07/07/2021

La Belle Verte

 

La Belle Verte, de verboden film.

Mila woont op een spiritueel hoog ontwikkelde planeet en wordt als afgezant naar de Aarde gestuurd. Haar opdracht is om de toestand van de mensheid qua bewustzijn en harmonie te controleren. Ze beschikt over 2 telepathische vermogens om de destructieve mens te resetten naar zijn oorspronkelijke liefdevolle staat. Haar eerste vermogen werkt vrij mild en is bedoeld om de mens te inspireren met nieuwe gedachten en andere gezichtspunten. Het tweede vermogen is veel sterker en ontkoppelt de mens van zijn destructief en onwetend bewustzijn waardoor vrijheid en onschuld ervaren wordt. Mila landt in Parijs anno 1996 en staat versteld van de primitieve toestand der mensheid en planeet. Met veel humor en zachtheid probeert ze de mensen die ze ontmoet tot zelfbewustzijn en inzicht te brengen.

De film heeft ondertussen een ware cultstatus bereikt (vooral in Frankrijk). Bij zijn release in 1996 wed hij dadelijk verbannen in de USA en verboden in Rusland en Frankrijk. Wie de film bekijkt, snapt wel waarom sommigen bang zijn van de boodschap in de film. De mensheid anno 1996 is zo geconditioneerd, gehypnotiseerd en collectief verlamd geraakt dat ze geweld, oorlog en vernietiging dagelijks accepteren en alles doen voor afgod geld. Mila staat helemaal anders in het leven, ze is verbonden met haar hart, bewust van haar spirit, en ageert altijd vanuit liefde. La Belle Verte is één van mijn lievelingsfilms met een hoge Anastasia vibratie en een absolute must see.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
(Jiddu Krishnamurti)


IMDB - La Belle Verte / The Green Beautiful - Coline Serreau 1996

The 'Green Planet' belongs to another solar system. Through the simplicity of their lifestyle those who live there are a real step ahead of us: they spend their time concentrating their knowledge, strength and energy on the development of their minds and bodies in a natural environment which they dearly preserve and care for. Once a year, they gather in the crater of a dormant volcano to decide which planets they ought to send messengers to. There are volunteers for every planet except Earth, which is considered too polluted and too dangerous. One woman alone, Mila, decides to go there to seek out her identity, as Osam the old sage has revealed to her that she was conceived there during a previous trip by her father.

Filmlink 1. Originele versie met Engelstalige onderschriften
Filmlink 2. Originele Franse versie

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall