03/05/2023

De kracht van het familiedomein


Een familiedomein is een autonome, offgrid, permacultuur leefhectare waar een persoon/gezin/familie zichzelf kan voorzien in de 6 basisbehoeften (voedsel, water, energie, verwarming, afvalbeheer en educatie) én een inkomstenbron kan opstarten. Een familiedomein dorp is een kleine nederzetting van afzonderlijke familiedomeinen (een buurtschap) waarbij de bewoners elkaar helpen indien nodig en indien gewenst. Maar een familiedomein is uiteraard (veel) meer dan een zelfvoorzienend paradijsje voor wie streeft naar meer onafhankelijkheid of uit het systeem wil stappen. In dit bericht enkele pluspunten nader toegelicht.

Drie praktische toepassingen

In Anastasia boek 7 (De energie van het leven) staan 3 verhalen over de mogelijkheden en oplossingen die ontstaan wanneer men mensen een familiedomein geeft. Er worden drie groepen nader belicht via drie voorbeelden: wezen, gevangenen en politici. In het boek staan de verhalen uitgebreid beschreven, hieronder volgt slechts een heel korte samenvatting.


Het weesmeisje


Een jong weesmeisje van nog geen 10 krijgt op een Anastasiadorp het behoederschap over een hectare grond. Ze vindt het een prachtig geschenk. Ze heeft nooit iets gekend dat voor haar alleen bestemd was (noch ouders, speelgoed of een huis,…). Ze gaat wonen op haar hectare, eerst zonder huis, later krijgt ze een afgedankte bouwkeet die ze helemaal in orde maakt en gezellig inricht. Ze krijgt hulp van de medebewoners op het dorp. Ze verzorgt haar hectare met veel liefde en aandacht en leert steeds meer over kruiden en planten. Ze heeft er echt aanleg voor. Vele jaren later is haar hectare de mooiste van het dorp en is zij een ervaren kruidenvrouw geworden die vele mensen geneest met haar drankjes en zalfjes.

De gevangenis


Men start een experiment waarbij gevangenen elk een hectare grond krijgen. Het hele gebied met de hectare-domeinen is wel omringd met prikkeldraad en wachttorens zodat ontsnappen niet mogelijk is. Op de individuele domeinen leven de gevangenen in kleine huisjes. Voor de rest kunnen ze dagelijks in hun tuin werken. Na enkele jaren komt er een delegatie op bezoek om het experiment te evalueren en die weten niet wat ze zien. Het domein is een prachtig en gevarieerd natuurgebied geworden. De prikkeldraad is overwoekerd door klimop. Alle gevangenen hebben verlenging van hun straf gevraagd want niemand wil nog weg. Er is ook geen enkele ontsnappingspoging geweest en de wachttorens doen nu eerder dienst om mensen buiten te houden in plaats van de gevangenen binnen.


De bewindvoerder

Politici zijn alle verbinding met de gewone mensen verloren. Ze denken niet op lange termijn of in het belang van de planeet, maar denken enkel aan macht/geld en hun eigen herverkiezing. Een oplossing is dat ieder regeringslid op een familiedomein woont in een familiedomein dorp van minimaal ongeveer 150 gezinnen. Het regeringslid is aanwezig bij de gemeenschappelijke vergaderingen en beslissingen betreffende het ecodorp. Zo leert hij/zij terug met beide voeten in de realiteit te staan en de band met de bevolking te versterken. Zo neemt hij/zij ook op nationaal niveau de juiste beslissingen in het belang van Aarde en mensheid.


Deze drie verhalen tonen hoe simpel en effectief het familiedomein model de mensen terug in hun kracht zet en ze ook geluk en vreugde kan brengen. Wellicht door het hernieuwde contact met de natuur, met moeder Aarde en met hun diepste zelf. Zo zou het kunnen zijn. Eenvoudige oplossingen die haalbaar zijn en de harmonie herstellen op de planeet.

Het wordt dan wellicht ook duidelijk waarom men de mensen uit de natuur wil verbannen, en hen wil vastkoppelen aan het smart grid (transhumaniseren) waar ze opgesloten worden in de slimme 15 minuten steden. Het technocratisch globalisme wil de organische mens vernietigen en vervangen door een synthetische versie die makkelijk te controleren, te belasten en te onderdrukken is. De 4 koninkrijken (mensen, dieren, planten en stenen) worden ingewisseld voor een kunstmatig en digitaal koninkrijk, een AI kingdom wat tegen de organische natuur (het levende leven) ingaat. De natuur is namelijk autonoom, soeverein, wild, zelfvoorzienend, helend en levert gratis alles wat nodig is en biedt dus de logische en makkelijke mogelijkheid tot vrijheid. En dat past niet in hun toekomstplan (great reset) wat de controllers voor ogen hebben.



Het familiedomein dorp biedt het ideale kader om de oplossingen ook daadwerkelijk te leven. We overlopen de linkerkant van het plaatje.

° Transparant bestuur: het dorp kiest voor lokaal zelfbestuur en iedereen neemt eigen verantwoordelijkheid voor daden, woorden en gedachten.
° Ecologie op mensenmaat: elk domein heeft eigen voedselbossen en moestuinen.
° CO2 is voedsel voor de groene planeet: hectares vol bomen die CO2 opnemen en zuurstof afgeven.
° Wijsheid, waarheid en gezond verstand: het eren van oude tradities, het familieboek, stilte en meditatie.
° Vrijheid: zelfvoorziening betekent autonomie en onafhankelijkheid van het systeem.
° Vrije meningsuiting en kritisch denken: onderzoek alles, geloof niets of niemand en denk zelf na.
° 1215 magna carta: het dorp kiest voor horizontale evenwaardigheid, decentralisatie, sociocratie.
° Zorgzame en zelfvoorzienende leefgemeenschappen: ecodorpen zijn de basis voor een mooie toekomst.
° Rente- en schuldenvrij geld: complementaire munten, ruilhandel, schenkeconomie.
° Gelukkige kinderen: opgroeien omringd door natuur, dieren, vriendjes en positieve volwassenen.
° Veilige geneesmiddelen: kruiden, levende voeding en holistische gezondheidszorg.
° Levenslange educatie: thuiseducatie, ambachten, creatieve ontplooiing.
° Constitutioneel gewoonterecht: soevereine mensen, drie afspraken: niet doden, niet stelen, niet dwingen.
° Biolandbouw en hoogwaardige voeding: samenwerken met de natuur, permacultuur.  


Levend voedsel


Er zijn vele technieken om fruit en groenten na de oogst te bewaren. Zowel natuurlijke als chemische. Tot de natuurlijke technieken behoren inmaken, pekelen, drogen, fermenteren, koelen,...

Op het familiedomein groeit de dagelijkse voeding gewoon aan de achterdeur. Dat is niet alleen handig en goedkoop, maar ook veilig en logisch. Het voedsel hoeft dan niet de hele wereld rond te reizen in vervuilende containerschepen en vrachtwagens om in de dichtstbijzijnde supermarkt te belanden. En het hoeft ook niet te vroeg te worden geoogst (onrijp) en te worden behandeld met allerlei bio-chemische producten om de bewaartijd te verlengen. Noch krijgt het allerlei behandelingen om het rijpingsproces te vertragen, de aantasting door insecten te vermijden of het uitzicht te laten glanzen. Bepaalde fruit en groentesoorten die je koopt, zien eruit alsof ze gisteren geplukt zijn, maar in wezen zijn ze meer dan een jaar oud dankzij chemie, vergassing en koeltechnieken. De vraag is dan hoeveel voedingswaarde (vitaminen, mineralen, enzymen) én boviswaarde (energetische kracht) zulke producten nog hebben. Dit is dode voeding waar niet veel levenskracht uit te halen is.

Sinds kort wordt een nieuw bewaarproduct gebruikt: Apeel. Het is een coating die dient om de versheid te beschermen en plastic afval te verminderen. De firma Apeel Technologies ontwikkelde in partnerschap met de Bill & Melinda Gates Foundation een eetbare filmcoating die verhinderd dat producten vocht verliezen, waardoor bederf wordt vertraagd. De smaak-, geur- en kleurloze 'eetbare' coating is bedoeld voor zowel biologische als conventionele gewassen, en wordt verkregen uit reeds verwerkte of na de oogst overgebleven plantaardige materialen zoals schillen, zaden, pulp en stengels van fruit en groenten. Het bedrijf extraheert en verwerkt vervolgens lipiden en glycerolipiden om de coating te maken. Het is niet duidelijk hoe die extractie gebeurt en welke procedures en behandelingen daar bij komen kijken.


Er zijn twee verschillende producten. Invisipeel kan door telers worden toegepast op gewassen in het veld. En Edipeel kan na de oogst worden gebruikt. De oogsten worden dan besproeid of ondergedompeld in de Apeel-oplossing, die rond het fruit of de groente stolt en een barrière vormt. Edipeel is reeds goedgekeurd door de U.S. Food and Drug Administration (FDA) als 'algemeen erkend als veilig' (GRAS). Maar toch blijven er nog veel vragen onbeantwoord en het product kan niet worden afgewassen. Momenteel wordt het reeds gebruikt op avocado's, appels en komkommers. Op citrusfruit worden de biociden Thiabendazole en Imazalil als bewaarmiddel gebruikt, maar wellicht worden die in de toekomst vervangen door Apeel.

Op het familiedomein eet men volgens het seizoen (net als onze voorouders) en vers van het land. Het is levende en onbehandelde voeding, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Er is geen noodzaak of verlangen om tomaten, komkommers en aardbeien ook in de winter te eten of ze te laten overvliegen of transporteren uit verre landen. Bio-chemische bewaarmiddelen zijn dus niet nodig. Vervuilend transport ook niet. En het lichaam hoeft al die vreemde ingrediënten die gesproeid en gebruikt worden niet te elimineren en te verwerken.

Op het familiedomein staan 750+ variëteiten aan planten, dat betekent dat op elk moment van het jaar er dingen oogstklaar en eetbaar zijn. Er is dus altijd vers en zongerijpt voedsel aanwezig, vaak ook 'vergeten' groentesoorten en wilde planten die veel voedzamer en krachtiger zijn dan de winkelproducten. Real food for real humans.


Voedende architectuur

Beauty motivates men to greatness

Leve de pracht van het familiedomein waar men omringd is door groene natuur, dieren, waterpartijen, organische vormen en mooie constructies gemaakt uit natuurlijke en lokale materialen en waarbij rekening wordt gehouden met heilige geometrie en de Oosterse ontwerpmethoden Feng Shui (China) en Vastu (India) die voor energetische harmonie zorgen op een plaats. Schoonheid is het kernwoord. En uiteraard de keuze om vaak buiten te zijn op het domein, in alle seizoenen van het jaar. Er is van alles te beleven, te creëren en te zien, de natuur is ieder uur anders, er ontstaat communicatie zonder woorden en inspiratie zonder inspanning.

Want inderdaad, architectuur heeft een krachtige invloed op de mentale en emotionele gezondheid van de bewoners. Men kan letterlijk ziek en depressief worden door te wonen in bepaalde constructies en omgevingen. Niet enkel door de aanwezige stralingsbronnen, de gebruikte (giftige) materialen, of de vervuilde omgeving maar vreemd genoeg ook door de architectuur van een gebouw, de kleuren, de vormen, de lichtinvallen, de patronen, de locatie op Aarde,...

Het verschil is heel duidelijk te merken door simpelweg een bezoekje te brengen aan verschillende constructies. Zo is de energie helemaal anders in een betonnen appartement dan in een lemen huis. Of ga eens 14 dagen wonen in een yurt op het platteland waar men rechtstreeks met de omgeving in contact staat en de natuurelementen elke minuut duidelijk ervaart (stilte, wind, regen, zon, storm, vogels, vlinders,...). Het verschil is opmerkelijk en de gedachten/gevoelens veranderen op korte tijd.


Men spreekt ook van 'happy places', omgevingen en gebouwen waar doelbewust stressfactoren als betonnen bouwblokken, drukte, geluidsoverlast, straling of luchtvervuiling ontbreken. Want tenslotte brengt de westerse stadsmens gemiddeld meer dan 90% van zijn leven door in artificiële constructies (huis, school, kantoor, fabriek of auto).

Zo kwam men uit op neuro-architectuur. De bedoeling is om ruimtes te scheppen van geluk, welzijn en productiviteit, dus gebouwen creëren die stress en angstgevoelens verminderen, want men weet ondertussen dat gebouwen de werking van de hersenen beïnvloeden. Men ontdekte dat bepaalde ruimten, vormen en kleuren de hersenen aansporen om (geluks)hormonen te produceren of de hartslag te verlagen. Zo worden zachte groene en blauwe tinten vaak in de zorginstellingen gebruikt omdat ze kalmerend en helend werken.

Het familiedomein ademt schoonheid en harmonie. De natuur creëert er de mooiste plekjes, gezonde biotopen vol groene pracht en heilzame kracht. Het low-impact huis is gebouwd uit lokale, natuurlijke materialen, en zit organisch ingebed in de omgeving. Ronde vormen, kabbelend water, kleurige taferelen, levende omheiningen, wijze bomen, diverse dieren en tuinen vol planten en bloemen zorgen voor een voedende ruimte waar het leven goed, aangenaam en heilzaam is. Het familiedomein: a happy place for happy people.

'Het zien van uw steden doet pijn aan de ogen'.
(Chief Seattle, 1854)


Belastingvrij leven

Er zijn letterlijk honderden belastingen, taksen en accijnzen en veel van die belastingen bestonden 100 jaar geleden niet. De belastingdruk is torenhoog, in België wordt gemiddeld 50% van wat men verdient door de overheid 'afgepakt' onder de vorm van 'inkomstenbelasting' op arbeid en werk. Maar ook elke aankoop die men daarna doet met de overige 50% wordt nog eens belast via allerlei taksen, BTW en accijnzen. In werkelijkheid loopt de belastingdruk tegenwoordig op tot 70% en meer. Het is niets minder dan gelegaliseerde diefstal. In de middeleeuwen lag de belasting tussen de 10% en 30% en men kon ook in natura betalen.

Hier is een ander fabeltje: niemand bezit een huis, een auto of een stuk grond, er is geen onvoorwaardelijk eigendomsrecht, want wanneer men de jaarlijkse autotaks, verkeersbelasting, grondbelasting, woonbelasting, onroerende voorheffing, en de tientallen andere taksen niet betaalt dan wordt het huis of de auto in beslag genomen. Het is dus nooit jouw echte eigendom, je krijgt het in bruikleen van de staat en mag het gebruiken zolang je betaalt. En ondanks al deze onrechtvaardige belastingen stijgt de staatsschuld elk jaar nog meer en zijn de meeste landen failliet door wanbeheer, corruptie en hebzucht. Larken Rose toont in zijn boek aan (Het meest gevaarlijke bijgeloof) dat er eigenlijk geen overheid nodig is om de maatschappij te runnen. Meer nog, regeringen zijn gewoon de loopjongens van grote spelers met een eigen agenda. Alles kan ook door de mensen zelf georganiseerd worden via lokale economie en lokaal zelfbestuur. Overheidsbestuur leidt altijd tot totale controle van bovenaf (slavernij), terwijl vrije markt (schenk/ruil) economie leidt tot vrijheid en controle over het eigen leven van binnenuit (soevereiniteit).


De oorspronkelijke opzet van het familiedomein is om een belastingarme leef/werk/woon plaats te voorzien voor iedereen die zelfvoorzienend wil leven. Dit is de stelling uit de boeken:

Iedereen die dat wenst, krijgt gratis en levenslang een hectare grond om een eigen familiedomein te creëren. Het familiedomein is vrij overerfbaar voor nakomelingen en zowel het domein zelf als de op het domein geteelde producten zijn aan geen enkele vorm van belasting onderworpen.


Hoe valt dit te verantwoorden? Heel eenvoudig: de meerwaarde die het domein biedt, geldt als de 'belasting' die ten goede komt aan de hele gemeenschap, het land en de wereld. Het familiedomein betaalt in 'natura' door de wereld beter te maken. Want wat zijn de concrete resultaten (na enkele jaren) van een autonoom off-grid permacultuur familiedomein en de ecodorpen? Geen armoede en honger meer, geen werkloosheid en daklozen meer, geen zinloze jobs en werkstress meer, geen nodeloos transport en vervuiling meer, geen maandelijkse facturen voor huis, water en energie meer, geen gmo gif en junkfood meer, geen vernietigend globalisme en petroleum afhankelijkheid meer. En verder: herstel en heling van bodem, water en lucht, verhoging van de biodiversiteit, verhoging van de biomassa, CO2 opvang door de vele bomen en planten op het domein, een bloeiende lokale economie, een heropleving van het platteland en oude ambachten, echte educatie voor kinderen en volwassenen. En ook nog: minder druk op het sociaal stelsel en de verzorgingsstaat, minder ziekten en eenzaamheid, minder crèches en bejaardenhuizen, minder import nodig, meer contact met de natuur, een belangrijke toename in de productie van hoogwaardige biovoeding, gezondere mensen,... de positieve impact is immens en de pluspunten gaan maar door en door. 

Bewoners van een familiedomein werken niet voor staat of bank, noch voor bedrijf of multinational. Ze werken voor hun gezin, en aan de verfraaiing, autonomie en veerkracht van hun domein en ondertussen brengen ze voorspoed en welzijn aan de lokale regio, het dorpsgebeuren, het land en de hele planeet.
Dat begreep de Russische overheid blijkbaar ook toen ze besloot om miljoenen hectares weg te schenken aan haar bevolking.


Een paradijs voor kinderen


Ze komen voor de kinderen. Het is een vaak gehoorde uitspraak in conspiracy kringen. De kinderen worden geviseerd, bedreigd en aangevallen op allerlei manieren. De scholen met hun dumbing down onderwijs, de grooming en seksualisering,  de gender verwarring, de ondermijnende vaccinaties, de propaganda en het geweld op de schermpjes, het junkvoedsel en de giftige steden, kinderarbeid en kindhuwelijken, de normalisering van pedofilie, de ontelbare verdwijningen van kinderen, tientallen landen waar verminkende besnijdenis nog steeds 'normaal' is,... Kinderen verdienen veel beter, want ze zijn de toekomst van de Aarde. En het is de taak van de wakkere volwassenen om hen te beschermen. Het familiedomein en het ecodorp bieden de ideale omstandigheden om kinderen te omringen met natuur, vrienden, holistische educatie, gezondheid, positieve aandacht en liefde.

Natuurvolkeren die in harmonie met planeet en universum leven, kunnen een wijze inspiratiebron zijn. Hieronder volgen enkele richtlijnen bij ouderschap afkomstig van de Sioux Indianen.

° Het allerbelangrijkste aspect is de emotionele en mentale gezondheid van de ouders en de voorbereiding op en tijdens de zwangerschap, want die beïnvloeden in sterke mate het opgroeien van het kind. Volgens de Sioux krijgt het kind een stuk emotionele energie mee van de vader en van de moeder. Vandaar het belang dat beide ouders emotioneel gezond en evenwichtig zijn voor ze beslissen om kinderen te krijgen. Dit doet denken aan de raadgevingen van Anastasia. Er wordt eerst een 'ruimte van liefde' gecreëerd op het familiedomein, een harmonische plaats om een nieuwe ziel op Aarde te verwelkomen. Het aantrekken van een ziel gebeurt lang voor de geslachtsdaad plaatsvindt waarbij men contact maakt met de ziel en een prachtige toekomst voor het kind visualiseert. Lees meer hier: De Ceremonie van het Huwelijk - Bewust Ouderschap - 2000 kusjes per dag

° Het 'kinship' principe. Dit betekent dat de verbondenheid en de familiale bloedbanden van een kind veel verder gaan dan de ouders, broers, zusters, grootouders, neven en nichten. De hele stam (dorp) is 'familie' en die verbondenheid omvat ook vorige en komende generaties. Vandaar de bekende Indiaanse spreuk: 'er is een heel dorp nodig om een kind op te voeden'. Iedereen in het dorp is betrokken bij de begeleiding der kinderen naar volwassenheid.


° Gedeelde activiteiten. Allerlei werkzaamheden zoals kledij maken, koken, tuinieren, woningen opzetten, jagen,... worden samen gedaan. Op die manier leren de kinderen ambachten, kunsten en vele basisvaardigheden waaronder ook taal, wiskunde, rituelen, liederen, en het eren van belangrijke tradities,... De dagelijks gedeelde activiteiten vergroten ook de mogelijkheid tot vriendschap en het delen van kennis. 

° Baby's en peuters zijn voortdurend in lichamelijk contact met hun moeder. Ze worden gedragen in draagdoeken en op die manier zijn ze aanwezig bij allerlei activiteiten. Kinderen tot 7 jaar en ouder worden dagelijks en vaak geknuffeld, ze worden nooit geslagen, gekleineerd of uitgescholden. Zie ook: Matriarchaat.

° Dansen, muziek, feesten en het vertellen van verhalen zijn erg belangrijk. Er wordt bij de Sioux dagelijks gedanst en muziek gemaakt.


Op het familiedomein dorp zijn 7 cruciale elementen aanwezig die het verschil maken:
natuur, liefde, vrijheid, autonomie, meditatie, educatie en samenwerking. Liefde is de basisenergie en activeert de creativiteit (de mens als Creator van schoonheid en kunst). De natuur brengt gezondheid, harmonie, rust en stilte. Zich loskoppelen van het systeem brengt vrijheid, moed en energie. Autonomie (op vlak van voedsel, energie, water, woonplaats, werk,...) ondersteunt het onafhankelijk worden van de matrix. Educatie is zelfonderzoek, zelfontplooiing en de inherente wijsheid delen met anderen. Samenwerken met gelijkgestemden brengt kracht, verandering en vreugde. Meditatie helpt de verbinding met Zelf bewust maken en leidt tot inzicht, vrede en bevrijding. Lees meer in dit artikel: Opgroeien in een Familiedorp.  

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall