04/04/2022

Metaverse 3 (De échte mens)


° Lees deel 1: Introductie
° Lees deel 2: Futurologie

Nog even kort samenvatten. De powers in charge (big tech, big data, en andere corporaties en belangen groepen) ontwikkelen momenteel het Metaverse en het Omniverse (Aarde 2.0). Men is bezig om planeet Aarde met alles erop en erin te digitaliseren en een virtuele replica van de hele wereld te maken. Deze virtuele wereld bevindt zich in 'cyberspace' en lijkt zo echt dat hij niet meer van de natuurlijke wereld te onderscheiden is. Toegang tot het Metaverse en Omniverse gebeurt via een avatar, een virtuele 3D 'afbeelding' van jezelf die je kunt vormgeven volgens jouw eigen wensen en fantasie. Ook deze avatar zal zo levensecht en aanlokkelijk zijn dat velen zich zullen verliezen in dit valse zelfbeeld. In eerste instantie heb je nog externe applicaties en hardware nodig om de virtuele werelden te bezoeken (hoofdconsoles, software, smart glasses,...). Later zal het ook mogelijk zijn via inwendige nanotechnologie. De mens zal letterlijk samensmelten met een kunstmatige wereld waarbij zijn bewustzijn gekoppeld zit aan een virtuele avatar en de connectie met de oorspronkelijke ziel verdwenen is. Net zoals de smartphone op enkele jaren tijd voor velen een essentieel instrument is geworden, zo zullen jouw avatars in het Metaverse een tweede natuur worden en een onmisbaar deel van jouw realiteit en jobervaring.


Net zoals in een videogame (bvb. Minecraft) zal men in het komende Metaverse virtuele domeinen kunnen creëren, zoals woon-, werk- en ontspanningsplekken waar men anderen ontmoet, allerlei plaatsen bezoekt, gesprekken voert, zaken doet, digitaal geld verdient en spendeert en nog veel meer. Dit alles speelt zich dus af in een virtuele en digitale wereld die draait op de programma's van big tech en gecontroleerd wordt door big government. Het leven wordt een simulatie in voortdurende verbinding met A.I.. Dit wordt zonder twijfel 'the next big thing', groter dan de smartphone. Velen zullen zich Zelf (hun menselijke Bronessentie) kwijtraken, vooral omdat men op vele manieren probeert om de mens te isoleren van de échte wereld, van de medemensen, van de natuur, van sociale contacten in real life,... Men wil zoveel mogelijk mensen in een fake universum lokken, en hen in een digitale matrix vastzetten waar ze met hun kostbare levensenergie dode avatars en virtuele omgevingen in stand houden terwijl ze de verbinding met de organische wereld zullen verliezen. Maar in het Metaverse is menselijke evolutie niet langer mogelijk. Want die evolutie is in hoofdzaak spiritueel en niet technologisch. En spirituele vermogens kan men niet ontwikkelen door zich op te sluiten in een surrogaat wereld.    

Het is belangrijk om te begrijpen wat het doel van de 'controllers' is. Ze willen de mensheid beroven van alle vrijheid, zowel op fysiek/lichamelijk vlak als op mentaal/geestelijk niveau (denken, creëren). Ze willen complete A.I. gestuurde controle over alles en allen. En velen zullen maar al te graag opgaan in de mooie en boeiende werelden binnen het Metaverse. Dat is trouwens nu al zo voor miljoenen videogame spelers. De échte mens raakt steeds meer op de achtergrond en wordt ingeruild voor een digitale en augmented versie. De levende en soevereine mens van vlees en bloed krijgt bij de geboorte een rechtspersoon en rijksnummer toegewezen waardoor hij 'eigendom' wordt van de staat en allerlei plichten en wetten dient te gehoorzamen (zie de Soevereiniteit serie). Maar dit gaat nog een stap verder. Deze fictieve persoon wordt nu gekoppeld aan een A.I. netwerk en krijgt een digitale identiteit, een inwendige grafeen chip, een DNA modificatie en een virtueel leven. Dus nog een niveau verder verwijderd van de organische mens. Men bouwt een digitale simulatie (het Metaverse) als een diepere laag in een reeds bestaande technologische simulatie (smart grid, smart world, internet of things & internet of bodies) die op haar beurt een laag is in het grote, virtuele hologram wat sommigen de 3D matrix noemen, de wereld die onze zintuigen decoderen als 'werkelijkheid'. We krijgen dan simulaties in simulaties in simulaties waar de soevereine mens verdwaasd in verdwaalt en vastgezet wordt in een schermpjes illusiewereld met een verlaagd slavenbewustzijn.     

Daarnaast wil men de mens ook genetisch aanpassen en modificeren. Men maakt daar zelfs geen geheim van. De transhumane agenda wordt volop gepromoot door Klaus Schwab, Yuval Harari en het WEF. Vrijwel alle wereldleiders (young global leaders) werken mee aan deze agenda. De massale vaccinatiecampagnes met mRNA technologie en instructiecodes voor het DNA waren en zijn belangrijke stappen om de mens van binnenuit aan te passen. En de Covid hoax kwam goed van pas om de transhumane great reset agenda een flinke duw te geven. Nieuwe (fake) virussen staan nog op het programma om de boostershots in de angstige bevolking te krijgen. Deze genetische wijziging (correctie) betekent het einde van vrijheid en van de vrije wil. Maar waarom wil men per se de mens tot op genetisch niveau veranderen en manipuleren? Hier zijn wat mogelijke antwoorden.

° Men doet het omdat men het kan doen. Men bezit de technologie om het uit te voeren en om in te grijpen in de genetische opmaak en gezien alle ethische en morele bezwaren meestal afgewimpeld worden, gaat men dit gewoon proberen. Experimenteren op planten, dieren en mensen is wat 'wetenschappers' al eeuwen doen.
° Het gaat om veel geld, heel veel. Wereldwijde en jaarlijkse vaccinatiecampagnes brengen triljoenen dollars op voor de aandeelhouders. Daarna biedt het Metaverse de mogelijkheid om een onwaarschijnlijk imperium uit te bouwen waar de gevaccineerde transhumane mensen graag in zullen gedijen en geld spenderen.
° Het gaat om totale controle, de droom van alle dictators en psychopaten (en die zwaaien nu overal de plak). Zoals Yuval Harari zegt: 'de mens is hackbaar geworden, de ziel en de vrije wil bestaan niet meer'. Men kan genen aanpassen, aanzetten of uitschakelen; men kan de geest, de zintuigen en het lichaam vanop afstand aansturen (via 5G, 6G en de ingespoten grafeenoxide en nanotech); men kan gedachten en gevoelens draadloos manipuleren; men kan bepalen wie leeft en wie sterft simpelweg via een muisklik. De mens is een gehoorzame robot geworden, een willoze zombie in handen van de elite.
° De aanpassing dient te gebeuren om de mens soepel te kunnen laten functioneren in de smart cities die deel uitmaken van de vierde industriële revolutie. De mens wordt een radertje in the internet of things and bodies. Een transhumane smart world vraagt nu eenmaal een ontheemde, digitale en kunstmatig 'opgewaardeerde' bewoner want zo'n slimme wereld staat lijnrecht tegenover de organische mens van bloed, geest en ziel die in verbinding leeft met de natuur.   
° Wellicht is er ook sprake van terravorming door een hoog technologisch alien ras die bezig is de planeet en haar bewoners te veroveren. De transhumane aanpassing zal uiteindelijk de ziel uit het lichaam verdrijven waarna de avatar beschikbaar komt voor een alien bewustzijn (een 'walk-in'). 



De A.I. machtsovername

Maar het gaat nog veel verder, want het Metaverse is slechts een tussenstap, men is bezig met een globale terravorming. De levende, organische Aarde wordt gemodificeerd tot een volledige A.I. planeet. Veel mensen zitten nog steeds vast in het ratrace paradigma, het bekende matrix slavensysteem waar de controllers via mindcontrol, perceptie management en onderdrukkende systemen (zoals hierarchie, religie, geld, onderwijs, terreur, medicijnen, biowapens,...) iedereen van geboorte tot dood in de tang houden (zie Matrix deel 1). Maar in 2019 komt dan het moment dat de elite de technologische mogelijkheden heeft om het slavensysteem naar een veel hoger level te brengen. Een kwantumsprong is nu mogelijk, niet in bewustzijn, maar in digitaal bestuur en A.I. surveillance. Vandaar de enorme veranderingen en maatregelen in de maatschappij sinds de 2020 Covid hoax, die uiteraard niets met een virus te maken hebben (maskerplicht, lockdowns, quarantaine, reisbeperkingen, afstand houden, testen, vaccins, faillissementen, eenzaamheid, zelfdodingen, angst, ...). Wat is er aan de hand? 

De mens wordt aangepast en omgevormd van een biologisch en organisch wezen naar een artificiële en synthetische versie van zichzelf. En niet enkel de mens wordt aangepast maar de hele planeet krijgt een make-over (dieren, planten, natuur, al het biologische leven), vandaar dat men spreekt over terravorming. Want op een silicium gebaseerde A.I. planeet (de komende transhumane smart world) kunnen de op koolstof gebaseerde levensvormen (zoals de organische mensenlichamen) niet gedijen. Vandaar ook hun voortdurende belangstelling voor de klimaat hoax en de verdachtmaking van CO2. Het hele fysieke, menselijk leven op planeet Aarde is gebaseerd op een gasuitwisseling tussen zuurstof en CO2 (koolstofdioxide). CO2 is noodzakelijk en essentieel voor het leven op Aarde. Machines en A.I. hebben geen zuurstof en CO2 nodig, maar bomen, planten, dieren en mensen wél. Robotten en A.I. hebben ook geen nood aan huwelijken, gezinnen, relaties, knuffels, liefde, zwangerschappen, baby's, natuur, voedsel, comfortabele huizen, off-grid communities, moestuinen, reizen, vakanties, kunst, schoonheid,...En ze hebben ook geen nood aan een maandelijks loon, aan een geslacht en ze hoeven niet te ademen. En kijk nu eens wat de propaganda kanalen van de elite de afgelopen jaren voortdurend uitkramen en opleggen aan de samenleving. Allemaal dingen die de organische mens onderuit halen en een machineleven verheerlijken. Het bedekken van het gezicht (ontnemen van zuurstof), alle menselijk contact vermijden, overschakelen op on-line telewerk, verbieden om te reizen, ongeziene censuur, voortdurend op schermen staren die verbonden zijn met A.I., het creëren van genderverwarring, CO2 als een menselijk probleem propageren, natuurlijk voedsel vervangen door insecten, synthetisch vlees en gmo groenten, huisdieren afraden want ze eten vlees en dat belast de planeet, en nog zo veel meer. De mens wordt verhinderd om een échte mens te zijn. Iedereen met 2 breincellen kan dit dagelijks zien.

Een grote psychologische impact is wellicht dat de mens (en vooral de kinderen en jongeren) stap voor stap voorbereid (geprogrammeerd) worden (via NLP technieken) om zichzelf als geslachtloos of genderfluid te zien. Wie zichzelf (en anderen) gewoon als een man of een vrouw ziet, wordt tegenwoordig beschouwd als fout en wereldvreemd. Kinderen worden van jongs af aan (en soms op school) geconfronteerd met transgenders, transseksuelen, dragqueens, travestieten, kortom het hele LGBTQQIP2SAA pretletter alfabet van het regenboogvolkje. En er wordt hen verteld dat het geslacht niet aangeboren hoeft te zijn en niet verbonden met de biologische sekse, maar dat je simpelweg kunt kiezen en zelfs elk moment kunt veranderen, het geslacht is vloeiend. Ook de biologische sekse (jongen of meisje) staat niet langer vast want je kunt altijd hormonen nemen en een operatie kiezen om je lichaam te veranderen. Ter herinnering: sekse is de biologische, aangeboren anatomie (man of vrouw), gender is een sociale en culturele identificatie met een seksuele oriëntatie, het is iets wat tussen de oren zit, een egomind constructie. Daar is op zich niks mis mee, iedereen functioneert vanuit een ego personage (tenzij je een gerealiseerde meester bent, en dan nog) en mensen spelen nu eenmaal allerlei mindgames. En voor de goede orde: iedere volwassene beslist zelf over lichaam en mind en doet wat hij of zij wil, no problem. Maar laat de kinderen en jongeren met rust. Daar ligt een taak voor de ouders die hun kinderen dienen te beschermen voor de propaganda en indoctrinatie molen die volop draait. Trouwens, welke letters zullen ze nog allemaal toevoegen aan het alfabet? Een B voor wie zich seksueel aangetrokken voelt tot dieren (bestialiteit), een R voor wie valt op seks met een robot (een snel groeiende markt nu de humanoïde A.I. robotten er steeds levensechter uitzien en ook kunnen praten) of een P voor de groep die pedofiele neigingen heeft of voor wie in één van die landen woont waar kindhuwelijken 'normaal' zijn. 

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de mens psychologisch zo diep gehersenspoeld wordt dat het biologisch mannelijk en vrouwelijk geslacht zal gezien worden als een onnodig en te mijden nadeel. Man en vrouw en hun respectieve kwaliteiten en natuurlijke, aangeboren opmaak doen er niet zoveel meer toe, die zijn dan irrelevant geworden. Baby's hoeven niet langer verwekt te worden door geslachtsgemeenschap tussen een man en vrouw en ze hoeven ook niet meer in een vrouwelijke baarmoeder voldragen te worden. Zwangerschap en geboorte zijn niet langer vrouwenkwesties. Kinderen krijgen vanaf 3 jaar hormoon therapie als voorbereiding op een geslachtsverandering. Mannelijke transgender sportlui kunnen nu de competities bij de vrouwendisciplines komen vervalsen door hun biologisch sterker lichaam uit te spelen. Openbare toiletten zijn nu vrij toegankelijk voor iedereen, want een man is vrouw geworden en omgekeerd, het geslacht doet er niet meer toe. De 'wetenschap' stelt ondertussen dat het niet mogelijk is om wetenschappelijk te definiëren wat een vrouw of een man nu in feite precies zijn. We zijn echt ver van het pad af geraakt...

Dit gaat niet over gelijke rechten voor minderheden, andersdenkenden, transgenders en het belang van 'black and white lives', allemaal rechten die vanzelfsprekend zijn. Nee, in het grotere plaatje maakt dit deel uit van de destructie van het menselijke (biologische) ras, de ondermijning van het klassieke gezin en traditionele waarden, de demoralisatie van een volk en de agenda tot verdere ontmenselijking. Zie voor de onderbouwing aflevering 2 uit de serie Europa, The Last Battle. Het gaat kortom om de destabilisatie van de eeuwenoude sociale weefsels in de samenleving. Men wil geslachtsloze, seksloze cyborgs die makkelijk ingeplugd kunnen worden in het smart A.I. grid, het systeem wat uiteindelijk de levende natuur zal vervangen. Op grote schaal verdwijnen de bossen, wouden en natuurgebieden om de vele duizenden megasteden op Aarde (met miljoenen inwoners) te voorzien van stuff en energie. Er is een nooit geziene uitroeiing bezig om de natuurlijke biotopen te kunnen vervangen door digitale, posthumane high tech systemen. The great reset is niet enkel een economische, sociale en monetaire reset naar het globalistische sociaal kredietsysteem met QR paspoorten en camera's, het is een planetaire overname door A.I. en buitenaardse groepen. En deze negatieve en parasitaire groepen gebruiken de elite/cabal op Aarde om hun plannen uit te voeren in ruil voor macht, controle, geld en seks met kinderen (en adrenochrome). Zie de Matrix serie.     



God is a frequency that exists within you. Tune in.

De controllers en hun handlangers doen twee dingen om de biologische mens te degraderen tot een zielloze en willoze robot. Enerzijds de externe propagandamolen rond CO2 en klimaat, genderverwarring, dumbing down onderwijs, media mindcontrol, smart cities, internet of things,...waardoor de mens tegen zichzelf wordt opgezet, zijn oorspronkelijke habitat verlaat (de natuur), zijn denken uitbesteed aan externe bronnen (social media, google, TV,...) en zijn vrije wil en soevereiniteit laat afnemen. En anderzijds een interne fysieke modificatie via vaccins, teststaven, hormoonverstoorders, geo-engineering en biologische wapens. Over de vaccins met grafeen en nanotech die een intern moederbord binnen in het lichaam bouwen, is al genoeg gezegd (zie hier). Niet vergeten dat Moderna de vaccins ontworpen heeft als een 'operating system' (het staat letterlijk op hun website), dus instructies voor het DNA. Maar ook de PCR test kan als wapen ingezet worden. Het DNA is als de blauwdruk van de fysieke mens, het werkt als een antenne om de frequentie van het Hoger Zelf bewustzijn te verbinden met de avatar en het brein. Jouw DNA is gelinkt aan jouw bewustzijn tijdens het Aardse leven. Maar wat als je dit zou kunnen manipuleren? Twintig jaar geleden kon men al breincellen kweken op een printplaat. Het menselijk brein werkt als een bio kwantumcomputer die in staat is de vele onzichtbare mogelijkheden uit de ether om te zetten tot realiteiten. Net zoals wifi signalen een onzichtbaar elektromagnetisch veld vormen die gedecodeerd worden door een computer tot een beeld op een scherm. Het brein/DNA is een ontvanger/zender voor HZ bewustzijn en decodeert frequenties tot een ervaarbare 3D realiteit.

Nicola Tesla zei al dat de geheimen van het universum begrepen kunnen worden door vibratie, frequentie en energie te onderzoeken. Alles in het universum vibreert op een bepaalde frequentie, ook het DNA, een breincel en een ziel. Door de PCR test kan men DNA afnemen en opslaan in een databank. Meer dan de helft van de wereldbevolking heeft zich al laten testen via een onwerkzame 'test' (het is eigenlijk een duplicatie reactiemiddel en geen test) voor een onbewezen virus en een fake plandemie. De PCR test kan gebruikt worden om iets in te brengen (nano tech of een vaccin) of om iets weg te nemen (het oogsten van DNA). Wat als men breincellen met jouw DNA laat groeien op een printplaat waardoor men kan verbinden met jouw Hoger Zelf bewustzijn? Wat als men een stukje code kan invoegen in jouw DNA en zo jouw blauwdruk aanpassen? Daarom zegt Yuval Harari (topraadgever van Klaus Schwab en het WEF) dat ze nu in staat zijn om jouw ziel te hacken, jouw verbinding met Hoger Zelf (Spirit) te onderscheppen door het signaal om te leiden en jouw bewustzijn te manipuleren zonder dat jij er erg in hebt. Dit werkt wellicht samen het supergeleidende grafeen uit de vaccins wat als een antenne kan dienen en via 5G/6G signalen ontvangt en uitzendt. Vanaf dat moment loopt jouw connectie met Hoger Zelf en met jouw ziel via A.I. en de matrix controle systemen. Welkom in de zombie apocalyps. Wat als de controllers een virtuele wereld creëren (het Metaverse) en het signaal van jouw bewustzijn zit aangesloten op een printplaat die verbonden is met die virtuele wereld,... zou jij dan nog kunnen weten dat je een mens van vlees en bloed bent en dat er ook nog ergens een echte, natuurlijke wereld bestaat? Net zoals jouw aardse avatar bewustzijn nu beperkt wordt door de 3D omgeving en je geen ervaring hebt van andere realiteiten en dimensies.     

Hoe kunnen we nu terug aansluiting vinden met de ware natuur en essentie van de mens? Wat betekent het om écht mens te zijn? Daarvoor dienen we tegelijkertijd diep in onszelf te kijken en daarnaast ook helderheid te krijgen over de agenda's die nu uitgespeeld worden op Aarde. We dienen actie te nemen en duidelijke keuzes te maken, onze menselijkheid te beschermen en te behouden, de mindcontrol te weigeren, soeverein en vrij te blijven, en bewust de organische tijdlijn te kiezen... Wie niets doet en laat begaan, zal gegarandeerd opgeslokt worden door A.I. en zijn ziel verliezen.


Het warme nest


Diverse natuurvolkeren leven vaak nog in harmonie met zichzelf en met de omringende natuur. Enkele kenmerken van deze 'echte' mensen zijn geduld, zachtheid, een scherp observatievermogen, respect voor mensen en dieren, samenwerking, geen agressie, het vermogen om in het hier en nu aanwezig te zijn, het vermogen om in diepe verbondenheid te zijn met de geestelijke wereld (Spirit), met de natuur en met zichzelf, zich onderdeel voelen van het grotere geheel. De ‘echte mens’ is iemand die heel is en zijn plaats kent in de wereld. Zoals Jean Liedloff (boekentip: Op zoek naar het verloren geluk) en vele andere onderzoekers lieten zien, ligt het vermogen om een échte mens te worden en in verbinding te blijven met zichzelf en de natuur in de vorming tijdens de kinderjaren. Daar ligt  de sleutel. Indien de basisbehoeften van het kind niet of onvoldoende worden ingevuld, dan ontstaat er disbalans, disharmonie en het onvermogen om zich verbonden te voelen met anderen en met de schepping. Sommige onderzoekers (zoals Darcia Narvaez) spreken van het 'geëvolueerde nest', dit is een omgeving waar het opgroeiende kind de noodzakelijke warmte, omhulling, liefde, positieve input, veiligheid en verbinding krijgt waardoor de menselijke aard gekoesterd wordt en de vele menselijke vermogens tot ontplooiing kunnen komen. Want de sociale baarmoeder is even belangrijk als de lichamelijke baarmoeder om een gezond kind te krijgen.

De 9 componenten van het geëvolueerde nest 

1. De keuze voor een natuurlijke zwangerschap. Geen stress en geen chemische troep in het lichaam, maar rustige prenatale en perinatale ervaringen waardoor de aanstaande moeder zich ondersteund, aanvaard en gedragen voelt. Dit zal de groei, de persoonlijkheid en fysiologie van het kind positief beïnvloeden.
2. De keuze voor een natuurlijke geboorte en bij voorkeur een thuisgeboorte. De harmonische ontwikkeling van de baby is afhankelijk van de band met de moeder en de voortdurende afstemming met haar fysiologie tijdens de eerste maanden.
3. Borstvoeding op verzoek van het kind gedurende de eerste jaren. Dit zorgt voor een krachtig immuunsysteem en de ontwikkeling van de juiste fysiologie.
4. Luisteren naar en tegemoet komen aan alle behoeften van de baby tijdens de eerste jaren. Zo blijft het kindje rustig waardoor de fysiologische systemen optimaal zullen functioneren.
5. De baby ontvangt veel positieve aanraking en wordt vrijwel permanent gedragen zowel door de moeder als door andere volwassenen. Dit ondersteunt de neurobiologische zelfregulatie van het babylichaam.
6. Zelfsturend spelen gedurende alle jaren vanaf de geboorte, in groepen van kinderen van verschillende leeftijden. Dit ondersteunt de opbouw van het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden.
7. Het kind groeit op als onderdeel van een hechte en positief ingestelde gemeenschap. Zo wordt de basis gelegd voor samenwerking en afstemming op anderen en ontwikkelt het kind de nodige sociale en empathische vermogens op basis van geruststellende, liefhebbende zorg.
8. Het ontwikkelen van een verbinding met de natuur. Er ontstaan hechte relaties met mensen, dieren en planten en met de lokale plek op Aarde waar men woont en leeft.
9. Het dagelijks oefenen van emotionele healing en gemeenschapsvorming. Het leven is een eindeloze stroom, er zijn rituelen om het loslaten van teleurstelling of verdriet te ondersteunen, er zijn rituelen om belangrijke levensmomenten te markeren en er zijn groepservaringen zoals samen zingen en dansen.

Deze 9 punten werken holistisch en dienen tegelijkertijd aanwezig te zijn. Ze helpen om een 'geëvolueerd nest' te creëren waar baby's en opgroeiende kinderen de noodzakelijke zorg en ondersteuning krijgen van de ouders en de gemeenschap (liefde, veiligheid, het gevoel erbij te horen, zelfontplooiing,...) om zo de belangrijkste inherente menselijke vermogens te kunnen ontwikkelen. Deze 9 parameters ontbreken vaak in de westerse samenleving. De kinderen en jongeren ontberen de warme omhulling en de basisvoorwaarden tot menselijkheid en ze raken ontheemd en ontspoord en verliezen de connectie met zichzelf. Men kan dan spreken over 'opgroeien in een uiteengevallen nest' of Koyaanisqatsi in de taal van de Hopi (een leven in disbalans en desintegratie).


Menselijke vermogens

1. De 4 vermogens van de ziel: denken, voelen, willen en weten. Deze bevinden zich in diverse stadia van ontwikkeling. Denken en voelen zijn het meest ontwikkeld, willen en weten het minst (op dit moment in de menselijke evolutiespiraal). Denken is verbonden met het zenuw- en zintuigstelsel en het brein, voelen is verbonden met het ritmisch stelsel (ademhaling, bloedsomloop) en het hart, willen is verbonden met het stofwisselingsstelsel (spijsvertering, ledematen) en de zonnevlecht (hara). Weten is verbonden met het chakrasysteem.

2. De menselijke deugden. Hier is een onvolledig lijstje: kunnen vergeven, zich verzoenen, samenwerken met anderen, relaties onderhouden, empathie hebben (kunnen invoelen), elkaar helpen, luisteren, elkaar begrijpen, solidair zijn, mededogen voelen, geloven en hopen, overtuigingskracht, daadkracht, wilskracht, gevoelens kunnen uiten, eerlijkheid, rechtvaardigheid, strijden voor de waarheid, nieuwsgierigheid, creativiteit, kunstzinnigheid, zin voor schoonheid, kunnen aanvaarden, kunnen loslaten, risico's durven nemen, moedig zijn, fouten kunnen toegeven, vastberadenheid, kunnen volharden, wijsheid ontwikkelen, zelfbeheersing bezitten, geduld opbrengen, verantwoordelijkheid nemen, vredelievendheid, integriteit, waarachtigheid, zelfdiscipline, (zelf)vertrouwen, zorgzaamheid, trouw, liefde ontvangen en geven, vreugde voelen en delen, vriendelijkheid, zachtmoedig zijn, loyaliteit, verdraagzaamheid, toewijding, tact, kracht en sterkte, enthousiasme, eerbaarheid, stabiliteit, schaamtegevoel, respect tonen, echtheid, doorzettingsvermogen, eenheid voelen, dienstbaarheid, dankbaarheid, oprechtheid, openheid, betrouwbaarheid, oordeelsvermogen hebben, behulpzaamheid, bescheidenheid, zin voor avontuur, barmhartigheid, nederigheid, naastenliefde,...

3. De siddhi's of spirituele vermogens. In de hindoe filosofie worden ze onderverdeeld in 8 primaire, 10 secundaire en tal van tertiaire siddhi's. Hier zijn er enkele: helder horen, helderzien, helder weten, telepathie, telekinese, teleportatie, meesterschap over de elementen, vrij zijn van de noodzaak tot voedsel en water, uit het lichaam kunnen treden, communicatie met geesten en overledenen, levitatie, meesterschap over de interne organen en stelsels, kennis over vorige levens, ...

Deze drie groepen van inherente vermogens (die bij sommigen vaak nog slapend zijn), is wat de mens onderscheidt van de dieren én van artificiële intelligentie. Een warm, harmonisch en voedend nest vanaf de geboorte is een goede startpositie om deze menselijke vermogens te helpen ontwikkelen.


Organische intelligentie vs kunstmatige intelligentie

Het begrip intelligentie is moeilijk exact te definiëren. Er worden verschillende mentale functies aan verbonden zoals: het waarnemen van verschillen en overeenkomsten, ruimtelijke oriëntatie, redeneren, problemen analyseren, oplossingen bedenken, abstract denken, taalbegrip, geheugen, zelfstandig leren, ervaringsgericht leren,...Intelligentie is dus het verstandelijk vermogen om te redeneren, te plannen, problemen op te lossen, abstract te denken, complexe ideeën te begrijpen, makkelijk te leren en om te leren uit ervaring. Intelligentie gaat niet (enkel) om het kunnen reproduceren van boekenwijsheid, maar weerspiegelt een bredere en diepere capaciteit voor het begrijpen van de omgeving en de leefwereld waardoor aanpassing en overleven mogelijk worden. Onderzoekers onderscheiden verschillende soorten intelligentie: verbaal linguïstisch (taalkundige intelligentie), logisch wiskundig, muzikaal ritmisch, lichamelijk motorisch, visueel ruimtelijk, en ook nog emotionele intelligentie (empathisch vermogen), interpersoonlijke intelligentie (zelfkennis), spirituele intelligentie (Zelfrealisatie). 

Artificiële of kunstmatige intelligentie (A.I.) is de mogelijkheid van een machine om mensachtige vaardigheden te vertonen zoals redeneren, leren, plannen en problemen oplossen. A.I. maakt het voor technische systemen mogelijk om hun omgeving waar te nemen, om te gaan met deze waarnemingen en problemen op te lossen om een specifiek doel te bereiken. A.I. systemen zijn in staat om hun gedrag in zekere mate aan te passen door het effect van vorige acties te analyseren en autonoom te werken. Men kan drie vormen van A.I. onderscheiden:

1. Zwakke A.I. is gespecialiseerd in één ding, zoals bvb. een schaakcomputer.
2. Sterke A.I. is goed in meerdere dingen en toepassingen tegelijkertijd zoals problemen oplossen, abstraheren, reflecteren en leren van vorige ervaringen.
3. Superintelligentie waarbij A.I. typisch menselijke vermogens vertoont zoals creativiteit, wijsheid en sociale vaardigheden. 
 
Max Tegmark beschrijft in zijn boek 'Life 3.0' twaalf mogelijke scenario's hoe de ontwikkeling van A.I. mogelijk kan evolueren.

° Libertair utopia - Mensen, cyborgs, robotten, uploads en superintelligente A.I. leven allemaal vreedzaam naast elkaar dankzij eigendomsrechten.
° Goedwillende dictator - Iedereen weet dat de A.I. de samenleving bestuurt en strenge regels oplegt, maar de meeste mensen zien dit als een goede zaak.
° Egalitair utopia - Mensen, cyborgs en uploads leven vreedzaam naast elkaar dankzij de afschaffing van eigendom en een gegarandeerd basisinkomen voor iedereen.
° Poortwachter - Een superintelligente A.I. wordt gecreëerd met het doel zo weinig mogelijk in te grijpen om de creatie van een andere superintelligentie te voorkomen met als doel om de technologische vooruitgang tegen te houden.
° Beschermende godheid - Een alwetende en almachtige A.I. maximaliseert het menselijk geluk door enkel in te grijpen op manieren die het gevoel van controle over het eigen lot in stand houden en verbergt zich zodanig goed dat veel mensen zelfs twijfelen aan het bestaan van deze A.I..
° Geknechte godheid - Een superintelligente A.I. wordt beheerd en gemonitord door mensen, die hem gebruiken om onvoorstelbare technologie en rijkdom te produceren die, afhankelijk van de menselijke controleurs, ten goede of ten kwade kan worden gebruikt.
° Uitroeiing - A.I. neemt de macht over, besluit dat mensen een bedreiging/overlast/verspilling van middelen zijn en ontdoet zich van de mensheid op een manier die wij niet eens begrijpen.
° Nazaten - A.I.'s vervangen de mens, maar geven de mensheid een gracieus afscheid, waardoor we hen gaan zien als waardige nakomelingen, net zoals ouders blij en trots zijn met een kind dat slimmer is dan hen, dat van hen leert en vervolgens bereikt waar zij alleen maar van konden dromen - zelfs als zij het niet allemaal kunnen meemaken.
° Mensentuin - Een almachtige A.I. zorgt voor de laatste mensen, die zich als dierentuindieren behandeld voelen en hun lot betreuren.
° 1984 - Technologische vooruitgang in de richting van superintelligentie wordt permanent afgeremd, niet door een A.I., maar door een door mensen geleide Orwelliaanse bewakingsstaat waarin bepaalde vormen van A.I. onderzoek verboden zijn.
° Regressie -  Technologische vooruitgang in de richting van superintelligentie wordt voorkomen door terug te keren naar een pre technologische samenleving in de stijl van de Amish people.
° Zelfvernietiging - Superintelligentie wordt nooit gecreëerd omdat de mensheid zich voordien zelf  uitroeit (bijvoorbeeld door nucleaire en/of biotechnologische chaos gevoed door natuurrampen).

Het verschil tussen O.I. (Organische Intelligentie) en A.I. is heel simpel te begrijpen. Organische of menselijke intelligentie is verbonden met een levend bewustzijn. Zonder bewustzijn, geen menselijke intelligentie. Kunstmatige intelligentie is verbonden met dode technologie/apparaten. Zonder technologie, geen A.I.. De menselijke avatar is geen machine, het hart is geen pomp, de longen geen blaasbalg. De fysieke mens krijgt zijn levensenergie (prana) via het etherisch lichaam en het bloed beweegt door het lichaam onder invloed van de ziel. Er is dus een interne levensbron die verbonden is met het Universele Bewustzijn. A.I. haalt zijn energie om te functioneren uit een externe bron (elektriciteit bijvoorbeeld).


De echte mens

Wat betekent het om mens te zijn? Deze vraag werd gesteld aan de bezoekers van een museum en de antwoorden waren, zoals verwacht, erg divers. Dit waren enkele antwoorden. Mens zijn betekent:

° In gemeenschap leven en gehoord worden.
° Vreugde ervaren - en daar ook bewust van zijn.
° Een zoektocht om de innerlijke stem te horen en te begrijpen.
° Leerzame relaties hebben die gebaseerd zijn op liefde en haat, opoffering en woede.
° De mogelijkheid hebben om anderen te vernietigen.
° De mogelijkheid hebben om liefde te ontvangen en te geven.
° In staat zijn tot grootse dingen maar ook tot verschrikkelijke dingen.
° De kans om zich creatief te ontplooien en dingen te creëren.
° Groeien in bewustzijn en het streven naar een leven dat meer is dan enkel consumeren en overleven.
° De keuze hebben om een toekomstige hemel of een toekomstige hel te creëren.
° Een onbegrijpelijk mysterie leven.

De lange evolutionaire geschiedenis van de mensheid en de vele creatieverhalen in de heilige boeken en mythische verhalen geven al een hint over wat het zou kunnen betekenen om mens te zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de typische kenmerken die de Homo sapiens lieten evolueren naar de mens van nu (althans indien we het klassieke wetenschappelijke narratief volgen, een model wat heel sterk in vraag wordt gesteld). Rechtop lopen op 2 benen was de eerste grote stap in de menselijke evolutie. Daarna leerde men om het vuur te beheersen, gereedschappen te maken (waaronder het wiel) en voedsel te verzamelen en te bewaren. Er ontstond een sociaal leven in stamverband en men ontwikkelde talen en andere symbolen om te communiceren. De jager/verzamelaars en nomaden begonnen zich te vestigen in steden, dieren te domesticeren en voedsel te verbouwen waardoor nieuwe culturen ontstonden. De intelligentie en kennis namen enorm toe en tal van innovaties en uitvindingen stuwden de evolutie voort. Er volgden agrarische, industriële, technologische en digitale revoluties. En in amper 12.000 jaar veranderde de primitieve holbewoner in een moderne mens die de hele planeet heeft veroverd en in staat is de wereld aan te passen en opnieuw in te richten naar eigen smaak en keuze. Meer nog, de mens is nu in staat de planeet te vernietigen en het universum te verkennen. We zien als het ware een evolutie in bewustzijn die zich dan spiegelt in de leefomgevingen die de mens creëert.

Dan zijn er de vele mythes en scheppingsverhalen die vaak in symbolische taal proberen te vertellen hoe de wereld bedoeld is te zijn, wat de zin is van dit alles en hoe de mens dient te leven om harmonie en geluk te vinden. Scheppingsverhalen helpen op die manier vormgeven aan de culturele identiteit van de opeenvolgende menselijke beschavingen en tijdperken door een zekere moraliteit uit te drukken. Uit de christelijke scheppingsmythe halen we bijvoorbeeld dingen als 'God schiep de mens naar Zijn beeld' of de gouden regel (Behandel anderen zoals je zelf door hen behandeld wilt worden) of  de Bergrede uit het Matteüs evangelie waarin Jezus zijn leer van naastenliefde verkondigt. Uit de scheppingsverhalen blijkt dat de mens een 'proces in wording' is, een goddelijk wezen met een enorme potentie en bijzondere vermogens op avontuur langs een boeiende ontwikkelingsweg.
 
Tal van typische kenmerken onderscheiden de mens van artificiële superintelligentie. Zoals zelfbewustzijn (het besef dat je bewust bent en ook weet dat je bewust bent), creativiteit (allerlei kunstvormen, nieuwe innovaties en uitvindingen), liefde en gevoel, inspiratie en intuïtie, een besef van verbondenheid met anderen, de mogelijkheid om (om lange tijd) ziek te zijn en zo een catharsis en transformatie door te maken, 'out of the box' denken, zin voor humor en lachen, het gebruik van een vrije wil, emotioneel geraakt worden en huilen van verdriet of vreugde, de nood aan sociale contacten in real life,...Een mens heeft een spiritueel hart, A.I. niet.

Inherente, menselijke intelligentie is het systeem wat alle vermogens van de mens samenbrengt (de 12 zintuigen, gevoel, denken, wilskracht, intuïtie,...) om goed te kunnen functioneren en navigeren in het leven. Het centrum van deze intelligentie is niet de geest en het brein maar het hart, de plaats waar de verbinding met de ziel en het spirituele aspect aanwezig zijn. Het denken en het rationele verstand zitten vaak in de weg om de ware intelligentie van de mens aan te boren. Stilte en meditatie brengen die inherente wijsheid aan het licht. Wisdomkeeper Ilarion Merculieff zegt het zo: “Wanneer gedachten, gevoelens, woorden, gedrag en handelingen allemaal in lijn zijn met de wijsheid in ons hart, wanneer het hart het verstand vertelt wat te doen en we aanwezig zijn in het moment, dan stappen we terug in onze ware zijn, en 'Lopen we in Schoonheid' (Walk in Beauty). Dit is de basis voor ware intelligentie van de echte mens.” Veel natuurvolkeren kennen deze verbinding nog en leven in harmonie met de (spirituele) wijsheid in het hart. Ze hebben geen nood aan de moraliteit en richtlijnen uit heilige boeken en scheppingsmythen, ze weten zich rechtstreeks verbonden met de intelligentie van de ziel, de natuur en de schepping.


'Nature is alive and talking to us. This is not a metaphor.', zegt Terence McKenna. Er is een wijsheid in de schepping en in de natuur en er is een manier om daarop in te tunen dankzij een natuurlijk innernet (zonder t), een interne verbinding met 'al wat is'. Communiceren met dieren, bomen, wolken, bergen en moeder Aarde is mogelijk, maar niet op de manier die we gewoon zijn. Het innernet is de geest-die-beweegt-door-alle-dingen, de spirituele eenheid van alles wat bestaat. Natuurvolkeren geloven dat de mens een onderdeel is van een veel groter Intelligent systeem en dat de kwaliteit van onze intelligentie afhangt van de mate van connectie met die grotere Intelligentie. De First Nations benoemen de geest-die-beweegt-door-alle-dingen als de Great Spirit maar er zijn vele namen voor waaronder Universeel Bewustzijn. Een aspect van dit Universeel Bewustzijn is de Organische Intelligentie (O.I.) van moeder Aarde, van de natuur, van de schepping. Volgens Frank Stronghorse is O.I. een multidimensionaal systeem van energie die de essentie vormt van de planeet en al haar bewoners. Het doel van het leven als mens is om kennis over het Zelf te vergaren en het leven in al haar aspecten te ervaren. Kortom, het doel van het leven is spirituele evolutie. Mensen dienen in contact en uitwisseling met deze Organische Intelligentie te leven. Mensen zijn ontworpen om de O.I. in het leven te integreren. En deze O.I. in het universum en in moeder Aarde bevat een schatkamer aan kennis die beschikbaar is voor iedereen.

Uit de Anastasia boekenreeks blijkt dat de zin van het leven ligt in 'een gezamenlijke co-creatie met de Schepper (Universeel Bewustzijn) en genieten van de vruchten en schoonheid die uit de co-creatie voortspruiten'. Dit kan enkel gebeuren vanuit respect en harmonie en in verbinding met moeder Aarde en alle wezens. Dit bewustzijnsveld noemt men in de boeken 'een Ruimte van Liefde'. Deze Ruimte, die bij voorkeur haar basis vindt op een familiedomein in een ecodorp, faciliteert en bevordert de mogelijkheid om connectie te maken met de O.I. en met de Schepper. Wat de transhumanisten proberen te doen is om de O.I. te imiteren via technologie en digitale middelen. De vele inherente vermogens van de mens, waarover hierboven sprake, worden vervangen door technologische snufjes. Het innernet en de kosmische database (Akasha kroniek) zijn nu het internet en de cloud geworden. Alles wat organisch, oorspronkelijk en natuurlijk is, wordt vernietigd en gekopieerd. Het humane wordt vervangen door het transhumane en het posthumane (voorbij de mens). De mens van vlees, bloed, ziel en geest die verbonden is met O.I. via het hart moet een cyborg worden die aangesloten zit op A.I. matrix systemen, zoals het Metaverse. Het zelf nadenken wordt uitgeschakeld en overgelaten aan influencers, mediakanalen en perceptie managers. De spirituele evolutie is nu een technologische evolutie geworden. Maar wat niet gebruikt wordt, verkommert. Wie de zielsvermogens ongebruikt laat, zal die verliezen. Daarom zijn veel mensen op drift, er waart een heel zieke geest over de planeet. Velen hebben de connectie met de O.I. en de wijsheid in het hart verloren, ze zijn NPC's (Non Player Characters) geworden die meesurfen op de elektromagnetische golven die hun schermpjes dag en nacht uitbraken. De helende frequentie van de natuur en de antwoorden die de stilte fluistert, zijn hen vreemd.

De sleutel ligt in het vinden van een evenwicht tussen O.I. en A.I. De eerste stap is terugkeren naar de essentie van mens-zijn. Bijvoorbeeld door opnieuw contact te maken met O.I. en de natuur via de Ruimte van Liefde op het familiedomein. Alles wat smart is, belemmert de ontwikkeling van de inherente O.I., waaronder spirituele technologie (Merkabah).  Er zijn twee tijdlijnen bezig, dat kwam aan bod in een vorig bericht. De meerderheid der mensheid uit de westerse invloedssfeer zal de transhumane weg inslaan en A.I. in hun leven met open armen verwelkomen. Toch zal ook een (grote) groep mensen kiezen om liever een écht en organisch leven en een bijhorend domein te creëren, een familiedomein met een echt huis, echte voedseltuinen en real life mensen, een levensveld wat draait op de programma's en frequenties van de natuur. Een samenleving waar elke beslissing getoetst wordt door 7 generaties in het verleden en 7 generaties in de toekomst te kijken naar de gevolgen en de impact. Het leven wordt dan een realiteit in verbinding met moeder Aarde en de Organische Intelligentie in het hart.
Choose wisely...


° Het Matrix Programma Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 of ook beschikbaar als gratis E-book
° De Metaverse serie (3 delen) is ook beschikbaar als gratis E-book
° Meer gratis E-books op deze pagina

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall