05/11/2020

Wetico

Koyaanisqatsi is een woord uit de Hopi taal en betekent 'wereld uit balans'. Er is een bekende cultfilm met dezelfde titel. Maar waarom is de wereld uit balans en hoe kunnen we dit oplossen? Marja de Vries schreef 2 heel boeiende boeken en is nu bezig met een derde werk over dit thema.


° De Hele Olifant in Beeld (Inzicht in het bestaan en de werking van Universele Wetten en de Gulden Snede)

° Samenlevingen in Balans (Naar een toekomst in harmonie met de Universele Wetten)

Haar derde boek en de video hierboven krijgt de titel 'De Sophia mythe, Wético en zelforganisatie'.

De wereld is uit balans vanwege een eeuwenoud mindvirus, een soort ontsporing/onwetendheid in de menselijke geest die de Indianen Wético en C.G. Jung de Schaduw noemen. Volgens Paul Levy is Covid daarvan een uiterlijke materialisatie, een soort 'openbaring' van deze innerlijke, psycho-spirituele aandoening, van deze donkere en egocentrische blindheid in de mensheid. Dat Covid een multi-dimensionaal virus is, kunnen we alvast duidelijk merken, want het beïnvloedt de hele samenleving op alle niveaus (fysiek, biologisch, psychisch, mentaal, emotioneel, sociaal, politiek, economisch, financieel, spiritueel,...). Maar wat als we collectief en onbewust Covid hebben opgeroepen als een symbool om de potentieel veel gevaarlijker onderliggende infectie (Wétiko) te onthullen? Een infectie die bestaat binnen het collectieve onbewuste van de mensheid en die we tot op heden niet konden zien, omdat het zich afspeelt in de donkere diepten van het onbewuste. Covid slaagt er in 8 miljard mensen tot stilstand te brengen waardoor een opening komt om dingen in vraag te stellen (introspectie) en daar ligt een kans tot collectieve heling van onszelf, van de planeet en van de roofzuchtige Wético infectie.

Oracle Girl gaat nog een stap verder, volgens haar triggert Covid zelfs een grote upgrade en evolutiesprong voor de mensheid, Covid werkt als een deleteknop voor de oude wereld van macht en beperking, voor het oude normaal waar we eigenlijk niet naar terug willen vanwege ontspoord en uit balans.

De mens is uit balans omdat hij de verbinding met zichzelf, met zijn oorsprong en afkomst, met de universele wetten en met zijn eigen ziel verloren is. Hoe is dat zo gekomen en hoe kunnen we terug naar een samenleving in harmonie? Dat hoor je in de video. En het is wellicht geen verrassing dat de ecodorpen en leefgemeenschappen die nu overal opduiken de oefenterreinen zijn om de hoognodige balans in mens en wereld terug op Aarde te brengen. Zoals Anastasia zo treffend zegt: 'Op Aarde komt uiteindelijk alles goed'.

Het verhaal dat Marja vertelt gaat heel diep en gaat ver terug in de tijd maar is wellicht het belangrijkste verhaal wat bijna niemand kent. Aanrader!

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall