05/04/2021

Geld als Schuld


Money is debt.
Debt is slavery.

Hieronder staat de basis voor het corrupte geldsysteem wat de hele wereld in haar klauwen houdt, simpel uitgelegd (want het is heel complex geworden en ik begrijp er eigenlijk geen snars van). Vooraf: er is een transactiemiddel nodig (geld bvb.) om de uitwisseling van goederen en diensten mogelijk te maken, aangezien ruilhandel niet altijd praktisch haalbaar is en de schenkeconomie (Ubuntu) nog een utopie blijkt (en dat zal wel nog een tijdje zo blijven).

°° Oorspronkelijk werd papiergeld uitgegeven door een geldwisselaar en het was een ontvangstbewijs voor een bepaald BESTAAND product, bijvoorbeeld goud of zilver. Het papiergeld was altijd inwisselbaar tegen dat goud (of een ander overeen gekomen product).

°° Het geld van vandaag is een symbolische 'belofte om te betalen', die gecreëerd wordt uit het NIETS door een PRIVAAT bedrijf (FED of ECB), zonder aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid. Het zijn dus niet de regeringen of de landen die geld uitgeven en maken, het zijn privé bedrijven.

°° Hoe maken deze privé instanties geld? Ze gebruiken verschillende systemen. Maar het gebeurt heel eenvoudig door wat cijfers op een scherm te tikken, zomaar uit het niets. Magic. Deze nieuwe en fictieve euro's en dollars worden dan UITGELEEND aan de banken tegen lagere koersen om de leenactiviteit te vergroten en een nieuwe geldstroom in een stervende economie te pompen. Ze doen dit door de rentedragende bankleningen van grote banken te kopen, wat de kredietkosten en kapitaalkosten van de bank doet dalen. Dit zorgt ervoor dat de banken meer uitlenen omdat dit nu (nog) winstgevender wordt. Meer leningen verhogen de bedrijfsvorming, de persoonlijke aankopen, allerlei investeringen en de vraag naar woningen. Dit alles verhoogt het consumptiegedrag van de burger - de belangrijkste factor die nodig is om een economie te laten groeien. Deze groei-economie is nodig om het systeem in stand te houden, vandaar de focus op productie, verspilling en de 'consumptie maatschappij'.

°° Het privaat bankbedrijf gebruikt dus de productiviteit van het volk als onderpand (zonder hun toestemming). Dit wil zeggen, de 'belofte om te betalen' is een collectieve aansprakelijkheid tegenover het hele land en krijgt zijn waarde door de mensen die goederen produceren en diensten aanbieden en NIET door de uitgever of maker van het geld (FED of ECB) of via een dekking door goud.

°° Een 'oneindige' hoeveelheid krediet kan worden gecreëerd door de banken en zodoende zijn zij de neo-feodale heersers van de wereld geworden en kunnen ze alles en iedereen uitkopen om hun macht te versterken (wat ze ook daadwerkelijk doen).

°° Dit fiat (of waardeloos) geld gedraagt zich dan als aandelen waarvan de waarde verwatert en vermindert naarmate nieuwe aandelen worden uitgegeven.

°° De scheppers van het geld (FED, ECB, Rothschild imperium,...) controleren ook de geldbewegingen en controleren daardoor ook regeringen, bedrijven, particulieren,...

°° Elk nieuw gecreëerd krediet veroorzaakt een devaluatie van de bestaande valuta waardoor inflatie ontstaat wat leidt tot verminderde koopkracht, minder verdiensten en minder (spaar)geld waarde. Ook het vermogen om rente te betalen over elke bestaande schuld daalt.

°° AL het geld in omloop vertegenwoordigt een SCHULD die met RENTE door iemand moet worden betaald (een overheid, een bedrijf, een persoon). De aangerekende rente wordt NIET in en door het systeem gecreëerd en zorgt zo voor een altijd durend TEKORT waardoor ofwel de economie altijd moet blijven groeien, ofwel nieuwe schulden moeten worden gemaakt om de rente terug te betalen (met geld wat dus in principe niet bestaat). Het is een bodemloze put die onmogelijk kan gevuld worden (behalve door een reset zoals een crash of een oorlog).

°° De machtige families (Rothschild, Rockefeller,...) hebben sinds eeuwen de controle over het geld. Het geboorterecht van de mens om vrij te zijn en (1 hectare) land te bezitten om zichzelf te voorzien werd en wordt door dit systeem verhinderd. En via het geldsysteem wordt de mensheid opgezadeld met een eeuwige schuld en betalen we ook nog eens mee aan reddingsoperaties voor falende banken.

°° Bijvoorbeeld: de rijkste vrouw/familie in de wereld (Elizabeth II van UK) bezit naar verluid 17 TRILJOEN pond en zelfs volledige landen. Ze kan alle honger en armoede op haar eentje 10X de wereld uithelpen en nog steeds multi triljonair zijn. Ze kan iedere mens op Aarde een hectare land schenken en nog steeds schandalig rijk zijn.

°° Deze machtige dynastieën gebruiken leugens, propaganda, infiltranten, misleiding, mediacontrole, chantage, bedreigingen, moorden, terrorisme, oorlogen en valuta manipulaties om hun hegemonie over het geldsysteem te behouden, nog meer rijkdom te vergaren en hun macht over regeringen en landen te verstevigen. All wars are bankers' wars.

°° Naarmate de banksters meer geld creëren, wordt het eerder uitgegeven geld steeds minder waard. Inflatie is dan niets meer dan een verborgen belasting op het geld zelf.

°° Democratieën en regeringen vormen in veel landen een front voor de economische dictatuur van de banksters. Dit werd in IJsland begrepen en de banksters vlogen de gevangenis in en een nieuwe regering werd verkozen.

°° Het schuld- en rentesysteem vereist een groei-economie ten koste van de Aarde en haar bewoners en kan daarom nooit duurzaam zijn. Dit onrechtvaardige systeem leidt uiteindelijk ALTIJD tot oorlog of tot totale slavernij. Hoe werkt ons moderne slavernijsysteem?

At the end fiat money returns to its inner value -- zero.
(Voltaire)

Een mogelijke oplossing? Heel simpel (maar slechts weinigen doen het).

Stap 1: Haal al je geld van de bank en uit de beurs. Betaal zoveel mogelijk cash.
Stap 2: Gebruik je spaargeld om onafhankelijk van het systeem te worden door zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Ga veel eenvoudiger leven zodat je veel minder geld nodig hebt. Start een permacultuur familiedomein.
Stap 3: Verlaat zoveel mogelijk het geldsysteem en gebruik ruilhandel, lokale munt, LETS, alternatieve munten en/of schenkeconomie op het ecodorp.
Stap 4: Wordt écht vrij via economische, mentale en spirituele autonomie en positieve samenwerking met gelijkgestemden (meditatie, bewuste co-creatie van de nieuwe tijd).

Misschien zijn er mensen die wat geld op overschot hebben en daar iets positiefs willen mee doen. Liefst nog voor hun fiatgeld verdampt als sneeuw voor de zon wanneer de zeepbel barst. Investeren in grond, domeinen, ecodorpen, planten, bomen,...is veruit het beste wat je nu kunt doen. Mijn hoofdmotivatie is nog steeds om zoveel mogelijk familiedomeinen en ecodorpen te zien en te helpen ontstaan.
 
 
It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.
(Henry Ford)

De macht die we écht kunnen inzetten en die de banken, coöperaties en de deep state buiten spel zetten...is ons consumptiegedrag. Ze hebben ons (geld) nodig om dit onrechtvaardig systeem in stand te houden. Maar wat als we afhaken? Wat als we hen raken waar het flink pijn doet, namelijk GELD.

Enkele dingetjes:
° Stoppen met roken is niet alleen gezond maar stopt ook miljarden taksen die naar de staatskas vloeien (waarmee ze dan riante vertrekpremies betalen aan corrupte politici).
° Stoppen met alcohol...idem dito.
° Zoveel mogelijk cash betalen en niet lenen bij de banken (kijk of je kunt lenen bij vrienden, als je echt geld nodig hebt).
° Zelf groenten telen of in ieder geval enkel nog aankopen bij lokale bio boeren. Dit zet de grote ketens voor een stuk buiten spel.
° Zo weinig mogelijk auto rijden en meeliften met anderen of openbaar vervoer. Minder diesel verkoop = minder taksen voor de staat.
° Zo weinig mogelijk vliegreizen, het is erg milieuvervuilend en ze gebruiken ook burgerluchtvaart om chemtrails te sproeien.
° Koop bewust. Alles met een lithiumbatterij (van smartphone tot laptop) bevat kobalt ontgonnen door Congolese kinderen in erbarmelijke omstandigheden. Inside the Congo cobalt mines that exploit children.
° Koop niet bij de grote ketens maar bij kleine zelfstandigen of bij vakmensen en handwerklieden die authentieke dingen maken in plaats van plastic rommel uit China. Of maak zelf dingen, wees creatief.


Het komt altijd op hetzelfde uit. Het familiedomein. In een vorig bericht werd al getoond dat het klimaatprobleem gewoon op te lossen is door de vele bomen op de familiedomeinen. Een zelfvoorzienend domein is een grote stap richting een vrije wereld, los van het verstikkende systeem.
° Je hoeft veel minder aan te kopen, en hoe minder je koopt, hoe minder geld er naar staat en grote bedrijven vloeit.
° Je bent minder afhankelijk en je houdt een ziek systeem niet langer in stand.
° Je wordt producent in plaats consument.
° Je hoeft niet langer meer dagelijks rond te rijden naar job of kinderopvang want je werkt op het dorp waar ook je kinderen school lopen.
° De grootste inkomstenbron voor de staat zijn de belastingen op het loon en de inkomsten van hun burgers, maar wanneer jouw uitgaven drastisch dalen door de zelfvoorziening en de ruilhandel/schenkeconomie op het dorp, dan hoef je veel minder te werken en minder af te dragen aan de staat.
° Enzovoort, er zijn gewoon honderden redenen...

En na een tijdje en bij voldoende domeinen en ecodorpen komt er iets heel moois in zicht wat ALLES kan veranderen: Ubuntu. Voor velen nu nog een utopie en een gekke droom want Ubuntu betekent een PLANEET ZONDER GELD. We delen onze passies, talenten, kennis, diensten, producten met elkaar...gewoon omdat het goed en juist voelt en we er helemaal blij van worden. Heel veel natuurtribes leven nog steeds zonder geld en de Anastasiadorpen zijn een mooie eerste poging om dit idee opnieuw te introduceren. Welcome to paradise.
 
Give me control of a nation's money supply, and I care not who writes the laws.
(Mayer Amschel Rothschild)


Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall