27/06/2021

Poort naar de toekomst


Iedereen weet en voelt dat er momenteel iets groots en ingrijpends aan de hand is op Aarde. Het is het einde van een lang en bitter tijdvak, een bitse eindstrijd tussen licht en duister, zowel intern als extern.

Er zijn grotere krachten aan het werk dan overheid en experts kunnen beramen, met een diepere betekenis dan het menselijk begrip mogelijk acht en een ruimere invloed op alles en iedereen dan media en internet verkondigen. Een portaal staat open, een doorgang naar een nieuw begin, een pad naar een ander bewustzijn.

Men kan structuren en systemen veranderen, verbeteren en vernieuwen maar zolang de mens zelf niet innerlijk verandert, zal hij telkens dezelfde ervaringen en levensomstandigheden creëren. Want materie volgt energie en alle energie is bewustzijn (namelijk aandacht of focus die gericht wordt door een waarnemer, door een levend wezen).

Anastasia vertelt dat men eerst de plaats waar men nu woont dient 'op te ruimen' voor men ergens een nieuw leven start. Ze bedoelt niet enkel een letterlijke en fysieke opschoning en herstelling van de ruimte waar je leeft, maar ook een energetische en mentale opkuis van je innerlijke ruimte. Pas daarna kun je beginnen met een nieuwe leefomgeving en een andere omgang met elkaar en met de natuur.

Het is een vaak gemaakte 'fout'. Mensen starten een ecodorp of leefgemeenschap vanuit een oud, beperkt of geprogrammeerd bewustzijn, soms enkel als een vlucht uit een onderdrukkend en zinloos geworden systeem. Maar dan creëer je dezelfde situatie als waar je uit wilt. Zoals Einstein ooit zei: 'we kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt'. Er is een verplaatsing van de aandacht nodig. Een verschuiving van angst, schaarste, ziekte en wantrouwen naar leren leven vanuit liefde, overvloed, gezondheid en samenwerking.  

De crisis op Aarde is een bewustzijnscrisis, het gaat om een herbedrading, het kiezen van nieuwe gedachten, nieuwe gevoelens, nieuwe oplossingen, een nieuwe focus. Het gaat uiteindelijk om eenvoud, samenwerking, en een spirituele levenswijze (minder angst, meer liefde) in harmonie en verbinding met de natuur.

Velen weten niet dat er een poort open staat, en kiezen de weg terug naar een oud en voorbijgestreefd normaal. Anderen merken wel dat er een opening is, maar durven de sprong niet wagen. En sommigen gaan vol vertrouwen en moedig op weg naar een nieuwe toekomst. Dit vraagt loslaten, onthechten, detoxen, opruimen, ruimte maken, stil worden, afkicken, observeren, mediteren.

De evolutie van de mensheid staat op een kruispunt. In de new age wereld spreekt men zelfs van 3 of 4 mensentypes die op komst zijn.
- De Homo Techno: een organisch/biologisch wezen met een technologische oriëntatie.
- De Robo Sapiens: een digitaal/technologisch wezen met een biologische oriëntatie (transhumanisme).
- De Homo Christos: een 5D wezen met een lichtlichaam en een oriëntatie op een verruimd bewustzijn.

3D, 4D en 5D... ja, mensen in hokjes plaatsen en een label geven, brengt altijd verdeling, wat nooit een goed idee is. Maar het valt niet te ontkennen dat er een (al dan niet bewust gestuurde) splitsing bezig is die gevoed wordt door deze crisis.

Waarom is er nu een crisis vol kommer en kwel, een tijdsfase vol vragen en chaos, een bewustzijn in shocktoestand? Is het omdat de mens zich ontkoppelt van zijn identificatie met het ego en verschuift richting de identificatie met een meer universeel bewustzijn? Is het omdat de mens begint te voelen en te begrijpen hoe beperkt, hoe gevangen en hoe betekenisloos het leven vanuit het angstige en onwetende ego wel niet is? Is dit stadium van onthechting en ontkoppeling de start van een gigantische transformatie, een immense verandering?

Bovenal is deze crisis een oproep om de autoriteit in jezelf te ontwikkelen in plaats van te vertrouwen op de misplaatste macht van narcistische beleidsfiguren. Vandaar ook de boeiende ontwikkelingen op vlak van soevereiniteit en de drang naar vrijheid die velen nu voelen dank zij de gevangenis vol maatregelen die plots zo zichtbaar en voelbaar is.

Persoonlijk leiderschap houdt in dat je de regie neemt, onconventioneel durft te zijn, je eigen richting bepaalt, autonoom durft te zijn en demonstreert wat er volgens jou nodig is. Dit is de cruciale sleutel: je dient echt te leven, te beleven en te manifesteren waar jij in gelooft en wat diep onder de angst in jezelf verborgen ligt. Het hangt samen met volledige verantwoordelijkheid nemen voor wat je denkt, voelt, spreekt en doet. Weinigen kunnen dit aan.

Het vraagt kracht en inzicht maar deze evolutiefase heet niet voor niets (emotioneel, mentaal en spiritueel) volwassen worden. Niet langer gedachteloos volgen wat gedicteerd wordt van bovenaf, niet zomaar klakkeloos de regels gehoorzamen, maar zelf denken, voelen en beslissen wat juist, integer én menselijk is.  

Deze crisis vraagt om de autoriteit in jezelf te ontwikkelen. En dat is op dit moment hard nodig. Wie verzuimt om soeverein te worden en zijn eigen leiderschap op te nemen, zal automatisch gecontroleerd en bestuurd worden door externe instanties met een agenda. En wie de propaganda doorziet en échte vrijheid wenst, zal een authentieke vorm van Zelfvertrouwen dienen te ontwikkelen. Het onwankelbare vertrouwen dat je op jezelf kunt bouwen nu het er echt op aan komt. Vertrouwen op je prachtige lichaam, op je perfect werkend immuunsysteem, op je heldere intuïtie, je diepste wijsheid, je hoogste gedachten, je mooiste gevoelens en op de onbegrensde liefde in je hart.

No fear, be safe en geniet van de zomer.


Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall