07/09/2021

Start Een Familiedomein

“Anastasia, with your world outlook don’t you feel pain when you see nowadays reality?”
“Lots of pain, Vladimir” – whispered Anastasia.
“How do you stand such pain?”
“By creating pictures of the beautiful future, I admire them and I am delighted with them! The joy of the contemplation defeats the pain. Besides there’s more...  the way you imagine the future is the way it will be” 

Een familiedomein is een ecologische en zelfvoorzienende leef- en woonoase van ongeveer 1 hectare, waar een gezin, een familie, vrienden, partners of een individu het behoederschap en vruchtgebruik over verkrijgen met de mogelijkheid om een paradijselijke Ruimte van Liefde te creëren. Dit is een fysiek/energetische lichtplaats waar in harmonie met de natuur, met zichzelf en met de medemensen geleefd en gewoond wordt. Een geheel van afzonderlijke familiedomeinen vormen dan samen een Levensdorp. Dit eeuwenoude samenleef concept is meer dan ooit nodig nu duistere krachten dood, verdeling en ziekte zaaien op Aarde. Anastasia vermeldt een viertal stappen bij de creatie van een familiedomein.

°° Stap 0: Maak eerst de plaats waar je nu leeft schoon. Zowel op innerlijk vlak (schaduwwerk) als in de buitenwereld opruimen en loslaten. Je kunt geen nieuw leven en een nieuwe wereld creëren vanuit het oude gedachtegoed. Het gaat niet (enkel) om de fysieke creatie van een domein en een dorp. Het gaat vooral en eerst om een innerlijke transformatie waardoor externe creatie het gevolg is.

°° Stap 1: Vind de ideale plaats op Aarde die je voorkeur geniet, met een voor jou aangenaam klimaat, waar je voor altijd wilt wonen en je kinderen wilt zien opgroeien. Het vinden van een geschikte locatie kan erg lang duren (vele jaren zelfs). De natuur is ook zeer plaatsgebonden, het kan tijd vergen om de nodige (permacultuur en planten) kennis op te doen betreffende die specifieke plek en zich aan te passen aan de lokale omstandigheden. Mede daarom speelt het meer-generatie concept (kinderen, ouders, grootouders) een grote rol. Zo kan er continuïteit ontstaan en lange termijn ontwikkelingen. De meest voor de hand liggende optie zijn de eigen kinderen die telkens de grond erven en zo het familiedomein verder kunnen behoeden, verfraaien, vorm geven en doorgeven aan hun eigen kinderen en volgende generaties.

°° Stap 2: Neem op de geschikte locatie 1 hectare grond in bezit en onder je hoede. Dit stuk grond definieert ook je relatie met de buitenwereld en is een plek waar je vrij bent van inbreuken en inmenging. Het levensdorp (een verzameling familiedomeinen rond een centrale kern) is geen commune, wel een 'unie van families'. Er ontstaan op organische wijze vele samenwerkingsverbanden tussen de medebewoners, de buitenwereld en de natuur.

°° Stap 3: Plant een levende omheining rond het familiedomein. Dit bakent de grenzen af tussen de verschillende domeinen en gemeenschappelijke gebieden. Het is ook de fysieke afbakening van de mentaal/energetische Ruimte van Liefde. En het doet dienst als natuurlijke leverancier van voedsel en brandstof, als windbreker en om dieren binnen te houden.

°° Stap 4: Bouw een ecologisch en eenvoudig offgrid huis. Wordt zoveel mogelijk autonoom. Begin verschillende tuinen (moestuin, voedselbos, kruidenmiddelen, bouwmateriaal,...). Beheer alles via holistische permacultuur technieken. Zoek een levenspartner. Zorg voor nageslacht en/of een natuurlijke educatie van de kinderen. Sta open voor meer-generatie bewoning. Werk samen met buren en lokale medemensen. Verbind je met gelijkgestemden en maak lichtdorpen voor de nieuwe tijd (parallelle samenleving). Start een bedrijfje of creatieve inkomstenbron op het domein. Begin met ruilhandel en schenkeconomie. Verbind je met de Schepper en je Goddelijke Zelf. Creëer samen een paradijs op Aarde. Begin er NU aan.

Our main task-by creating our Kin's Domains,
by changing our way of life and way of thinking,
by realizing our destiny on Earth -
is to restore happiness, consciousness, and love to people,
and to restore Paradise on Earth!

(Anastasia)

Lees meer!

° Familiedomein - Handleiding voor het opstarten van een domein.
° Off Grid Financieel - Hoeveel geld kost het om een eenvoudig, zelfvoorzienend en off grid leven te starten?
° Een Meesterlijk Domein -
In boek 10 geeft Anastasia een belangrijke sleutel om een nieuwe en betere wereld te creëren via deze ene en eenvoudige zin: "Vervolmaak jouw woonplek". Maar wat bedoelt ze eigenlijk?
° Vruchtbare Ongehoorzaamheid -
Ontelbare mensen overal in de wereld kiezen bewust om terug in verbinding met zichzelf, met anderen en met de natuur te leven.

You forget that the fruits belong to all and that the land belongs to no one.
(Jean-Jacques Rousseau)

 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall