert de lymfewerking.

Detox planten per orgaan

° Lever en gal: mariadistel (zaad), paardenbloem, artisjok, boldo (Peumus boldus), wilde cichorei (Cichorium intybus), hokjespeul (Astragalus membranaceus), stinkende gouwe, gele zuring (wortel), zwarte radijs, blauwe bosbes, chlorella, kurkuma, gember, munt, citroenmelisse,..
° Nieren en blaas: guldenroede (Solidago), berendruif (Uva ursi), baardmos (Usnea), veenbessen, paardenbloem, rode klaver, peterselie, brandnetel,  jeneverbes, hortensia, gember, kurkuma,..
° Darmen en maag: senna blad, vuilboombast, brandnetel, anijs, zoethout, gember, kurkuma,..
° Bloed: kliswortel, vlierbloesem, brandnetel, paardenbloem, aloë vera,..
° Lymfe systeem: rode klaver, kliswortel, brandnetel, paardenbloem, goudsbloem, lievevrouwbedstro,..


 
Stap 2: Heropbouw

De tweede fase is de revitalisering van het lichaam en de aanvulling van de essentiële nutriënten (vooral mineralen). Dit stelt het lichaam in staat zichzelf terug op te bouwen en zelfs te verjongen. Door ziekte, slechte voeding en een verkeerde levenswijze verliest het lichaam energie en nutriënten. Die energie is mede afhankelijk van de aanwezigheid van 'levende', elektrisch geladen mineralen afkomstig uit planten. Na de zuiveringskuur volgt de opbouwende fase waarbij de 102 mineralen die het lichaam nodig heeft, worden aangevuld via planten en kruiden. Deze fase duurt 1 maand.

Aanbevolen kruiden door Dr. Sebi.

° Aristolochia trilobata (ook wel Contribo) - verhoogt de energie en eetlust, boost het immuunsysteem, helpt bij constipatie, indigestie en het bestrijden van parasieten.
° Cordoncillo negro - herstelt wonden, doodt bacteriën en parasieten, vermindert mucus, beschermt lever, verhindert nierstenen.
° Polypodium leucotomos (ook wel Kalawalla) - boost het immuunsysteem, helpt bij blaasproblemen, vermindert ontstekingen, beschermt breincellen.
° Croton tiglium (ook wel Pavana) - helend bij kanker en tumoren, vermindert pijnen, sterk purgatief
° Smilax aspera (ook wel Sarsaparilla) - de wortel bevat veel ijzer, zuivert het bloed.
° Chondrus crispus (ook wel Iers mos) - bevat 92 van de 102 mineralen die het lichaam nodig heeft.

Planten die veel mineralen (waaronder ijzer) bevatten.


Wilde planten: brandnetel, paardenbloem, vogelmuur, moerasverbena, weegbree, klaver, Iers mos, IJslands mos, zeewieren, waterkers, amaranth, heermoes, zuring, wilde cichorei, smeerwortelblad.
Groenten: groene bladgroenten, koolsoorten, boerenkool, peulvruchten, noten, pitten, zaden, peterselie, en vele andere.


Stap 3: Gezonde voeding

Na de detox en heropbouw kiezen we een nieuwe voedingswijze gericht op een evenwichtige zuur/base balans. De dagelijkse voeding is licht alkaliserend, alles wat verzurend werkt wordt zoveel mogelijk vermeden. Enkele raadgevingen van Dr. Sebi.

Groenten: avocado, paprika, komkommer, kolen, sla, paddenstoelen, olijven, pompoen, tomaten, rapen, courgette, waterkers, paardenbloem, zeegroenten.
Fruit: appel, banaan, bessen, kersen, dadels, vijgen, druiven, citroen, mango, meloen, sinaas, perzik, papaya, peren, pruimen.
Granen: amarant, kamut, quinoa, spelt, wilde rijst.
Noten: walnoot, sesamzaad, hennepzaad, brazielnoot.
Olie: olijfolie, kokosolie, druivenpit olie, sesamolie, hennepzaad olie, avocado olie.
Kruiden: salie, tijm, dille, basilicum, oregano, cayenne, kruidnagel.
Zoetmiddel: agave siroop, dadel siroop.
Mineralen: zeezout (ongeraffineerd), zeewieren, zeemossen.
Water:
3 tot 4 liter bronwater per dag drinken
Vermijden: dode dieren (vlees, vis), zuivel, alcohol, industrie voedsel.

° Zuur/base tabel

Bonus

Lijst van elektrische kruiden volgens Dr. Sebi.

Zwarte walnoot (blad), Blauwe vervena, Zenegroen, Klitwortel (ijzer, fluor), West-Indische iep, Amerikaanse vogelkers, Cannabis, Cipres, Sarsaparilla, Condurango, Pijpbloem (Aristolochia clematis), Cordoncillo, Paardenbloem, Drakenbloedboom, Vlierbes, Westerse bijvoet (Artemisia ludoviciana), Ogentroost, Venkel, Fenegriek, Gember, Guaco, Creosootstruik (Larrea tridentata), Bushman's hoed (Hoodia Gordonii), Bitterhout (Quassia amara), Hortensia, Leeuwenbekwortel (Ruellia tuberosa), Kalawalla, Kola noot, Prodigiosa, Lelietje-van-dalen, Weegbree, Hop, Olifantenboom (Sclerocarya birrea), Mariadistel, Kamperfoelie (Justicia spicigera), Mulatopeper (Capsicum), Toorts (Verbascum thapsus), Eikenbast, Brandnetel, Pavana, Pao pereira (Geissospermum vellosii), Rode klaver, Framboos blad, Rabarber wortel, Rooibos, Roselle (Hibiscus sabdariffa), San Pedro cactus, Salie, Kruidje-roer-me-niet (Mimosa pudica), Zuurzak (Annona muricata), Naaldenkervel (Scandix pecten-veneris), Grote eendenorchidee (Caleana Major), Lindebloemen, Damiana (Turnera diffusa), Valeriaan, Duizendblad, Krulzuring (Rumex crispus), Yerba maté (Ilex paraguariensis).

 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall