22/06/2022

Stemmen in je hoofd

 


Je grootste aanwinst of vermogen is jouw denkwijze en mentaliteit, zegt het plaatje. Wat je denkt (overtuigingen) en hoe je naar de wereld kijkt (perceptie) zijn cruciale factoren met een grote invloed op jouw dagelijkse leven.

Gedachten zijn krachten, niet enkel psychologisch maar zelfs letterlijk gezien elke gedachte een elektrische impuls genereert en dus energie opwekt (zo ontdekt de wetenschap). Gedachten zijn zo krachtig dat ze je kunnen ziek maken of zelfs een hartaanval bezorgen.

Angst en zorgelijke piekergedachten vullen de geest en (be)sturen zo onbewust de mens en zijn beslissingen. Vooral in deze tijden waarin allerlei (verzonnen en ware) dreigingen uit diverse mediabronnen ons 24/7 opgedrongen worden. (Zet de TV uit, dat zal al heel wat verschil maken).

Hier is een belangrijk inzicht wat kan helpen om zich niet langer te vereenzelvigen (één worden) met ongewenste en gewenste gedachten en angsten. Namelijk: je bent niet je gedachten, je bent niet je gevoelens en emoties, je bent niet je lichaam. Je bent niet het ego of de persoonlijkheid, je bent niet je angsten en trauma's.

Je bent het bewustzijn waarin al die dingen zich manifesteren. Deze beweringen lezen of zelfs begrijpen is niet voldoende, je dient dit zelf te ervaren en te weten (zie video onderaan). Dit besef, deze rechtstreekse ervaring dat dit echt waar is, kan je hele leven veranderen en alle angst wegnemen (ook die voor de dood).

Je kunt een niveau dieper gaan (meditatie) en zelf ervaren dat je in werkelijkheid de getuige bent van gedachten en gevoelens. Gedachten en gevoelens komen en gaan, maar jij als getuige (bewustzijn) blijft altijd onbewogen, onveranderlijk en onaantastbaar.

En wanneer je zelf ervaart dat je in wezen het bewustzijn bent waarin gedachten en gevoelens verschijnen en verdwijnen, zul je je nooit meer identificeren met gedachten en angsten die opduiken in de mind. Dit is een eerste stap op weg naar bevrijding (zelfrealisatie).

Samenvattend

° Je kunt gedachten (en gevoelens) observeren alsof je naar een film op een scherm kijkt. Ze drijven voorbij zoals wolken aan de hemel (waarbij hemel staat voor bewustzijn).
° Je bent niet de denker of de stem in je hoofd.
° Je kunt gedachten die opkomen aandacht geven en verder voeden... of je kunt ze negeren.
° Gedachten zijn krachten, wees alert op wat je zaait in je bewustzijn, want je zult oogsten wat je zaait.
° Je kunt een niveau dieper gaan (stilte, meditatie) en zelf vaststellen dat je de altijd aanwezige waarnemer bent (van ervaringen zoals gedachten). 



Zie ook

° Neti Neti - de oeroude Indische techniek om te ontdekken wat het ware Zelf is.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall