18/05/2021

Positief Nieuws

 

Er is ook goed nieuws...veel goed nieuws, elke dag opnieuw...

°°° In de Turkse gemeente Samsun krijgen de straatkatten een terrein van 2 hectare, slaapplekjes, speelgerief en 2 maal per dag eten onder begeleiding van klassieke muzie.
°°° De Italiaanse bergdorpjes schakelen een versnelling hoger: een gratis huis plus 9.000 euro er nog eens extra bovenop voor wie er wil komen wonen.
°°° Kleine en persoonlijke huis energiecentrale op gas en water bespaart tot 40% op de factuur voor elektriciteit.
°°° De Wet van Aantrekking uitgelegd aan kinderen en waarom en hoe het werkt.
°°° Een man bouwt een kerk van levende bomen.
°°° Mensen planten jarenlang bomen om woestijnen in bossen om te toveren:  India -- China -- Brazilië
°°° Engelse vrouw start een Tiny House ecodorpje in Marokk.
°°° Het hele jaar door verse groenten dankzij deze ingenieuze serre van de toekomst (en je kunt er nog in wonen ook).
°°° De onschatbare en verbluffende rijkdom van duizenden medicinale planten uit het Amazone gebied werden gebundeld in een dikke encyclopedie om die kennis te bewaren voor het nageslacht.
°°° Recept voor huidverzorgende Anastasia balsem.
°°° Versterk je eigen zelfgenezend vermogen door dr. Henk Fransen.
°°° De wetenschappers zijn het eindelijk eens geraakt met elkaar (wat zijn ze toch slim): de allerbeste manier om het klimaat te steunen en beheersen is ... het bos (beschermen en aanplanten).
°°° China beveelt 60.000 soldaten om bomen te gaan planten om dit jaar 6 miljoen hectare nieuw bos te creëren.
°°° In Wales mag je zelf een eigen ecohuis bouwen op landbouwgrond.
°°° Achtjarig meisje krijgt al 4 jaar lang geschenkjes van een kraai.
°°° Jongeman zonder armen en benen doet alles zelf en leert breakdansen.
°°° The hippies were right, it's all about vibrations.
°°° Buren telen groenten voor de buurt en voor elkaar.
°°° Wetenschap bevestigt: vegans redden de wereld.
°°° Varkensboer krijgt wroeging en wordt groenteboer.
°°° Cannabis werkt (ook) bij psoriasis, zowel psychologisch als lichamelijk.
°°° Claire Wineland wordt geboren met een terminale ziekte, verblijft een vierde van haar korte leven in het ziekenhuis, maar blijkt niettemin een wijze ziel met een ongebreidelde positiviteit die miljoenen mensen kon inspireren -- Make your life beautiful - Claire Wineland (1997-2018) on sickness & happiness -- Celebration of Life Video -- The Documentary
°°° Bouw een eigen hobbit huis voor 200 €.
°°° Verticaal tuinieren met meer dan 50 planten op 1 pallet.
°°° Bhutan, wellicht het gelukkigste en meest vreedzame land ter wereld met een bloedmooie natuur en een ecologisch bewuste bevolking, een voorbeeld voor de hele wereld.

 
°°° In India werden 66 miljoen bomen geplant door 1,5 miljoen vrijwilligers in 12 uur tijd (een nieuw Guinness boek record). 
°°° In Engeland komen 50 miljoen nieuwe bomen en ook in China en Brazilië komen nieuwe megagrote bossen.
°°° Nog in India werd (in 2 jaar tijd en door duizenden vrijwilligers) het Versova strand opgekuist en alle plastiek en rommel verwijderd, kort daarna kwamen de zeeschildpadden voor het eerst in tientallen jaren terug aan land om te broeden.
°°° Het Japanse dorp Kamikatsu wil tegen 2020 een zero-waste dorp worden, dat betekent geen afval meer, alles wordt hergebruikt, nu zitten ze op 80%, volgend jaar hopen ze 100% afvalvrij te zijn.
°°° Een Mexicaanse wetenschapper ontwikkelt een zachte (en succesvolle) geneeswijze voor het HPV (Humaan Papilloma Virus) op basis van fotodynamische therapie.
°°° De Canadese regering schrapt vlees en zuivel uit de 'schijf van vijf', omdat dit geen essentiële en noodzakelijke voedingsmiddelen zijn én ook heel veel schade berokkenen en allerlei ziekten veroorzaken.
°°° Driejarig meisje weigert kordaat alle junkvoeding en snoep en eet liever...broccoli.
°°° Een bedrijf ontwikkelde een nieuwe revolutionaire bio-accu gebaseerd op principes uit de natuur, en geschikt als huis-, auto- of industriebatterij.
°°° Niet alleen Italië schenkt gratis huizen weg, ook in Japan worden verlaten huizen nu weg gegeven.
°°° Een Argentijnse politievrouw ontfermt zich over een gevonden en verwaarloosde peuter en geeft hem borstvoeding.
°°° In Zweden wordt geëxperimenteerd met een elektrische weg, geen benzine meer nodig, de weg zelf waarop je rijdt voorziet in de nodige energie.
°°° Een prachtige rups wordt een prachtige nachtvlinder door voortdurend te sterven en herboren te worden (een reïncarnatie livestream).
°°° In Detroit is er een wijk die 100% zelfvoorzienend en bio is (qua voedsel), men noemt het 'agrihood', het is een eetbare tuin die de 2.000 gezinnen rondom dagelijks van biovoedsel voorziet.
°°° Creëer je leven en manifesteer jouw toekomst met deze 3 seconden techniek (law of attraction).
°°° Native American student (her)ontdekt een Indiaans plantengeneesmiddel tegen kanker en wint een prijs, het gaat om de Virginische toverhazelaar. 
°°° Hoe meer je baby's en kinderen knuffelt, hoe beter...wetenschap ontdekt dat aanrakingen (of het gebrek daaraan) moleculaire veranderingen in het DNA veroorzaakt.
°°° De Canadese politie mediteert elke dag voor ze de straat opgaan om rustig en medevoelend te kunnen blijven tijdens hun opdrachten.
°°° Meisje speelt accordeon voor een wel heel bijzonder publiek
°°° Een leuke en draagbare houtkachel om je tent, yurt of tiny house te verwarmen.
°°° Zwitserland erkent 4 complementaire geneeswijzen als bewezen en werkzaam (homeopathie, fytotherapie, antroposofische en Chinese geneeskunde).
°°° Het geheim voor een lang en gezond leven is...een spreuk die je iedere morgen 10 minuten herhaalt.
De spreuk gaat ongeveer als volgt (vrije vertaling): 'De verjongende en revitaliserende kracht van God de Almachtige stroomt door me heen als een Gouden Rivier, die levenskracht schenkt en elk atoom in mijn wezen transformeert, zodat elk atoom van mijn wezen danst op het ritme van de Eeuwige God.'
°°° Sikkim, een buurland van het ook al ecologische Bhutan, kiest de juiste weg; het hele land is bio, alle pesticiden en giffen zijn verboden in de tuinen (er staat 3 jaar celstraf op), al het voedsel op de markten is bio, boeren en tuiniers krijgen gratis planten van de regering, plastiek is verboden,... gevolg: een verhoogde biodiversiteit, de terugkeer van de bijen, meer inkomsten, meer toeristen, gelukkige mensen.
°°° De hele buurt leert gebarentaal om met het tweejarig dove buurmeisje te kunnen praten.
 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall