31/05/2021

Een Meesterlijk Domein

Het 10de en laatste boek in de reeks gaat (onder meer) over de geboorte van Anastha, de dochter van Anastasia.

Een meesterlijk domein

In boek 10 geeft Anastasia een belangrijke sleutel om een nieuwe en betere wereld te creëren via deze ene en eenvoudige zin: "Vervolmaak jouw woonplek". Maar wat bedoelt ze eigenlijk? We weten ondertussen dat het autonome en overerfbare familiedomein, gelegen binnen een duurzame dorpsgemeenschap van gelijkgestemde vrienden, een uitstekende basis vormt voor vrijheid, overvloed, voorspoed en een gouden toekomst. 
 
Dit kunnen we bvb. ook aftoetsen op de behoeftepiramide van Maslow. Die bestaat uit 5 niveaus en hoe meer niveaus ingevuld zijn, hoe beter en completer een mens zich voelt. Het eerste niveau gaat over de primaire, fysieke behoeften: ademen, eten, drinken, slapen, seks, ontspanning en beweging. Het tweede niveau gaat over fysieke veiligheid en economische zekerheid: een comfortabele woning, werk/inkomsten, veiligheid, stabiliteit, een goede gezondheid, bescherming van lichaam en eigendom. Het derde niveau spreekt over sociaal contact en sociale acceptatie: relaties, liefde, vriendschap, erbij horen, genegenheid, familie. Op het vierde niveau vinden we waardering en erkenning: status, prestige, achting, succes, zelfwaardering, respect van en voor anderen. En het vijfde niveau is zelfontplooiing en zelfrealisatie: studie, creativiteit, problemen oplossen, educatie, ethiek, jezelf kunnen zijn, zelfbewustzijn. Dit niveau kan verder evolueren naar transcendente ervaringen van vrede, schoonheid, onvoorwaardelijke liefde, eenheid, onverstoorbare vreugde, spirituele groei.
 
Het is helemaal niet toevallig dat deze vijf niveaus allemaal bijna als vanzelf ingevuld (kunnen) worden op het familiedomein dorp. Niet voor niets wordt het familiedomein concept als het grootste en mooiste idee van deze tijd beschouwd. Hoewel er ook kritiek is op de piramide van Maslow, toch kunnen we onderkennen dat het invullen van deze menselijke behoeften een eerste, belangrijke stap kan zijn die de ideale condities creëren waardoor de mens een steeds betere versie van zichzelf kan manifesteren.

Vervolmaak jouw woonplek betekent dan dat je het familiedomein steeds mooier, rijker, autonomer, perfecter, aangenamer, natuurlijker, duurzamer,...maakt. Dit proces gaat hand in hand met jouw eigen persoonlijke vervolmaking gezien de buitenwereld ook een reflectie is van jouw innerlijke wereld. Door te werken aan je woonplek, werk je ook aan jezelf... en omgekeerd. Je creëert een ruimte van liefde, een harmonische omgeving, een leefplek met een hoge (natuurlijke) frequentie en een helende uitstraling, een ware thuis waar je rust, vrede, verbinding, voldoening en zingeving vind. 
 
Niet enkel op praktisch vlak (zelfvoorziening, off grid wonen, inkomsten, vrienden als buren), maar ook op het energetische plan (mentaal en emotioneel evenwicht) en op het spirituele niveau (zelfontwikkeling, holisme, eenheid, verbinding met Al Wat Is). Moeder Aarde is verkracht en uitgebuit, misbruikt en geplunderd, onteerd en vervuild. Het is onze gezamenlijke taak om onze vrijgevige moeder te beschermen, te behoeden en te regenereren zodat ze kan herleven in een vernieuwende wedergeboorte. Daartoe krijgt iedere familie de verantwoordelijkheid over 1 hectare land, niet enkel om het steeds perfecter en mooier te maken maar ook als middel om voor zichzelf en het gezin te kunnen zorgen. 
 
Het domein is overerfbaar aan de nakomelingen en aan de volgende generaties waarbij de creaties alsmaar verder gaan en de plek steeds volmaakter wordt. Kinderen die geboren worden op zo'n schitterend domein en omringd door vele liefdevolle gedachten en gevoelens afkomstig van evenzovele vrienden en familiegenoten groeien dan uit tot krachtige, zelfbewuste en empathische leiders en kunstenaars die in staat zullen zijn deze wereld te redden uit de dystopische nachtmerrie waar de maatschappij in verzeild is geraakt. 
 
Deze kinderen ontsnappen aan de overal aanwezige beperkende en vernietigende systemen en programma's die hun zielen ontheiligen, hun lichamen beschadigen, hun geesten traumatiseren en hun slapende vermogens ontkennen. Een zaadje wat in ideale omstandigheden kan ontkiemen, groeien en bloeien wordt uiteindelijk een sterke en gezonde plant. Net zo wordt een kind geboren in een ruimte van liefde en omhuld door natuur en schoonheid uiteindelijk een zelfbewuste en unieke volwassene. Elke generatie wordt op die manier beter dan de vorige en de Aarde verandert in een groene en paradijselijke tuin van Eden. Vandaar de benaming 'meesterlijk domein' want het is de geboorteplaats van en voor Meesters en Wijzen.
 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall