02/04/2021

Klimaat Oplossing


Even rondkijken op het wereldtoneel en je begrijpt al snel dat NU ergens een familiedomein starten de meest logische keuze is. Er hangt iets in de lucht, er is een golf van verandering ingezet, en het kan wel eens voor grote verschuivingen zorgen. Afhankelijk zijn van een destructief en kwetsbaar systeem zoals de aanvoerlijnen voor de westerse consumptiemarkt of luisteren naar corrupte en incompetente regeringen die de economie in hun eigen land om zeep helpen, is GEEN goed idee. Blokkades en gestrande containerschepen kunnen op enkele dagen tijd de warenhuizen leeg krijgen. Om nog maar te zwijgen over oorlogsdreigingen, een failliete kleinhandel en wereldwijde hyperinflatie. Dan liever wonen op een familiedomein met een overvloed aan gratis voedsel binnen handbereik.

Vertrouwen op de overheid is jouw verantwoordelijkheid en kracht weggeven. Heeft de overheid trouwens eigenlijk wel een oplossing voor de grote thema's (klimaat, vluchtelingen, armoede, oorlog, terreur, belastingen, pandemieën, ...)? En in hoeverre houden ze die problemen zelf mee in stand? Of erger nog, voeren ze de snode plannen uit van een paar rijke kasteelbewoners die hoger op de piramide van macht staan. Iedereen is nu in de ban van een (gemanipuleerd) virusverhaal maar hoe zit het nog met het klimaat 'probleem' en het teveel aan CO2? Het klimaat wordt gemanipuleerd, dat staat vast, men noemt het geo-engineering. En het klimaat verandert wel degelijk, niet door de CO2 uitstoot, maar door andere factoren zoals de zonne-activiteit. Daar had Greta echter geen boodschap aan, haar taak was onder meer de weg banen naar de duurzame doelen van de VN.

De waarheid is: niemand weet precies waarom het klimaat verandert. Het zal wel een combinatie zijn van vele factoren en uiteraard dienen we de schadelijke pollutie zoveel mogelijk te beperken. Wat denk je van vegetariër worden? De impact op het milieu en het klimaat van zo'n keuze is onwezenlijk groot. Om maar iets te noemen: het klimaateffect van het methaangas dat de koeien produceren is 23 keer hoger dan de C02 uitstoot effecten.

En dan het water. Om groenten te telen heb je 322 liter water per kg nodig, om rundvlees te produceren heb je maar liefst 15.415 liter per kg nodig. Of de grond. 75% van alle landbouwgrond dient om vee te laten grazen, daar kun je al heel wat familiedomeinen en groenten op zetten. 70% van het Amazonewoud wordt gekapt om veevoeder te kweken. En zo zijn er tientallen uiterst evidente redenen om te stoppen met dieren te kweken, te martelen en te doden.

Vegetariër/veganist worden is de allerbelangrijkste keuze die je ooit in je leven kunt maken. No doubt about that. Veel beter dan met een geel vestje rond lopen schreeuwen voor verandering. Er is wel teveel fijnstof in de steden, dat voel je aan de keel en de longen en zie je aan de kankers. Maar volgens sommigen is het CO2 verhaal een scam om een argument te vinden om allerlei extra belastingen en maatregelen te verzinnen (waaronder 'the great reset'). En ook om angst en schuldcomplexen te zaaien (het is allemaal onze fout), want zo blijven we braaf in de pas lopen. Tot de genaaide burger wakker wordt en de straat opgaat in een geel vestje.

Hé maar, weet je wat we kunnen doen? Stel dat ieder gezin op een permacultuur familiedomein van 1 ha woont wat voor 1/3 uit (voedsel)bos bestaat. Dat zijn samen een heeeeeeeel pak bomen. Namelijk: 8 miljard mensen x plusminus 300 bomen per ha = 2.400.000.000.000 bomen. Ter vergelijking: momenteel zijn er 3.000.000.000 bomen op Aarde, een heel pak minder. En bomen doen allerlei toffe dingen, zomaar vanzelf, zoals de lucht zuiveren, water in de grond houden, CO2 binden, vervuiling neutraliseren, biodiversiteit verhogen, voedsel schenken, en tientallen andere magische fenomenen.

Het Familiedomein: werken van thuis uit, geen file, geen vervuiling, geen armoede, geen werkloosheid, geen gekke virus angsten en vaccin propaganda,... maar groene en autonome paradijsjes en die broccoli van de buren is zooo lekker dat ik er graag wat tomaten uit mijn tuin voor ruil. Tja, betogen, petities, blokkades, stemmen op partijen,...haalt het wat uit? Ik kies een andere weg en plant liever nog een extra fruitboom in mijn tuin.

Start a garden and become free!



Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall