10/02/2021

Aluna

 
 
Vandaag een bijzondere film.
De Kogi zijn de laatst overgebleven beschaving uit de wereld van de Inca's en de Azteken en hun steden zijn onaangetast door onze wereld. De berg die zij bewonen is een geïsoleerde driehoekige piramide die meer dan 18.000 voet boven de zee uitsteekt, de hoogste kustberg op Aarde. Door zijn unieke structuur is het bijna een miniatuurversie van de planeet, met alle klimaten van de wereld vertegenwoordigd. De berg is letterlijk een microkosmos, een spiegel van de planeet waarop elke ecologische zone vertegenwoordigd is en waarin de meeste planten en dieren van de planeet een thuis kunnen vinden.

De kernboodschap van ALUNA is dat de Kogi begrijpen dat er binnen de natuurlijke wereld kritieke onderlinge verbanden bestaan. Het is een subtiel en verborgen netwerk, en ingrijpen in één deel heeft grote gevolgen voor andere specifieke delen. De Kogi zeggen dat zonder gedachten, niets zou kunnen bestaan. Dat is een probleem, want we plunderen de wereld niet alleen leeg, ook onze gedachten zelf zijn destructief, we vernietigen zowel de fysieke structuur als de gedachte die aan het bestaan zelf ten grondslag ligt. De Kogi geloven dat zij hier zijn om voor de wereld te zorgen en de natuurlijke orde in stand te houden, maar zij hebben enkele jaren geleden ingezien dat deze taak onmogelijk wordt gemaakt door de mijnbouw en ontbossing.

De leiders van de Kogi willen de mensheid laten zien hoe zij de vernietiging van de planeet kunnen voorkomen. Ze reizen met een Britse filmmaker en vierhonderd kilometer gouddraad om onzichtbare verbindingen in de natuur op te sporen.

Bonus

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall