13/07/2021

Stemmen & Verkiezingen 2

 

Lees deel 1: Stemmen & Verkiezingen

Heeft stemmen eigenlijk nog zin? Zijn de overheden niet de eigendom van banken en multinationals en voeren ze niet gewoon de agenda uit die Europa en de VN beslissen? Zijn de overheden niet medeverantwoordelijk voor het starten en steunen van oorlogen, het vernietigen van ecosystemen, het manipuleren der media, het controleren van de bevolking, het afnemen van vrijheden, enzovoort?

Bestaat er een partij die de macht en bemoeizucht van Europa wil beperken en die tiny house bewoning, familiedomeinen of zelfs Anastasiadorpen volop wil steunen? Bestaat er een partij die het bruto nationaal geluk wil verhogen in plaats van de geldeconomie? Indien niet, waarom dan stemmen? Zie hier een mooie samenvatting: Zes redenen om nooit meer te stemmen

Larken Rose gaat nog een stap verder. Als je stemt, dan stem je ermee in dat er een meester boven jou staat die beslissingen neemt over jouw eigen leven of over het leven van andere mensen. Zo geef je je soevereiniteit uit handen en wordt je slaaf van een systeem. En je kunt achteraf niet eens klagen over het wanbeleid want je hebt het mee aan de macht gestemd. Wie stemt gaat akkoord met het piramide machtsspel en geeft mandaat aan politici die wapens leveren aan rebellen, ijveren voor de uitrol van 5G, gif in je lijf willen spuiten en nog allerlei andere crazy dingen doen.

De verkiesbare kandidaten worden aangeleverd door het establishment en de kiezer mag gewoon beslissen wie zijn nieuwe meester wordt. That's all. Het verschilt niet zoveel van de feodale tijd met kasteelheren, horigen en lijfeigenen, het enige verschil is de illusie dat men in een democratie leeft. De heersende klasse blijft altijd aan de macht en de burger mag straks werken tot 70 jaar om het systeem draaiende te houden. Hier zijn enkele filmpjes die de structuur van macht enerzijds en echte vrijheid anderzijds (zonder slaven, noch meesters) duidelijk maken.
Is het geen toeval dat de enige drie Europese landen die NIET in de EU zitten (Noorwegen, IJsland, Zwitserland) het bijzonder goed doen op economisch en sociaal vlak?

Loon van een Europarlementariër (ongeveer 13.000 € per maand):
- Nettoloon: 6.200 € per maand
- Aanwezigheid op het parlement: 304 € per vergadering
- Onkostenvergoeding: 4.300 € per maand
- Reiskosten afstand vergoeding: 0,50 € per kilometer
- Reiskosten algemeen: 4.243 € per jaar
- Afgehouden belastingen: 20% (in plaats van 50% voor de modale burger)
- Pensioen: op 63 jaar (in plaats van 67 jaar voor de modale burger)
- Pensioenbedrag: 70% van hun loon (in plaats van 1.200 € voor de modale burger)
- Nevenfuncties bij bedrijven (vaak belangenverstrengeling en lobbywerk): tot 100.000 € en meer per maand. De liberaal Verhofstadt is hier de onbetwiste graaier en vangt zo'n 1.400.000 € bovenop zijn loon !


De oplossing uit de Anastasiaboeken ...

° Lokaal zelfbestuur per dorp en per regio.
° Horizontaal genomen beslissingen gedragen door de hele gemeenschap.
° Wisselende bestuursgroep op basis van expertise, wijsheid, empathisch leiderschap.
° Geen toplonen en vertrekpremies maar vrijwillige mandaten (geld is niet de drijfveer voor deelname aan het bestuur, maar wel de toekomst van de gemeenschap).
° Mogelijke bestuur- en beslissingsmethodes: consensus, consent, referenda, kgotla, ubuntu, sociocratie, holacracy,...
° Politiek is niet gestoeld op macht en ego maar op liefde voor de medemens en de hele schepping.

Any man who thinks he can be happy and prosperous
by letting the government take care of him,
better take a closer look at the American Indian.
(Henry Ford)

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall