17/02/2021

Terreintheorie

Bepaalde lobbygroepen en individuen roepen nu op om mensen die kritische vragen stellen over de vaccins niet langer aan het woord te laten in de media maar enkel en eenzijdig te focussen op pro-vaccinatie informatie. Dat is niet alleen censuur maar ook erg kortzichtig uiteraard en bovendien, wanneer een open en objectief debat niet langer mogelijk is, dan leven we feitelijk in een (medische) dictatuur en dan zijn de virologen eigenlijk pseudo wetenschappers geworden.


Maar nog voor we een discussie over de voor- en nadelen van de Covid vaccinaties houden, is er een veel fundamenteler onderwerp te bespreken wat in feite zelden aan bod komt. Namelijk de impact van de kiemtheorie en de terreintheorie en hun invloed op therapie en genezing. Het is een lang, boeiend en ontluisterend verhaal en er is veel te vinden op internet. In ieder geval, het minste wat je kunt zeggen, is: 'the science is not settled'. En de kiemtheorie is zeker geen sluitend verhaal. Even heel kort.

In de 19e eeuw stelde men zich (opnieuw) de vraag: 'wat is ziekte eigenlijk? en hoe ontstaat ziekte?' Er waren verschillende visies en standpunten.

Louis Pasteur (1822-1895) was voorstander van de reeds lang bestaande kiemtheorie die hij van een nieuw jasje voorzag. Simpel gezegd: er bestaan externe ziektekiemen (microben, bacteriën, virussen) die binnendringen in het lichaam en daar ziekte veroorzaken. En de weg naar bescherming ligt in het nemen van medicijnen en vaccins om ze te bestrijden. Uiteindelijk werd deze (onvolledige) theorie als waarheid aanvaard en de basis voor de hele westerse geneeskunde die zich voornamelijk richt op symptoombestrijding. Dit resulteerde in een ongelofelijk winstgevende en machtige business (big pharma en big medicine). Men begon ook alles te pasteuriseren om de microben (en ondertussen alle nuttige enzymen) te doden. De terreintheorie daarentegen werd het fundament van de holistische heelkunde.

Claude Bernard (1813-1878) was één van de eerste wetenschappers die vaststelde dat niet zozeer de ziektekiemen van belang zijn maar dat het 'terrein' waar ze in terechtkomen een cruciale rol speelt. Het terrein is in dit geval het innerlijke milieu van het lichaam.

Antoine Béchamp (1816-1908) ontdekte de microzymas als pleomorfe bouwstenen van het leven (pleomorf betekent dat ze van vorm kunnen veranderen naargelang het terrein). Net als Bernard concludeerde hij dat een ongezond immuunsysteem en een vervuild innerlijk milieu de hoofdredenen zijn voor ziekte (en niet de microben). Wanneer de lichaamschemie in evenwicht is dan creëert de mens gezondheid in plaats van ziekte, en dan is hij ook bestand tegen externe ziektekiemen.

Dit zien we ook in de natuur. Wanneer terrein en omstandigheden (grond, zon, water,...) optimaal zijn dan groeien de planten goed en zijn ze bestand tegen plagen. Wanneer er dingen ontbreken (voedingsstoffen) of er is disharmonie (te weinig water) dan worden de planten ziek. En dan komen er schimmels, bacteriën en insecten om die zieke planten op te ruimen. Die zijn niet de oorzaak maar een gevolg. In het lichaam gaat het net zo. Een vervuild of disharmonisch lichaam wordt ziek en maakt dan eiwitten aan in een poging om een vervuilde omgeving op te ruimen. Sommige van die eiwitten worden virussen genoemd door virologen. Die zijn niet de oorzaak van ziekte maar een gevolg.

Virussen worden dus in en door het menselijk lichaam gecreëerd en kunnen als zodanig het lichaam niet schaden of ziek maken indien het terrein en het immuunsysteem goed zijn. Integendeel, ze worden gecreëerd om vanaf een cellulair niveau het onderhoud van het lichaamsweefsel en de lichaamsfuncties te verzekeren, door een soort 'lenteschoonmaak' en zuiveringsproces. Vaccins en chemische medicijnen daarentegen zijn synthetische producten die 'vreemde' elementen bevatten die het menselijk lichaam niet op een gezonde manier kan integreren. Daarom staat er ook een hele lijst van bijwerkingen opgesomd op de bijsluiter, een teken dat het lichaam in de aanval gaat tegen de lichaamsvreemde substanties.

Dr. Fraser uit Canada en Dr. Powell uit Californië hebben geëxperimenteerd met allerlei ziektekiemen met de bedoeling om mensen te besmetten. Maar ze zijn niet in staat geweest om één enkele ziekte te produceren door middel van de introductie van ziektekiemen in de mens. Dr. Waite probeerde jarenlang de kiemtheorie te bewijzen, maar dat lukte hem niet. Tijdens de wereldoorlog werd een experiment uitgevoerd op Gallop's Island (Massachusetts), waarbij miljoenen griepkiemen werden geïnjecteerd bij meer dan honderd mannen en niemand kreeg de griep. Dr. Robert Willner injecteerde vele malen het bloed van een positief geteste HIV patiënt in zijn eigen vinger en werd niet besmet. Virussen zijn aaseters, geen ziektemakers. En geen enkel virus voldoet aan de postulaten van Koch.

Antoine Béchamp was niet de eerste de beste, maar een echt genie, zijn curriculum aan diploma's beslaat 8 pagina's, hij stond op hetzelfde niveau als Newton, Galileo of Copernicus. En toch werd hij 'vergeten' (net als Nikola Tesla) en liep Pasteur weg met de roem (en een foute theorie). Toen de geheime dagboeken van Pasteur uiteindelijk toch werden gepubliceerd, bleek dat hij een fraudeur was die plagiaat pleegde en een politieke agenda had. Uiteindelijk gaf hij op zijn sterfbed toe: 'Bernard had gelijk; de bacterie is niets; het terrein is alles.'


Wanneer de terreintheorie klopt (en daar zijn stevige argumenten voor) dan zijn vaccins en maatregelen vrij zinloos (en ze maken de dingen alleen maar erger). De weg naar bescherming en genezing (en het wegnemen van de oorzaak voor ziekte) ligt in het optimaliseren van het innerlijk milieu. Volgens Bernard zijn daarbij 4 cruciale factoren van belang.

1. De zuur/base balans.
De ideale conditie is een licht alkalisch lichaam. Helaas zijn de meeste mensen letterlijk (en vaak ook figuurlijk) verzuurd. De sleutel is om alles wat verzurend werkt te mijden (vlees, vis, geraffineerde suiker, geraffineerde voeding, brood, koffie, roken, alcohol, stress, luchtvervuiling, straling, enz. het is een lange lijst). En ten tweede om het lichaam alkaliserende voeding te geven (volop bio of zelfkweek groenten en fruit). Hier is een lijst.
   
2. De elektrische/magnetische balans.
Men zou hier een vergelijking kunnen maken met het Oosterse chakrasysteem (als onze verbinding met de subtiele levensvelden). Er zijn vele manieren om de energetische balans in lichaam en geest te harmoniseren, denk aan yoga, meditatie, natuurwandelingen,...

3. De mate van vergiftiging/vervuiling van het lichaam.
Iedereen is in min of meerdere mate vervuild, soms zo ernstig dat er chronische ziekten ontstaan. De sleutel is om (1) de vervuiling te beperken (gezond leven), (2) de cellen te beschermen (anti-oxidanten) en (3) regelmatig te detoxen (sapvasten met groene sappen bvb.).

4. De nutritionele status van het lichaam (essentiële voedingsstoffen).
Het probleem is dat het courante voedsel tegenwoordig nog weinig voedingswaarde heeft. Zelfs de verse groenten en het fruit bevatten niet meer de concentratie aan mineralen en vitaminen die ze 100 jaar geleden nog hadden. Het beste is om zelf voedsel te telen op goeie grond verrijkt met lavameel en compost. En ook planten kiezen met een hoge concentratie aan voedingsstoffen (superfoods zoals brassica's en waterkers of wild spul zoals brandnetel en vele kruiden).

We kunnen er nog een vijfde element aan toevoegen: de invloed van de mind. Inderdaad, de dagelijkse gedachten en gevoelens spelen een belangrijke rol. Zelfs al leef je keigezond, als je elke dag stress ervaart en constant piekert, angstig of depressief bent, dan kun je uiteindelijk toch ziek worden.   

We zien dat de geneeskunde gebaseerd op symptoombestrijding en vechten tegen microben uiteindelijk weinig bemoedigende resultaten oplevert. Er zijn meer dan ooit chronisch zieke mensen, de infectie- en auto-immuunziekten stijgen jaar na jaar en het medicijngebruik neemt dramatische vormen aan. Nochtans is het antwoord simpel en altijd hetzelfde: neem je eigen verantwoordelijkheid op en werk aan je eigen gezondheid. Bouw aan een sterk immuunsysteem en een gezond lichaam en je kunt elke ziekte aan. Werk preventief door jouw innerlijk terrein in goeie conditie te houden.

Meer lezen: Medische Fraude - Vaccinatie Info - Covid Database

Quotes

We do not catch diseases. We build them.
The microbe is nothing, the terrain is everything.
The primary cause of disease is in us, always in us.
Treat the patient, not the infection.
Germs seek their natural habitat - diseased tissue -
rather than being the cause of diseased tissue.





Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall