18/04/2021

Ziekte (en kanker) als leraar



Dit leven is een spiritueel bewustzijnsavontuur in en op een materieel ervaringsveld (3D/4D Aarde). De manier waarop sjamanen (en Anastasia) kijken naar ziekte vertrekt dan ook vanuit een spirituele visie. Heel simpel gezegd kan (volgens hun visie) ziekte een signaal zijn dat je bent afgeweken van je levenspad en levensdoel. De ziekte werkt dan als een soort motivatie en bekrachtiging om je zelf terug op het juiste (spirituele) spoor te brengen via genezing. Eenmaal je terug je oorspronkelijke zieletaak opneemt, verdwijnt de ziekte. Zie ook het wonderlijke verhaal van Anita Morjaani die terugkeerde uit de dood.

Bij de Dagara tribe beschouwen ze mentale ziekten als depressies, psychoses, schizofrenie,...als een transformatie in bewustzijn bedoeld om het vermogen als healer in jezelf te activeren. Een andere bekende term uit de wereld der sjamanen is 'Shaman Sickness' of 'Shaman Crisis'. Dit is een overgangsrite waarbij iemand de 'andere' wereld bezoekt en terugkeert met boodschappen en belangrijke informatie. Gedurende dit proces wordt die persoon vaak zwaar ziek, geneest zichzelf en is nadien een healer sjamaan.


Men kan dus op verschillende manieren naar ziekte kijken. Ziekte als een vijand die we moeten bestrijden. Of ziekte als een leraar die iets komt brengen.

Er is evenwel een verschil met nog een andere belangrijke term: Wetico. Dit is een Indiaanse term om een globale en collectieve mentale ziekte te benoemen. Wetico is het gebrek aan 'beschaving', de vernietigingsdrang die in de mens zit, de oorlogszucht, het doden van dieren en mensen, het vervuilen en vernietigen van onze leefomgeving, het omhakken van bossen, het egoïsme, de strijd om macht, het narcisme, de disconnectie met onze ware aard, de aanbidding van afgod geld, de pedofilie en verkrachting, de minachting en het racisme, de collectieve onmacht en onwil om samen daadwerkelijk een paradijs van vrede en liefde te creëren op Aarde, de ontsporing, het geweld, de onmenselijke en destructieve kant van de mens, een eindeloze keten van oorlog, kolonisatie en onderdrukking, de projectie van de innerlijke schaduw, de (zelf)moord op de eigen ziel...

De natuurtribes beschrijven Wetico als een virus wat geïnfiltreerd is in de mensheid via parasitaire en negatieve entiteiten die bij de Gnostici bekend stonden als archonten.


Een (deel van de) oplossing is Gnosis, kennis over zichzelf en het mysterie van leven, zelfstudie, zelfrealisatie, zelfontwikkeling. Het zich bewust worden van de eigen (verborgen) schaduwkanten (C.G. Jung) en de integratie en heling van de innerlijke trauma's. Dat is wat er nu (ook) speelt op Aarde, het wakker worden, de weg naar binnen, de zelfheling, de ontdekking van de hemel in je Zelf.

Teal Swan is één van de YouTube kanalen die ik volg. In bovenstaande video verklaart ze kanker als een signaal aan de zieke persoon dat hij of zij de controle over zijn of haar leven heeft verloren of weggegeven. Alsof er een innerlijke staatsgreep is gebeurd en de cellen ongecontroleerd hun eigen weg gaan onder nieuw bestuur. Op welk specifiek levensgebied de controle verloren werd, kan men uitmaken aan de hand van welk orgaan precies kanker krijgt. Longkanker verwijst bvb. naar alles rond menselijke relaties.

Kanker is dan een antagonistische bondgenoot die de zieke persoon flink en drastisch wakker schudt en oproept om terug soeverein te worden en terug het bestuur over zijn leven op te nemen. (Antagonisme betekent tegenstrijdig, tegengesteld, tegenwerking en de kanker werkt dus doelbewust tegen de persoon om zo directe en onverdeelde aandacht te krijgen zodat er wel degelijk iets verandert). Zonder die sterke tegenwerking zou de patiënt niet echt luisteren en veranderen en gewoon verder hetzelfde doen, zeggen en denken.


Op de vraag wat Teal Swan zou doen mocht ze zelf kanker krijgen, is dit haar antwoord:

1. Ze zou begrijpen en inzien dat kanker geen ziekte is, maar een overlevingsstrategie van het lichaam. Het is een helingmechanisme. De persoon die kanker krijgt, zit in een helingscrisis met een eigen innerlijke leraar. Zij zou kanker niet beschouwen als een ziekte die zo snel mogelijk uit het lichaam moet verdwijnen, maar ze zou zich de kanker volledig toe-eigenen. Ze zou de kanker verwelkomen en vragen om te blijven tot zij de nodige veranderingen heeft doorgevoerd en tot de levenslessen zijn geleerd. Kanker is een bondgenoot omdat hij de kracht heeft om de patiënt terug te brengen tot zijn authentieke Zelf, zijn authentieke gevoelens, zijn authentieke waarheid, verlangens, behoeften en levensdoel. Kanker lijkt op een ongelofelijk intieme relatie met jezelf en met belangrijke boodschappen die de ziekte overdraagt aan het bewustzijn. Het is een catharsis die kan leiden tot ingrijpende veranderingen.

2. Zij zou die noodzakelijke veranderingen doen om zo de controle over haar leven terug te nemen. Zij zou het levensgebied waar ze de controle verloor grondig onderzoeken. Bij longkanker bvb. alles met betrekking tot relaties. Wellicht zit daar pijn, verdriet, woede, onmacht, teleurstelling... waardoor er geen volledige 'controle' en vrijheid is. Zij zou de confrontatie met die pijn, dit verdriet,... aangaan en de onderliggende (beperkende) overtuigingen, percepties en patronen onderzoeken en loslaten. Daardoor komen de echte behoeften en verlangens zichtbaar en wanneer de patiënt daar gehoor aan geeft en die nieuwe richting inslaat, verdwijnt ook de leraar (kanker).

3. De kanker vertelt jou op een agressieve manier wat er dient te veranderen. Zij zou die veranderingen doorvoeren, no matter what. Bvb. wanneer jouw diepste behoefte en verlangen vertelt dat je in de natuur wilt leven waardoor je jouw job en carrière moet opgeven, dan is dat exact wat je dient te doen. Wanneer je in een relatie zit waar je niet gelukkig bent en die je belemmert om je levensdoel te bereiken, dan dien je de relatie te beëindigen. Let wel, deze beslissingen neem je niet zozeer om te genezen van kanker, maar omdat je dichter bij je ware Zelf wilt zijn, bij je eigen waarheid. Kanker is een moeilijk te overwinnen ziekte net omdat het voor veel mensen zo moeilijk is om drastische veranderingen te kiezen en ingrijpende maatregelen te nemen. Kanker zou de alarmbel kunnen zijn die zegt: je hebt nog 1 maand te leven, tijdens die maand doe je uitsluitend wat je altijd al had willen doen, want je hebt nu toch niets meer te verliezen. Je geeft je oude leven op en maakt plaats voor iets nieuws (wat niet eenvoudig is). Zij zou ook begrijpen dat kanker niet zomaar ontstaat in een lichaam wat in harmonie is. Enkel een lichaam in oorlog, kan een kanker herbergen.

4. Verder zou ze niet kiezen voor chemo of operatie omdat daarmee de oorzaak, de wortel van de ziekte niet wordt weggenomen. Het biedt (soms) enkel tijdelijk soelaas.

5. Zij zou haar mind, lichaam en emoties de hoogst mogelijke ondersteuning bieden. Haar focus ligt niet zozeer op de strijd tegen de ziekte maar wel op de versterking van lichaam en geest en dan vooral het immuunsysteem. Dat betekent (voor haar persoonlijk) dingen als gezonde voeding (alkalisch), zuiveringskuren, rauw cannabissap, green juices, helende zwammen (reishi), curcuma, lijnzaadolie, probiotica, geïoniseerd water, zuurstoftherapie, lavementen, gezonde omgeving, positieve mensen, voldoende rust, liefde, beweging, natuur, fluoriet en seleniet kristallen, essentiële oliën, dagelijks zonlicht,..

Kanker ontstaat alleen als er echt nood aan is, het is het laatste reddingsmechanisme wat het lichaam zal inzetten om de persoon tot verandering te motiveren. Op fysiek vlak kan elke kanker (zelfs terminale kanker!) volledig verdwijnen op 24 uur tijd (zie Anita Morjaani). De dokters noemen dit 'spontane genezing'. Een grote belemmering tot genezing is de doodsangst en de paniek die samenkomt met de kanker en deze angst/stress verlamt de orgaanfuncties en de weg naar heling. Maar kanker hoeft geen doodvonnis te zijn. En de eerste stap kan zijn om de angst te transformeren in de wil tot verandering. Want kanker voert geen gevecht tegen jou, kanker is een bondgenoot die jou naar je diepste essentie en waarheid brengt.


Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall