08/04/2021

De Innerlijke Glimlach



De krachtigste oefening uit het taoïsme: de Innerlijke Glimlach.

Een eenvoudige meditatie maar met een diepe werking die dadelijk merkbaar is. Zoek een rustig plekje en ontspan je lichaam en geest. Begin dan met een glimlach of lach op te roepen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke herinnering, of kijk even naar grappige YouTube filmpjes of begin gewoon spontaan te lachen (zoals bij de lach yoga). Richt je aandacht nu op de energie die innerlijk bij het lachen hoort. Het is een blije, genezende energie, het voelt goed en ontspannend. Het doel van de meditatie is om deze energie door heel het lichaam te verspreiden, door ieder orgaan en elke cel. Waardoor droefheid verdwijnt en men relaxed wordt. De ogen zijn daarbij de poorten of zoeklichten om de organen te bestralen met de glimlach. Stel je elk orgaan voor en lach er met je ogen naar terwijl je mond een glimlach vertoont.

Men kan een bodyscan doen en systematisch glimlachen doorheen het lichaam. Men kan glimlachen in verschillende zintuigen, botten, zenuwen, bloedvaten, klieren, gewrichten, organen, cellen,...Een traditionele taoïstische volgorde is: voorhoofd, neus, wangen, mond, nek, keel, thymusklier, hart, longen, lever, nieren, pancreas, milt, onderbuik, genitaliën en ten slotte de ogen. In bovenstaande video volgt Mantak Chia een andere volgorde: hart, dunne darm, milt, pancreas, maag, longen, dikke darm, nieren, blaas, seksuele organen en lever. Men legt ook telkens de handen op het orgaan en maakt draaiende bewegingen om de vreugde en de liefde van de lach er in te brengen. Welke volgorde je ook kiest, door de innerlijke glimlach zal dat stukje van het lichaam zich al meteen beter voelen. Probeer de energie van de lach zo natuurlijk mogelijk door het lichaam te laten gaan, zonder schokken, als een warme stroom van vreugde.

Neem voor elke stap de tijd. Begin niet aan een volgend gebied of orgaan als de energie van de glimlach daar nog niet voelbaar is. Het uiteindelijke doel is dat heel jouw lichaam glimlacht, elk orgaan, bot, zenuw en cel. Het hele lichaam is doordrongen van positieve, helende energie. En het lichaam wordt rustig en gezond. En daardoor kan ziel en geest (spirit) zich makkelijker en dieper verbinden met het lichaam.

Ontdek meer gezondmakende oefeningen in het blogbericht over bewust ouderschap.

Het Anastasia ochtend ritueel.
Iedere dag bij het ontwaken, blijf je nog 15 minuten in bed en kies je bewust positieve gedachten. Ja, inderdaad, de mens is in staat om zelf zijn gedachten EN gevoelens te kiezen op ieder moment van de dag. Het is één van de sterkste en minst gebruikte vermogens die de mens bezit. Dus, voel je goed en denk vreugdevol en positief over jezelf, je geliefden, de wereld en de nieuwe, aanbrekende dag. Vijftien minuten lang. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn...

Deze 2 oefeningen creëren een bepaalde (hoge) frequentie, een positief energieveld wat vertrekt uit jouw hart en de hele wereld (inclusief jezelf) een beetje lichter en liefdevoller maakt.
 

It's your mind that creates this world.
Change your thoughts and you change your world.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall