26/06/2022

Preppen


Preppen komt van 'prepare' en betekent voorbereiden. Op wat? Op moeilijke tijden veroorzaakt door (financiële en economische) crisissen, oorlogen, terreur, maatschappelijke onrust, verstorende klimaatomstandigheden, komeetinslagen, zonnevlammen, stroomuitval, natuurrampen, werkloosheid, armoede, lockdowns, dictatoriale regimes, pandemieën, vluchtelingenstromen, hyperinflatie, de val van de dollar, een beurscrash, enzovoort. Wereld en maatschappij bevinden zich momenteel in een woelige storm, en dit is nog maar het begin. Blackouts, rellen en het uitvallen van de aanvoerlijnen behoren tot de mogelijkheden. Het is een transitieperiode naar een nieuwe samenleving. We zijn getuige van een geplande instorting gevolgd door een grote reset terwijl de mensheid in (onterechte) angst wordt gehouden zodat de overheden hun dystopische beleid kunnen blijven verantwoorden.

Prepare for the worst, hope for the best.

Zowel main stream als alternatieve media waarschuwen voor flinke voedseltekorten en gekke prijsstijgingen. In het bericht Wereldoorlog staat te lezen dat dit deel uitmaakt van de 'great reset'. Het gaat om angst verspreiden, de 7 basisbehoeften ondermijnen en het leven onbetaalbaar maken zodat het volk afhankelijk wordt van de staat. Bange mensen gehoorzamen makkelijker de plannen van de machtselite. Humans are kept at survival mode so they can be controlled better. Eén van de beste antwoorden op agenda 2030 van het WEF/VN is het onafhankelijke familiedomein, dat weten we ondertussen. Dit komt omdat de 10 hoofdthema's die preppers op orde willen krijgen voor de SHTF allemaal deel uitmaken van het zelfredzame familiedomein. De SHTF (Shit Hits The Fan) is het moment waarop het systeem crasht (zoals de start van WO 1 en 2 of de beurscrash van oktober 1929). Het spreekt voor zich dat niets doen en wachten op de SHTF een slecht idee, want op dat moment is het te laat. Lees hier wat een familiedomein is (een zelfvoorzienende permacultuur leef- en woonhectare). Wat zijn nu de 10 hoofdbekommernissen bij de preppers?


Het familiedomein als ideale BOL (Bug Out Location) en prep paradijs

01. Onderdak
- Op het familiedomein staat een offgrid low impact woning gebouwd uit natuurlijke en lokale materialen. Dit kan een tiny house zijn, een yurt, kerterre, lemen huis, strobalen huis, chalet, roulotte, enz. Kies een veilige en doordachte locatie om jouw familiedomein te starten. In prepper taal spreken ze van een BOL (een plek om de crisis zonder veel kleerscheuren door te komen). Belangrijke kenmerken van een BOL: ver van de stad, ver van doelwitten en van rode zones (kerncentrales, hoogspanningslijnen, industrie, vervuiling, militaire kampen, brandgevaren, overstromingsgebied,...), geïsoleerd maar wel bereikbaar met een wagen, vruchtbare grond, aanwezigheid van water en volwassen bomen, bosrijke omgeving (voor voedsel, bouwmateriaal, water), goed klimaat (niet te warm, niet te koud, voldoende regen),... Het vinden van een geschikte, goede en betaalbare locatie is een hele opdracht. Er spelen tal van factoren en parameters mee waaronder ook het politieke, sociale en culturele klimaat in een bepaald land.

02. Voedsel - Het familiedomein (van 1 hectare) bevat diverse moestuinen, kruidentuinen, een voedselbos, een boomgaard, eventueel zelfs een graanveldje en ruimte voor boerderijdieren. In ieder geval genoeg voedsel om een grote familie in leven te houden en de overschot te delen of te ruilen. Voorzie ruimte en ijskelders om een voorraad inmaak en droogvoeding te bewaren.

03. Water - Een familiedomein heeft verschillende systemen om water te voorzien. Er is mogelijks een bron, waterput, rivier, vijvers of een meertje op het domein. Er is wateropvang in tonnen en citerns. Het huishoudwater wordt gezuiverd en hergebruikt in de tuinen. Het voedselbos houdt water vast en laat nieuwe bronnen ontstaan.

04. Warmte - Er is een houtkachel in het huis en er is hout in het voedselbos of in de bossen rondom (voor wie in de natuur woont). Op de kachel kan gekookt worden en er is een lemen bakoven en rocketstove buitenshuis.

05. Energie - Er is hernieuwbare energie uit zonnepanelen, huiswindmolens, hydrogeneratoren (in de beek). De tuinen worden beheerd via mechanische technieken, de reparaties en bouwwerken gebeuren met handwerktuigen. Men kan ook diesel maken uit plastiek of uit planten. En gas en warm water uit composthopen via de Jean Pain methode.

06. EHBO - Er is een kruidentuin met tal van medicinale planten en een bibliotheek over fytotherapie en zelfzorg.

07. Hygiëne - Zeep, cosmetica en onderhoudsproducten worden gemaakt uit de planten en bomen op het familiedomein.

08. Communicatie - Dit is afhankelijk van de werking van de internet en telefoon netwerken. Er zijn wel alternatieven zoals CB radio (de Citizen Band) of amateurradio.

09. Geld - Voedsel en producten afkomstig van het familiedomein zijn belangrijke ruilmiddelen. Maar men kan ook starten met een alternatieve munt die aanvaard wordt in de lokale regio. Zilveren (en gouden) munten zijn interessant als betaalmiddel en kunnen een goede investering zijn.

10. Bescherming - Dit kan gaan van vuurwapens, messen, gasmaskers, pepperspray, een taser,...tot het kiezen van een geïsoleerde locatie ver weg van steden en mogelijke doelwitten (kies dus bij voorkeur een woonplek in afgelegen berg- en bosgebieden). De beste bescherming is wellicht samenwerken met andere wakkere buren in ecodorpen en autonome communities. 

Tips

# 01 - Zorg dat je een plan hebt...en voer het ook uit. If you don't have a plan, you become part of somebody else's plan (Terence McKenna). En die 'somebody else' zou wel eens Klaus Schwab of Bill Gates kunnen zijn.

# 02 - Verlaat de steden. Het zijn niet alleen gevaarlijke zones in crisistijden, maar er is niet genoeg voedsel voor iedereen (na 5 dagen system failure) en hongerige zombies zijn niet te onderschatten. De 5G slimme steden zijn trouwens de nieuwe open gevangenissen voor de transhumane slaven. Dichtbij een (natuurlijk) bos wonen, biedt ook veel voordelen. Er is altijd gratis water en voedsel te vinden waaronder bessen, eetbare planten, paddenstoelen, noten en wild. Een mens kan lange tijd overleven op slechts 3 eieren en een stevige brandnetelsoep per dag.

# 03 - Zorg voor een uitstekende fysieke conditie. Eet gezond, train het lichaam, beweeg veel, bouw medicijnen af, neem geen vaccins (het zijn biowapens die het natuurlijke immuunsysteem ondermijnen).

# 04 - Zorg voor een krachtige mentale conditie. Doe yoga, tai chi of qi gong en mediteer regelmatig. Een spirituele educatie, praktijk en instelling zijn essentieel in deze (en komende) tijden. Zo blijf je vol vertrouwen (in jezelf) en zonder angst wanneer de waanzin toeslaat in de maatschappij (en op social media). Geloof niets van wat de media en overheid zegt. Alle versies van de 'waarheid' zijn onwaar en corrupt.

# 05 - Leg een bibliotheek aan (echte boeken, cd's, dvd's) over alle thema's rond zelfvoorziening en natuurlijk leven. Ook landkaarten en wegenatlassen. Zorg voor papier en schrijfgerief.

# 06 - Verzamel allerlei handwerk materiaal (wat werkt zonder elektriciteit) voor tuin en huis. Ook gerief om te vissen en te jagen.

# 07 - Verzamel non-gmo zaden van groenten, fruit, planten en kruiden. Indien je niet beschikt over een familiedomein of een achtertuin zorg dan ergens voor een stuk grond om voedsel op te telen.

# 08 - Zorg voor een auto (of ander vervoermiddel) die mechanisch helemaal in orde is.

# 09 - Hou een selectie kwaliteitskledij voorradig (voor koude winters, werkkledij, beschermende kledij, stevige schoenen,...).

# 10 - Hier zijn enkele basisartikelen die ervaren preppers stockeren en aanschaffen. Een generator, een Berkey waterfilter, waterzuiveringstabletten, wateropvang systemen, EHBO kit, rijst, pasta, meel, allerlei voedsel in blik/bokaal, allerlei gedroogd voedsel, zout, suiker, olijfolie, specerijen, aanstekers, kaarsen, touw, zaklantaarn, heavy duty plakband, toiletpapier, zeep, tandpasta, radio op batterijen, extra batterijen, zonnelader, zakmes, bijl, groenten- en kruidenzaden, cash geld.

# 11 - Wacht niet langer. De grote storm komt eraan. Het is niet alleen onvermijdelijk, het is ook wenselijk. Vanuit het oogpunt der elite omdat hun liberaal kapitalisme om zeep is en ze het oude normaal eerst moeten vernietigen als ze hun grote reset willen doorvoeren. Maar ook vanuit spiritueel oogpunt omdat de massa blijkbaar niet bewust te krijgen is via info, klokkenluiders en 2 jaar Covid hoax ellende. De grote meerderheid hobbelt rustig verder en blijft de consumptiematrix sponsoren, de technocratie omarmen en angstig gehoorzamen aan de psychopaten. Er is nog meer shocktherapie nodig om de kudde wakker te krijgen en om de onbewuste schaduwpatronen die iedereen meedraagt in het licht te zetten (healing). Pijn en chaos als therapie. Na de enorme crash (ook van het ego) kunnen we dan samen een nieuwe samenleving bouwen. Velen zijn er al mee bezig.

# 12 - Zorg voor een betrouwbaar netwerk van vrienden en gelijkgestemden. Niet on line maar in real life. Samen sta je sterker. Een ecodorp starten of vervoegen is zonder twijfel het beste.

# 13 - Richt je op het positieve en het mooie. Er is uiteindelijk een happy end. We zitten midden een strijd om het bewustzijn. Het is eigenlijk een inwijding, een initiatie, een innerlijke ontwaking. Weiger alles wat de elite en de overheid opdringen, doe precies het tegenovergestelde. Denk zelf na, ga op onderzoek, er is geen enkel excuus meer om onwetend te blijven.

# 14 - Wees niet angstig. Je bent een onsterfelijk spiritueel wezen. We spelen samen een uiterst complex en gesofisticeerd multilevel spel. Enjoy the game. Humor is een sterke kracht, zie de absurditeit van het circus en neem het allemaal niet te ernstig. Je hebt gekozen om hier te zijn. Focus op de toekomst die jij wenst te beleven en richt je op de samenleving die jij wenst te bewonen en voel in je hart dat het zich manifesteert. 

Zie ook

° Off Grid (financieel)
° Levensboerderijen
° Solaris Netwerk
° Alles over Brandnetel
° Start een Familiedomein

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall