08/11/2021

Immuunsysteem boosten


Er wordt een gezonde baby geboren en het hele lichaampje functioneert perfect en optimaal (zoals steeds bij een gezonde baby). Wel, zegt de medische wetenschap, alles werkt inderdaad prima behalve 1 systeem, namelijk het menselijke immuunsysteem. Dat systeem moeten wij toch even verbeteren. En we gaan dat perfect werkend lichaampje verbeteren door er bestanddelen van ziekte en gif in te spuiten. Zie je de ongerijmdheid en de totaal verkeerde gedachtegang bij dit kortzichtige, medische denken? Een gezond lichaam ziek maken in de hoop dat het gezond blijft is het toppunt van waanzin denken. Een gezonde baby injecteren met chemische rotzooi gaat volledig tegen de natuur in. Men mag de fysieke barrière (huid, slokdarm, luchtpijp) niet zomaar en ongestraft doorbreken.

De samenstelling van vaccins spreekt trouwens boekdelen: levende en verzwakte virussen en bacteriën; lichaamsvreemde additieven; adjuvanten zoals squaleen en aluminium; bewaarmiddelen zoals thiomersal, formaldehyde en 2-fenoxyethanol; stabilisatoren en vulmiddelen zoals sorbitol, glutamaat, polysorbaten, albumine en gelatine; gekloonde genen van pathogene micro-organismen; reststoffen van dierlijke en menselijke kweekbodems tot zelfs foetaal DNA afkomstig van levend geaborteerde foetussen! En de nieuwste generatie vaccins (tegen Covid bvb) geven instructies aan het DNA, zetten de cellen aan tot spike-eiwit productie en bevatten tal van gekke stoffen waaronder parasieten, grafeenoxide, nanotechnologie, polyethyleenglycol (PEG), tromethamine en ook nog onbekende ingrediënten gezien de farmabedrijven de exacte samenstelling niet willen vrijgeven. Het zijn niets minder dan biowapens die sterilisatie en genocide veroorzaken. Bescherm je kinderen ten allen prijze tegen deze horror die het aangeboren immuunsysteem verzwakt en uiteindelijk vernietigt. Virussen zijn trouwens lichaamseigen restproducten van afstervend celmateriaal. Ze kunnen niemand ziek maken, noch besmetten. In dit filmpje van 20 minuten krijg je de hele uitleg zodat je nooit meer bang hoeft te zijn van SARS-CoV-2 of andere verzonnen gevaren.

Vertrouw je op je eigen zelfgenezend vermogen, op je natuurlijk immuunsysteem, op de kracht van een gezonde levenswijze, op het belang van goede voeding, heilzame kruiden, zonlicht, holistische geneeswijzen, enz? Of geef je jouw zelfbeschikkingsrecht weg en vertrouw je op wetenschappers en firma's die frauderen, die streven naar maximale winst en controle, die deel zijn van de ziekte industrie en die niet de bedoeling hebben om mensen blijvend te genezen en gezond te krijgen want dan verliezen ze hun inkomstenbron? Kies maar...


Een gebrekkig functionerend immuunsysteem kan grote gevolgen hebben en resulteren in aandoeningen zoals auto-immuun ziekten, allergieën, kanker en andere problemen. Het lichaam heeft drie verdedigingsmechanismen ter beschikking om zich te beschermen waaronder de fysieke barrière, het innate immuunsysteem en het adaptieve immuunsysteem. De eerste twee zijn aangeboren, het derde ontwikkelt zich gedurende het leven via contact met mogelijke ziekteverwekkers.

Als eerste linie is er de fysieke barrière die het inwendige lichaam scheidt van de buitenomgeving. Deze bescherming is noodzakelijk en mag niet zomaar doorbroken worden. Tot de fysieke barrière behoort uiteraard de huid die de grens vormt tussen binnen en buiten en ervoor zorgt dat schadelijke stoffen niet in het lichaam komen. Daarnaast is er het luchtwegenstelsel met slijmvliezen in keel, neus en mond die indringers kunnen neutraliseren. Als derde is er het spijsverteringsstelsel met het speeksel, het maagzuur en de slijmvliezen in de darmen waar gunstige bacteriën schadelijke indringers neutraliseren en afvoeren. Merk op dat het inwendige lichaam op geen enkele manier rechtstreeks in aanraking komt met de buitenwereld. Wanneer voedsel, luchtdeeltjes of stoffen het lichaam binnenkomen dan blijven ze altijd in de kanalen (luchtpijp, slokdarm, maag, darmen) waar ze door het lichaam worden afgebroken en verwerkt en daarna opgenomen of afgevoerd. Ze komen nooit rechtstreeks in aanraking met de bloedbaan. En dat heeft uiteraard een reden, de natuur heeft dit zo geregeld met een bedoeling. Alles wat het lichaam binnenkomt, dient via spijsvertering of luchtpijp te passeren. Enkel wanneer men een injectie toedient, wordt deze eerste natuurlijke barrière gewelddadig doorbroken met alle trieste gevolgen van dien.  


De tweede linie is het innate immuunsysteem of de algemene weerstand. Die is niet specifiek maar werkt algemeen en houdt alle organismen tegen die het lichaam willen binnendringen en er niet in thuis horen. De witte bloedcellen reizen door het lichaam en vernietigen de lichaamsvreemde stoffen. Bij een wonde komen er stoffen vrij die afweercellen naar de verwonding lokken. Deze vernietigen dan de binnengedrongen ziekteverwekkers. In de slijmvliezen zitten cellen (macrofagen, neutrofielen, basofielen en mestcellen) die stofjes uitscheiden waardoor mogelijke pathogenen vernietigd en opgeruimd worden. In veel gevallen is deze verdediging voldoende om een lichaamsvreemde stof tegen te houden. Wanneer dit systeem overbelast raakt, komt het volgende verdedigingsmechanisme in actie, het adaptieve immuunsysteem bestaande uit B en T cellen. Dit is het specifieke afweersysteem wat gebruik maakt van lymfocyten.

Cellen uit het innate immuunsysteem presenteren nu deeltjes van de lichaamsvreemde stof aan de B en T lymfocyten waardoor die actief worden. De B lymfocyten zorgen voor het vrijkomen van antistoffen die de vreemde pathogenen kunnen binden. Dit pathogeen/antistof complex wordt dan door macrofagen afgebroken en opgeruimd. De T lymfocyten richten zich direct op de pathogenen die in cellen zijn binnengedrongen. Zij helpen om deze geïnfecteerde cellen te vernietigen en anderzijds de antistof respons door B cellen te versterken en te regelen.

De B en T lymfocyten kunnen zich ontwikkelen tot geheugencellen waardoor ze bij een volgende infectie veel sneller actief worden. Het geheugen zorgt voor een verhoogde respons aan antistoffen waardoor de kans stijgt dat de ziekteverwekker effectief en snel wordt opgeruimd. 

Zestig tot zeventig procent van de cellen van het immuunsysteem bevinden zich in de darmen en zijn verbonden met de darmflora. Een gezonde bacteriële flora in darmen, huid en slijmvliezen is dus uiterst belangrijk voor een goed functionerend immuunsysteem. Uit vele onderzoeken blijkt dat vitamine D en C een heel belangrijke rol spelen bij een goed functionerend immuunsysteem. Bijna iedereen heeft tekorten aan deze vitamines. Soms (en steeds vaker) begint het afweersysteem de eigen cellen aan te vallen. Men spreekt dan van een auto-immuunziekte. Men weet nog steeds niet precies wat de oorzaken zijn van de vele auto-immuunziekten die zich nu voordoen, maar de toegenomen vaccinaties spelen zonder twijfel een cruciale rol.

Vaccins verstoren en verhinderen een optimale werking van het eigen aangeboren immuunsysteem. Men noemt dit 'vaccine induced immunity'. Het betekent dat door de veelvuldige vaccinaties vanaf de geboorte het immuunsysteem zich onvoldoende kan trainen op het verwerven van een natuurlijke immuniteit en het afhankelijk wordt van externe middelen (wat wellicht de bedoeling is van de farma industrie). Uiteindelijk verzwakt de natuurlijke immuniteit zodanig dat zich allerlei ziektebeelden ontwikkelen vanwege de lage weerstand en de voortdurende injecties met giffen (waaronder auto-immuunziekten, kanker, autisme en dementie). 


Tips & Middelen

Men kan het het biologische evenwicht van het immuunsysteem vergelijken met het biologische evenwicht in een tuin. Om gezonde en sterke groenten te telen, heb je een gezonde grond nodig die een evenwichtige samenstelling bevat van gunstige bacteriën en voedingsstoffen. Zoals professor Antoine Béchamp al zei: 'de microbe is niets, het terrein is alles'. De terreintheorie stelt terecht dat een gezond innerlijk milieu de sleutel is tot een sterke weerstand en een goede gezondheid. Daarom worden sommigen ziek en anderen niet wanneer ze in contact komen met dezelfde pathogenen. Het verschil zit hem in hun interne terrein wat bij de ene zwak is en bij de andere sterk. De oplossing zit dus in het optimaliseren van het innerlijke milieu waardoor het lichaam zelf het eigen natuurlijk verdedigingssysteem kan inzetten tegen alle mogelijke pathogenen en indringers. Als tweede punt nogmaals de aanbeveling om de natuurlijke barrière (huid, luchtpijp, slokdarm) niet zomaar te omzeilen via bvb. vaccins, die ingrediënten bevatten die men nooit zou eten mochten ze op het bord liggen wegens te schadelijk maar die men wel rechtstreeks in de bloedbaan laat inspuiten. Onbegrijpelijk onverstandig. Lees meer over vaccins en virussen in de Covid Serie.  Hier zijn wat tips...

# 01 # Voeding - Dit is de basis. Levende, gezonde voeding en zuiver water vormen de grondslag voor een sterk lichaam en een optimaal functionerend immuunsysteem. Het dagelijkse voedsel bevat bij voorkeur voldoende vitaminen, mineralen en spoorelementen om de aanvoer van bouw-, brand- en beschermstoffen te garanderen. Dit is niet evident gezien de meeste landbouwgrond dood en uitgeput is. Het beste is eigenlijk om zelf groenten en fruit te telen op grond verrijkt met lavameel, zeewieren, compost en voedingsstoffen. De 2de beste optie is biovoedsel kopen bij een lokale boer. Hier is een lijst van vitaminen en mineralen in voedsel. Lees meer: voeding & gezondheid.  

# 02 # Sappen - Versgeperste, groene sappen zijn een rijke bron van vitaminen, mineralen, chlorophyl, enzymen en andere nuttige stoffen. Koop een goede juicer en drink dagelijks sap van groenten en fruit. Mogelijkheden: koolbladeren (groene en witte kool, savooi, rode kool, palmkool,...), rode biet, snijbiet, wortel, komkommer, spinazie, selder, brandnetel, peterselie, paprika, bessen, citroen, sinaas, mango, ananas,...Meng er wat spirulina, chlorella of bijenpollen door.

# 03 # Wilde planten & kruiden - Dit zijn de (eetbare) kruiden en planten die vrij in de natuur of in de tuin groeien. Denk aan brandnetel, paardenbloem, tijm, salie, basilicum, peterselie, oregano, Oost-Indische kers, bieslook, duizendblad, daslook, huislook,...Vermeng ze in salades, soepen en sappen.

# 04 # Specerijen - Ze geven niet alleen smaak aan gerechten maar boosten ook het immuunsysteem en doden slechte bacteriën. Enkele aanraders: gember, kurkuma, kruidnagel, kaneel, jeneverbes, cayenne, chilipeper, zwarte peper, kardamon,...

# 05 # Medicinale paddenstoelen -  De bekendste zijn shiitake, reishi, maitake en coriolus versicolor. Je kunt ze ook zelf kweken of een supplement nemen (extract).

# 06 # Superfoods - De 2 absolute toppers (en bovendien gratis) zijn brandnetel en paardenbloem. Andere aanraders zijn vlierbessen (siroop), allerlei noten, zaden en pitten, avocado, spirulina, chlorella, allerlei soorten bessen, granaatappel, broccoli, cacao, komboecha, kefir, gefermenteerde groenten, pompoen, linzen, gekiemde zaden, lijnzaad, groene thee, waterkers, druiven, zeewieren,...

# 07 # Zonlicht - Na de voeding komt op de 2de plaats als cruciale en essentiële factor de vitamine D uit de zon. Een uurtje zonlicht per dag op de huid (zonder zonnecrème) is aanbevolen. Tijdens de donkere maanden kan men een supplement nemen (vitamine D3). Lees meer: Vitamine D.

# 08 # Darmwerking - Een gezonde darmwerking is de sleutel tot een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem (tot wel 70 % van het immuunsysteem bevindt zich ter hoogte van de darmen). Eet regelmatig gefermenteerde producten rijk aan lactobacillen zoals zuurkool, gefermenteerde groenten, shoyu, tamari, tempeh, natto, miso, appelazijn, rauwe melk yoghurt, kombucha, waterkefir…Vermijd geraffineerde producten, supermarktvoedsel, frisdranken, suikerwaren, alcohol, bewerkte producten, teveel koolhydraten,...De nadruk ligt altijd op groenten en fruit. Lees meer: Gezonde darmen.

# 09 # Boosters & Natuurmedicijnen - Er zijn een reeks natuurlijke immuniteit boosters die ter aanvulling kunnen gebruikt worden, zowel preventief als bij acute problemen: propolis, echinacea, cats claw, astragalus,...Een andere categorie zijn de essentiële oliën (aromatherapie). Dit zijn heel krachtige middelen die men kan verstuiven, inhaleren, inmasseren, aan het badwater toevoegen, en sommige kan men ook innemen (niet geschikt voor kinderen, raadpleeg een therapeut). Alle essentiële oliën bevatten tot op zekere hoogte antibacteriële, antivirale en antiseptische eigenschappen. Enkele toppers: eucalyptus, citroen, oregano, kruidnagel, tea tree, grove den, rode tijm, ravensara, rozemarijn,...

# 10 # Supplementen - Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen tekorten hebben aan bepaalde stoffen. Dit komt door een verkeerde levenswijze, verarmde voeding, stress, vervuiling, medicijnen, enz. Het nemen van een supplement kan dan een goede beslissing zijn. Dit zijn de meest voorkomende tekorten: vitamine C en D, vitamine B12, vitamine A, magnesium, ijzer, zink en calcium. Ter info: zuivel is geen geschikte bron voor calcium, groene groenten, sesamzaad en gierst zijn betere bronnen. Aanbevolen supplementen: vitamine C (topper), vitamine D (topper), zink, groene thee extract, antioxidanten complex, quercitine, vlierbessen extract, NAC (N-Acetyl Cysteïne), probiotica,..  

# 11 # Rust & Slaap - Voldoende bewegen is belangrijk, maar ook voldoende rusten is van groot belang. Tijdens de slaap krijgt het lichaam de kans om te herstellen en zich op te laden. Wees alert op jouw omgeving, mijd elektromagnetische straling, zet wifi uit, mijd draadloze apparaten, ga vaak wandelen in bos of aan zee.

# 12 # Koorts -  De meest voorkomende oorzaak van koorts is een reactie van het lichaam op binnengedrongen pathogenen die een infectie veroorzaken. Koorts is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Dank zij de hogere lichaamstemperatuur kan het lichaam indringers vernietigen. Bij koorts versnelt ons hartritme en daarmee de bloedsomloop, waardoor de cellen van ons immuunsysteem sneller aangevoerd worden. Lees meer: het nut van koorts.

# 13 # Mentale en Emotionele Weerstand - De mentaal/emotionele conditie is even belangrijk als de fysieke toestand. Onderzoek toont aan dat emoties zoals dankbaarheid en vreugde het immuunsysteem positief beïnvloeden. De vele voordelen van meditatie zijn reeds veelvuldig in kaart gebracht. Angst en stress zijn ondertussen een deel van het leven geworden maar ze verzwakken het immuunsysteem. Zoek manieren om daarmee om te gaan. Doe lachyoga, leer genieten van het leven, ontspan en relax, zie het mooie en positieve, ga wandelen in het bos om zuurstof op te nemen, enz. 

# 14 # Geluk is een keuze - Wist je dat het immuunsysteem boodschappermoleculen produceert waardoor het in staat is om met het brein te 'praten'? Telkens wanneer we gelukkig zijn dan krijgt het immuunsysteem een flinke boost. En omgekeerd ook: mensen onder voortdurende  stress ontwikkelen een sterk verhoogd risico op infecties. Plezier en vreugde houden dokters en pillen op afstand. Positieve gevoelens blijken ten minste drie gezondheidsbevorderende neveneffecten te hebben. Ze veroorzaken een toename aan antilichamen en kunnen het immuunsysteem urenlang stimuleren. Ze activeren ook de milt waardoor de rode bloedcellen en de kankerbestrijdende cellen toenemen. Die cellen zijn in staat om kankercellen te vernietigen zonder het normale weefsel te beschadigen (in tegenstelling tot chemo). Bepaalde soorten genot verhogen ook het immunoglobuline A (IgA) niveau, wat zich aan slechte bacteriën bindt en het immuunsysteem ertoe aanzet ze te vernietigen. 

# 15 # Germaanse Geneeskunde
- Deze alternatieve visie op ziekte en gezondheid heeft een eigen kijk op de functie en werking van het immuunsysteem. Dit systeem werkt niet zozeer als een verdedigingsmechanisme voor het lichaam maar het functioneert als een middel tot conflict oplossing. Men gaat er van uit dat elke ziekte vooraf gegaan wordt door een trauma of conflict en het lichaam probeert deze 'shock' te herstellen waardoor bepaalde symptomen zich manifesteren (zoals een auto-immuunziekte, griep, tumoren,...). Er is dus een directe relatie tussen de geest (gedachten, emoties, het onderbewuste,...) en het lichaam. Men kan het immuunsysteem (of de helingsfase van het lichaam) ondersteunen door een gezonde, harmonische levensstijl waarbij ook aandacht is voor het verwerken van trauma's en conflicten en het onderzoeken en bijsturen van de eigen gedachten en gevoelens. Lees meer: Germaanse Geneeskunde

Verwante berichten:
° Natuurmiddelen & tips bij griep
° Helende planten bij virussen
° Geneesmiddelen bij Covid
° Het lichaam als tuin

° Covid Serie 


 


 

 



Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall