03/09/2022

Tegenkrachten


It is very hard for evil to take hold of the unconsenting soul.

(Ursula K. Le Guin)

De golf van tirannie en destructie zal een hoogtepunt bereiken de komende jaren. Vele mensen zullen het speelveld verlaten. Vele anderen zullen opstaan en weigeren nog langer te participeren aan het dystopische systeem. Elke dictatuur vernietigt uiteindelijk zichzelf. Doorgedreven controle leidt altijd tot opstand en een strijd voor vrijheid. Dat leert de geschiedenis. De sinusgolf der evolutie spiraalt voortdurend op en neer, donkere en lichte tijdsfases wisselen elkaar af, als een batterij met positieve en negatieve pool die de stuwkracht vormt in de schepping. Maar de oorlog tegen de mensheid is ook een spiegel van een innerlijke strijd tussen licht en donker die iedereen nu doorleeft. Dit zal de wakkere en minder wakkere mensen (uiteindelijk) leiden naar een reconnectie met de ziel en de keuze voor liefde, waarheid, vrede en vreugde. Wij hebben hen niet nodig, zij hebben ons nodig om hun plannen uit te voeren. Wat als er een oorlog is, en niemand komt opdagen. Wat als er een digitale pas komt, en niemand wil die gebruiken. Wat als er insectenvoedsel in de supermarkt ligt, en niemand die het koopt?

Maar wie zijn die 'hen' eigenlijk, de elite die het voor zeggen heeft? Wie zijn de controllers en wie runt de show? Wie zijn de scriptschrijvers van het kosmische toneelspel? Wie heeft de leiding over deze dimensie en dit Aardse rijk? Wie zijn deze mysterieuze controllers die de mensheid zo erg haten dat ze een totale oorlog zijn begonnen?

De antwoorden op deze vragen bestrijken vele niveaus en zijn afhankelijk van het realiteitsframe waaruit men kijkt. Bovendien zijn er nu flinke verschuivingen bezig, the powers that be zijn verworden tot the powers that were. Met andere woorden: de controllers bezitten niet langer dezelfde macht die ze ooit hadden. Hun invloed op het collectieve bewustzijn brokkelt af. Vandaar dat ze geen tijd meer verliezen en nu al hun troeven op tafel gooien (virussen, oorlogen, lockdowns, sancties, kredietsystemen, klimaatonzin, voedseltekorten, natuurrampen, angstverhalen, genderverwarring, transhumanisme, het is elke week iets anders...). Het wordt dan ook een helse en spannende tijd de komende jaren en vele zielen zullen beslissen om uit het 3D leven te stappen. Vele andere zielen zullen de agenda (en de bijhorende slavernij) aanvaarden, en vinden het net goed dat alles tot op de millimeter gereguleerd wordt in de transhumane gevangenis. En daar kan geen oordeel over zijn, want elke ziel komt andere lessen leren. Nog anderen kiezen voor vrijheid, soevereiniteit en het recht om een échte mens te blijven. 

Het fysieke zichtbare level binnen de controlerende en sturende groep zijn de 'globalisten'. Het is een uitgebreide en diverse belangengroep die aanstuurt op een 'nieuwe wereld orde', namelijk op de installatie van een dictatoriaal en digitaal gestuurd regime wat de totale controle wil over alles en allen. Ze noemen het de 'grote reset'. Tot die deep state groep behoren organisaties zoals het WEF, de VN, de WHO, de grootbanken, het militair-industrieel complex, de grote investeringsmaatschappijen (Blackrock, Vanguard,..), de geheime genootschappen, het Vaticaan, Jezuïeten, Khazaarse maffia, bloedlijn families, thinktanks zoals Council on Foreign Relations, Bilderberg, en nog veel meer... Hoewel al deze organisaties verschillende belangen hebben, en ook elkaar beconcurreren voor macht en invloed, toch werken ze allemaal mee aan de 'great reset'. De uitvoerders van de plannen der globalisten zijn de volledig corrupte overheden die flink geholpen worden door een gestuurde en gecensureerde leugenmedia. De overheid behartigt al lang niet meer het welzijn van de burgers, maar voert simpelweg de agenda uit van niet-democratisch verkozen WEF, WHO en VN puppets die ijveren voor een dictatoriale wereldorde. Je hoeft de overheid dus in principe niet langer te gehoorzamen noch hun beslissingen te volgen want het zijn handlangers van het kwade geworden. De politiediensten dienen dan weer om de globalisten en overheden te beschermen tegen de moegetergde burgers, terwijl de geheime diensten en militairen zoals gewoonlijk overal oorlog, terreur en chaos veroorzaken en landen destabiliseren. Ja, het is me een onsmakelijk zooitje.

Op een volgend level van de werkelijkheid vinden we de hyperdimensionale of buitenaardse kwaadwillende entiteiten. Deze krachten zijn een manifestatie van een bepaald pad binnen de schepping wat 'service-to-self' wordt genoemd in bepaalde kringen. Men bedoelt dan dat deze entiteiten geen besef hebben van de onderlinge verbondenheid binnen de schepping. Hoewel hun intelligentie en technologie opvallend kunnen zijn, toch is hun bewustzijn narcistisch, ego-gericht, harteloos en zonder empathie noch liefde. Door hun lage staat van bewustzijn en het gevoel van afscheiding veroorzaken ze veel trauma en pijn om zo macht, controle en (levens)energie (loosh energy) voor zichzelf te verwerven. Ze opereren vanuit overlevingsstand in het reptielenbrein en hinderen en blokkeren de evolutie van de schepping die van nature gericht is op uitbreiding, exploratie en ont-wikkeling en gebaseerd is op liefde en do-no-harm. In gnostische kringen spreekt me ook van archonten en een (valse) 'god' gekend als de Demiurg (of YHWH, de ego-god uit het oude testament of Enlil van de Sumerische Tabletten).

Maar waarom is dit eigenlijk zo geregeld? Waarom zijn er enerzijds  'goedwillende' lichtkrachten en anderzijds tegenstrevende machten die zorgen voor triggers, obstakels en weerstanden in de vorm van ellende, miserie en lijden? Binnen de schepping heeft alles een tegendeel. Er is dualiteit en polariteit. Er is licht en duisternis, er is bewustzijn en onbewustheid. Er is acceptatie, evolutie en liefde, maar ook ontkenning, verdringing en pijn. Het tegendeel (polariteit) van een evolutie die probeert om te expanderen en te exploreren, is een involutie naar beperking. Het tegendeel van een naar buiten bewegende evolutie, gericht op zelf-ontdekking, is een pad wat leidt naar zelf-implosie. Dus een involutie die in plaats van uit te breiden en te evolueren eerder wil inkrimpen, samentrekken en stagneren. Als evolutie dient om uit te breiden, te ontwikkelen en te groeien, dan zou involutie het mechanisme zijn wat die beweging stopt en verhindert. Er is dus een soort tegenwerkend proces binnen de schepping wat de organische evolutie hindert en blokkeert door obstakels in de weg te plaatsen en de mens zelfs letterlijk aan te vallen en op een dwaalspoor te zetten.

In esoterische kringen wordt dit 'kwade' aangeduid als de 'tegenstrevende krachten' en het 'goede' als de 'christus impuls'. Rudolf Steiner benoemde drie tegenwerkende machten. Er zijn luciferische wezens (Lucifer) en ahrimanische wezens (Satan of Ahriman) die beiden erop uit zijn om de bewustwording, ontwaking en evolutie van de mens af te remmen. Deze beide tegenmachten wiegen de mens in slaap en verleiden hem met leugens en tal van andere technieken. Lucifer doet dit door de mens tot egoïsme, fanatisme, zweverigheid en illusie te voeren. Ahriman brengt materialisme, hebzucht, verkilling en verharding in de ziel. De derde groep zijn de asoera's (Sorat) die vlakaf en niets minder dan de definitieve vernietiging van de (goddelijke) mens willen, ze zaaien overal dood en destructie. Het is een heel uitgebreid en complex thema en er is veel te lezen over de (onmisbare en noodzakelijke) rol van het kwade voor de evolutie van mens en planeet. Deze strijd tussen het kwade en het goede speelt zich trouwens allereerst af in het innerlijke zielenleven van de mens vooraleer het tot manifestatie komt en als spiegel dient op het 3D veld. Zoals Jed McKenna zegt: 'De innerlijke strijd tussen donker en licht is de enige echte oorlog die er bestaat. De rest is alleen maar poppenkast'.

Als ontwaken een deel is van de natuurlijke spirituele evolutie, dan is involutie de kracht in de schepping die dit ontwaken probeert te blokkeren. Dit is zo gewild binnen de schepping. Want vanuit een ruimer perspectief zou je kunnen stellen dat we alleen groeien en evolueren door obstakels op het pad te overwinnen. Het is net de overwinning op uitdagingen wat de evolutie voortstuwt. Dit spelelement is niet voor niets de basis van elk videogame (en ook het 3D leven is een spel): om een volgend level te bereiken dien je tegenstanders te overwinnen, puzzels op te lossen en opdrachten tot een goed einde te brengen. Obstakels zoals de tegenstrevende machten zijn een deel van de natuurlijke en organische evolutie. De mens ervaart en doorstaat beproevingen en moeilijkheden om zo tot een hoger bewustzijn te komen. Het 'kwade' heeft dus een functie in het levensspel. Dat wil helemaal niet zeggen dat we de onmenselijke agenda van de controllers dan zomaar moeten aanvaarden. Integendeel, alles wat de ziel geweld aandoet, dient afgewezen te worden. Het gaat om de werkingen van de tegenkrachten in onszelf te herkennen, te helen en te integreren.

Men kan de agenda van de controllers weigeren op het 3D level. Dat betekent burgerlijke ongehoorzaamheid en non-participatie aan hun systeem. Men dient dan (1) op de hoogte te zijn van de agenda (wake the fuck up), (2) bij voorkeur in groep actie te voeren (zij hebben het geld, wij hebben de aantallen) en (3) reeds een zekere mate van soevereiniteit te leven (zie het hoofdstuk over soevereiniteit in dit bericht). Maar er is ook innerlijk werk nodig. Want we kunnen de tegenstrevende krachten (en de controllers) ook zien als de schaduw van het collectief bewustzijn. Het is dat deel van de schepping wat nog onbewust is en dient te ontwaken in de collectieve psyche. De matrix bewustzijnsvelden van de tegenstrevende krachten verlaten, gebeurt dan door innerlijk schaduwwerk, zelfontwikkeling, zelfopvoeding en het cultiveren van vreugde, humor en liefde. De lagere matrix wordt in stand gehouden door het voortdurend voeden en veroorzaken van trauma, lijden en pijn. De antidode is dus altijd en simpelweg het tegenovergestelde doen. Verhoog je vibratie door te kiezen voor en te werken aan innerlijke vrede, aanstekelijke vreugde en helende (zelf)liefde. Binnen de Rozenkruiserstraditie beschouwt men de integratie en activatie van het christusbewustzijn als het beste antwoord op de aanvallen van de tegenkrachten. (Opmerking: de benaming christus heeft niets te maken met de kerk van Rome). Dit kosmische heelheidsbewustzijn kenmerkt zich door mededogen, liefde en respect voor al wat is en kan bereikt worden door een innerlijke scholingsweg te gaan. Er zijn daartoe tientallen esoterische scholingswegen beschikbaar afhankelijk van de achtergrond, voorkeur en zielsoriëntatie van de adept.

In het bekende Bijbelverhaal de 'Openbaring van Johannes' (Apocalyps) verslaat aartsengel Michaël de draak (het kwade). En ook in het middeleeuwse ridderverhaal 'Joris en de draak' is er een strijd tussen een schildknaap en een enge draak die een maagd wil verslinden. De thema's zijn duidelijk in deze verhalen: het gaat om moed, inzicht, kracht en het overwinnen van de negatieve aspecten in zichzelf. De draak staat symbool voor het duistere en negatieve, de ridder is de mens die de confrontatie met het duistere in zichzelf aangaat en die de maagd (of oorspronkelijke zuiverheid) wil redden/her-ontdekken. De tegenstrevende krachten helpen dus om de mens tot volwassenheid te brengen door hem te dwingen zijn eigen innerlijke schaduwen te ontmoeten en die te helen/integreren. De tijdsfase die nu bezig is, noemt men soms ook 'apocalyps' omdat al het duistere geopenbaard wordt. Men kan er niet meer naast kijken, want de schermpjes, berichten en onderdrukkende maatregelen tonen het dagelijks. Het kwade is nu zo grotesk, alomtegenwoordig en 'in your face' geworden dat iedereen opgeroepen (en bijna gedwongen) wordt in kracht en moed op te staan om te weigeren wat de ziel geweld aandoet. Dat is het mooie aan deze tijd, de ontwaking die getriggerd wordt door de zware en ziekmakende donkere krachten, het is opstaan of ondergaan. Door schaduwwerk te doen en de eigen draken te verslaan, begint een innerlijke transformatie die een initiatie is naar een ruimer en liefdevol bewustzijn. De mens verlaat dan de kindfase (en de afhankelijkheid van externe autoriteiten) en zet een volgende stap op weg naar volwassenheid, en naar soeverein meesterschap (over zichzelf).

 Anastha Aurora

Waar komt het kwade vandaan?

Er leefde eens een man,
die veel over wereldraadsels nadacht.
Hij pijnigde zijn hersens nog het meest
als hij de oorsprong van het kwade wilde kennen.

Daarop kon hij maar geen antwoord vinden.
‘De wereld is van God’, zo zei hij bij zichzelf,
‘en God kan slechts het goede in zich dragen.
Hoe komen slechte mensen uit het goede?’
En steeds weer zocht hij, geheel vergeefs;
het antwoord kon maar niet vinden.

Nu gebeurde het dat deze peinzer
eens op zijn weg een boom zag
die in gesprek was met een bijl.
Die bijl zei tegen de boom:
‘Wat jij onmogelijk kunt, dat kan ik wel,
ik kan jou vellen, jij mij echter niet.’

Toen zei de boom tot de ijdele bijl:
‘Een jaar geleden nam een man het hout,
waaruit hij jouw steel gemaakt had,
met hulp van ’n andere bijl uit mijn lijf.’

En toen de man dit gesprek gehoord had.
kwam er een gedachte in hem op
die hij niet helder in woorden vatten kon,
maar die volledig antwoord gaf op de vraag:
hoe ’t kwade uit ’t goede stammen kan.

 
Everything is fine, everything is changing into something else, just like always.
Don't fight what you hate; feed what you love.
 
Zie ook:

° Interventie Serie Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4

1 opmerking

  1. Anoniem5/9/22

    Vind het zwaar om te lezen
    Voel wel dat het niet klopt
    Durf mij wel te laten zien en horen
    Als je angst heb overwonnen
    Deins je nergens meer voor terug
    Heb mij ook niet laten vaccineren
    Recht zal zegen vieren
    Heiig van overtuigd
    Heb de goede mensen om mij heen

    BeantwoordenVerwijderen

© Anastha Aurora
Maira Gall