01/03/2023

Een nieuw model

Stap 1 is: wake up.
Stap 2 is: verlaat het systeem.
Maar wat daarna? Hier is stap 3.


Het huidige model (waar vrijwel iedereen in geboren wordt), gaat als volgt. De mens besteedt alles uit. Hij geeft zijn leven en welzijn uit handen aan de 'grote machine' die produceert en controleert. En dat kost niet alleen sloten geld, maar er wordt ook flink misbruik gemaakt van die afhankelijkheid. De modale stadsburger vertrouwt op het warenhuis voor eten, maar hij weet niet meer waar zijn voedsel vandaan komt, wie het heeft geteeld en wat er allemaal op en in zit. Wat betreft zijn gezondheid vertrouwt hij op geïndoctrineerde en door big pharma gesponsorde witte jassen en op pillen en spuiten met onbekende inhoud. Machtige nutsbedrijven zorgen voor zijn energie, verwarming en water, ze eisen daarvoor steeds meer geld, kunnen alles met een muisklik uitzetten vanuit hun kantoor en vervuilen ondertussen de planeet. Vele kinderen zitten 15 jaar opgesloten (gedurende de mooiste tijd van hun leven) in stoffige brainwash instituten waar ze klaargestoomd worden voor de smart world. Young Global Leaders worden op machtsposities geplaatst, ze voeren de agenda uit van een kleine elite en bepalen wat allemaal mag, moet en niet langer kan.

Kortom, de mens anno 2023 staat zijn macht, zelfbeschikking, onafhankelijkheid en vrijheid af, met als gevolg dat hij wordt bestuurd, gestuurd en gecontroleerd door externe autoriteiten (die het niet goed voorhebben). En op een dag crasht de grote machine, want dat is namelijk het plan. Het schuld, rente en cash systeem moet weg om plaats te maken voor het CBDC digitaal en programmeerbaar  geld als onderdeel van de grote reset. Bij de vorige grote depressie (1929) hadden veel mensen nog een eigen moestuin en tijdens WO1 en WO2 een 'victory garden' (zie foto) die toen flink gepusht werd door de overheid. Maar dat is nu niet langer het geval, de meeste mensen zijn 100% afhankelijk geworden van de grote machine. En dat maakt trouwens deel uit van het WEF plan, je weet wel: 'you'll own nothing and be happy'. Of anders gezegd: Je bent een systeemslaaf en wij, de elite, bepalen hoe je moet leven en sterven.


Door het uit handen geven van zijn autonomie, wordt de mens automatisch gedwongen om te focussen op geld verdienen en een job te zoeken in het systeem van schuld en rente. Vaak doet men dan een job tegen zijn zin om voldoende geld bijeen te schrapen om het consumptiesysteem draaiende te houden. Dit systeem wordt volledig gecontroleerd door banken, multinationale bedrijven, investeringsmaatschappijen, big tech bedrijven en andere grote spelers. En de komende jaren zal het aanbod aan werk en jobs drastisch veranderen. Zie deze 2 video's: On the real future of work en  A.I. robots date humans.

Niet enkel zullen er meer on line jobs en telewerk zijn, maar heel veel beroepen, functies en betrekkingen zullen simpelweg verdwijnen. Technologie, robotica, automatisering, digitalisering en virtuele werkvloeren (metaverse, omniverse) zullen een waar slagveld veroorzaken op de arbeidsmarkt. Men noemt het ook de vierde industriële revolutie. De machines nemen het over, menselijke arbeid verdwijnt, de isolatie wordt nog groter. Inderdaad, het isoleren van mensen van elkaar en van de natuur, waardoor het direct contact met échte mensen dramatisch vermindert, is nu al volop bezig, maar zou nog toenemen. Dit kan een nooit geziene psycho-sociale crisis veroorzaken (eenzaamheid, depressie, angst, zelfmoord). Men denkt ook al aan een UBI (universeel basis inkomen) omdat teveel mensen uit de boot en zonder inkomsten dreigen te vallen. Wellicht een UBI met voorwaarden, zoals een groen vinkje op je pas, anders geen geld. Want, hoewel de corporaties onze arbeid niet langer nodig hebben, ze hebben wél ons geld nodig in de consumptiemaatschappij. Als we niks meer kopen, gaan de grote bedrijven namelijk over kop.


De onderstaande 7 punten stonden ook al vermeld in een vorig bericht (vermoeidheid), maar verdienen nog een plaatsje in dit bericht en werden wat aangevuld.

Dit brengt ons bij het nieuwe model waar dingen als zelfredzaamheid, lokale economie, familiedomeinen en eco-gemeenschappen centraal staan.
Zo 'nieuw' is het trouwens niet, onze voorouders kenden het reeds en men noemt het ook 'smallholding' of 'homesteading' in de Engelse taal.  Waarom een familiedomein starten? Omdat het alles bevat om gelukkig te zijn, simpelweg door terug te keren naar eenvoud en natuur, door te doen wat je graag doet, op je eigen tempo en ritme en omringd door de mensen die je liefhebt en omdat je samen iets moois creëert voor jezelf, je gezin, de planeet en de toekomst van de samenleving. En daar krijg je (veel) energie en voldoening van. Enkele inzichten...

Fake vlees, 15 minuten steden, insectenpoeder, jaarlijkse inentingen, gezichtscamera's, QR codes, digitale ID's, CO2 restricties en boetes, selfscan supermarkten, genderverwarring, transhumanisme, virtuele werelden voor werk en ontspanning, A.I. gestuurde algoritmen die alles bepalen,... de nieuwe maatschappij (of liever dictatuur) krijgt steeds meer vorm. De ontwikkelingen van de laatste 3 jaar laten steeds meer zien wat al sinds het verschijnen der Anastasia boeken glashelder en duidelijk was en ook 15 jaar geleden al op de Rivendell website werd uitgelegd en voorspeld. Het familiedomein is dé oplossing en het antwoord op de technocratie, het globalisme, de 'green deal' en de grote reset. Er zijn tientallen punten op te noemen, hier zijn er 7.

1. Het dagelijkse voedsel op jouw familiedomein is gezond, krachtig, eerlijk, frequentie specifiek, altijd voorhanden... en gratis. Er is geen nood en behoefte aan GMO spul, matrixfood vol additieven, geprint vlees of sprinkhanenkoeken voor wie een eigen biotuin heeft. En lege supermarkten hoeven geen bedreiging te vormen als je een veld vol groenten en een voedselbos voor je deur hebt. Je weet wat je eet.

2. Stijgende prijzen en onbetaalbare facturen duwen de mensen steeds meer in armoede en depressie. Maar op het familiedomein zit men goed(koop), want de bewoners zijn autonoom en offgrid, ze hoeven niet te participeren aan de consumptiemaatschappij en voorzien zichzelf in de 5 basisbehoeften waardoor de vaste kosten quasi nihil zijn.

3. Bedrijven en kleinhandel gaan failliet, jobs verdwijnen, en vakmensen en ambachten gaan teloor. Maar het familiedomein biedt tal van mogelijkheden om inkomsten te genereren (van thuis uit), en om vakmanschap te ontwikkelen en oude ambachten te behouden. Een volgroeid en goed functionerend familiedomein brengt minimaal 30.000 euro per jaar op. De stress voor werkloosheid, armoede en tekort verdwijnen en een voorwaardelijk UBI is niet nodig. En ze hoeven zich geen zorgen te maken over het vinden van een job (want er is genoeg te doen op het domein). De familiedomeinen gelegen aan de rand van de stad leveren het voedsel voor de stadsbewoners (zonder tuin of die geen zin hebben om te tuinieren). Dit is lokale economie waardoor de afhankelijkheid van import en supermarkten verdwijnt.

4. Mensen zitten op hun tandvlees, zijn dodelijk vermoeid en draaien als hamsters mee in de race naar geld, gezondheid en geluk. Maar het familiedomein biedt de kans om in harmonie te leven met de natuur, het gezin, de buren en vooral met zichzelf. Je 'werkt' voor jezelf en je geliefden, niet voor staat, baas of bedrijf. Er is voldoening en zingeving en dat brengt energie en motivatie. De sociale contacten in real life blijven intact, niet enkel met de buren op het ecodorp, maar ook met de lokale gemeenschap.

5. CO2 en klimaat worden nu misbruikt om een controle- en belastingagenda door te voeren. Maar het familiedomein (1 hectare) bestaat uit 1/3 bos. En bomen zijn (zoals bekend) het beste antwoord, want CO2 is een 'meststof' voor de bomen en planten, en in ruil krijgt men zuurstof en voedsel.

6. De meeste scholen zijn mindcontrol instituten waar de kinderen voorbereid worden op de digitale technocratie en onderweg hun connectie met ziel, spirit en zelfs met hun biologische geslacht verliezen. Op het familiedomein krijgen ze thuiseducatie of ze gaan naar het plaatselijke ecodorp schooltje waar ze holistisch bovenwijs krijgen of genieten van andere alternatieve educatievormen. Elk kind is uniek en krijgt dan ook een flexibele en persoonlijke begeleiding. De educatie verloopt veel natuurlijker en minder stressvol dan op de klassieke 'onder'wijs instituten. De kinderen ontwikkelen niet enkel de cognitieve intelligentie (IQ) maar ook emotionele en spirituele intelligentie (EQ en SQ).
 
7. Pillen en spuiten alom, en ziekte waart rond in de matrix. Het familiedomein biedt soelaas, er zijn geneeskruiden in de medicinale tuin, elke dag gezond en levend voedsel, voortdurend omringd door natuur, minder stress en indoctrinatie, vrienden als buren, ruimte en stilte, geen smart city gedoe met camera's en controle, minder straling en gif,... Geen virtueel metaverse om zich in te verliezen, maar omringd door de hoge frequentie van de levende natuur.

Men verandert de dingen niet door te strijden tegen de bestaande werkelijkheid.
Om iets te veranderen moet men een nieuw model maken
waardoor het bestaande model overbodig wordt.

Dit is een bekende uitspraak van visionair, uitvinder, filosoof, futuroloog, rebel en schrijver Buckminster Fuller (de Leonardo da Vinci van de 20e eeuw). We zijn nu allemaal dagelijks getuige van de afbraak en instorting van de maatschappelijke en sociale systemen. Vechten tegen het systeem of pogingen om het van binnenuit te veranderen of proberen om het te redden en op te lappen, het zijn allemaal hopeloze en zinloze ondernemingen. De enige weg volgens Buckminster (en Anastasia) is om het zieke systeem gewoon los te laten en volledig te focussen op een nieuw model.

En gelukkig bestaat er reeds een werkend en aanlokkelijk alternatief, een nieuw model wat beschreven staat in honderden artikelen en boeken, die tegenwoordig overal te vinden zijn. Het enige wat nog nodig is, zijn enthousiaste en moedige mensen die hun energie, aandacht, geld en tijd inzetten om het model levend maken en te verankeren op Aarde. En steeds meer mensen kiezen inderdaad een ander pad, vaak gedwongen door de vele gekke toestanden op Aarde die mens en maatschappij ontregelen.

Join the Movement and the Great Awakening!

Rivendell Village is één van die nieuwe modellen. Het biedt een visie, een kader, een structuur om een ander paradigma als basis te nemen en een nieuwe samenleving te creëren die steunt op 13 thema's. Over elk thema verschenen reeds verschillende berichten. Een kleine selectie...

01. Zelfvoorziening en autonomie.
De basisbehoeften worden lokaal en door elke familie zoveel als mogelijk zelf ingevuld. Er zijn 13 werkgebieden (zie link hieronder). Zo wordt men onafhankelijk van de 'grote machine' en dat betekent vrijheid want de controle, invloed en bemoeizucht door overheden, bedrijven, banken en globalisten worden veel minder tot onbestaand.

° Zelfvoorziening

02. Voeding en Gezondheid. Levende en gezonde voeding is de basis voor een sterk immuunsysteem, een lang en gezond leven en een positieve mindset. En gezonde mensen hebben meer energie en motivatie om mee te bouwen aan een mooie wereld. De regel is eenvoudig: weet wat je eet en maak je voeding zelf klaar met verse ingrediënten uit eigen tuin, en vermijd alles wat 150 jaar geleden niet bestond.

° Voeding & Gezondheid

03. Permacultuur. Het nabootsen van natuurlijke en zichzelf onderhoudende systemen en het samenwerken met de natuur (planten, dieren, insecten) garanderen de creatie van duurzame biotopen en gesloten kringlopen die gezonde overvloed, regeneratie van de bodem en productieve schoonheid brengen.

° Spirituele permacultuur 
° Permacultuur serie
° Permacultuur cursus
° Voedselbos cursus


04. Familiedomeinen. Het centrale idee van het nieuwe model zijn zelfredzame, autonome, offgrid leef- en woon hectares voor elk gezin die dat wenst. Vrijheid en welzijn beginnen met een eigen stuk land.

° Het familiedomein
° Start een familiedomein 


05. Ecodorpen.
De familiedomeinen werken onderling samen en verenigen zich in buurtgemeenschappen die de lokale economie faciliteren. Samenwerken en uitwisselen met buren en gelijkgestemden in real life is het antwoord op de isolatie en virtuele omgevingen die de technocratie brengt.

° Lichtdorp 
° Ecodorpen serie
° Ecodorpen in Europa (overzicht)
° Stappenplan voor een leefgemeenschap


06. Soevereiniteit. De mens is geen slaaf in een destructief systeem, maar een vrije creator die volledige zelfbeschikking geniet over lichaam, geest en ziel. De mens is ook geen (rechts)persoon die onderdanig moet gehoorzamen aan ontelbare regels bedoeld als drukkingsmiddel, maar een levend wezen van vlees en bloed die het recht heeft om hier te zijn en (belastingvrij) mag genieten van een eigen perceel land, om zichzelf en het gezin te onderhouden.

° Soevereiniteit
° Thuiseducatie & soevereiniteit


07. Thuiseducatie. De onderwijs instituten zijn gericht op 'dumbing down', het doden van de creativiteit, de nieuwsgierigheid en de levensvreugde en het vormen van gewillige slaven voor de komende smart (insane) technocratic world. Beperkende conditionering dus. Thuiseducatie en holistische microschooltjes zijn belangrijke keuzes die een nieuwe basis bouwen voor een betere wereld.
 
° Vrije educatie info
° Thuiseducatie serie


08. Natuurlijke zwangerschap en geboorte.
De belangrijkste momenten in het leven van elke mens: de conceptie, de zwangerschap, de geboorte en de eerste drie jaren want die bepalen voor een stuk het verdere leven. Zwangerschap en geboorte zijn geen medische ingrepen, maar natuurlijke en heilige gebeurtenissen.

° Matriarchaat
° De ceremonie van het huwelijk


09. Bewust ouderschap. De trauma's van de ouders en voorouders worden geheeld en niet langer overgedragen naar de nieuwe generaties. Het opvoeden en begeleiden der kinderen naar volwassenheid behoren tot de belangrijkste taken die ouders kunnen opnemen.

° Bewust ouderschap
° 2000 kusjes per dag 


10. Wetenschap der Verbeelding. De menselijke creatie- en manifestatiekracht wordt bewust ingezet om een betere wereld te manifesteren. De snelheid van het denken wordt hoger.

° Follow your bliss
° Feeling good


11. Schenkeconomie. De schaarste economie teert op kunstmatig gecreëerde tekorten en onrechtvaardige verdeling. Er is overvloed voor iedereen indien we samenwerken en de vele oplossingen toepassen. Het familiedomein laat toe om van thuis uit een inkomstenbron op te starten (voor geld-, schenk- of ruilmiddel).

° Ubuntu
° Verdienmodellen


12. Spiritualiteit.  Zonder spirituele basis loopt de mens verloren in grillige en onware mind constructies en destructieve ego-angsten. Een spirituele levensinstelling wijst alle geweld af (do no harm) en hanteert vriendschap, mededogen en liefde als belangrijke richtlijnen (ook naar dieren toe). De re-connectie met de natuur en met het goddelijke aspect in de mens (wat mogelijk wordt via het leven op een familiedomein), opent de weg om harmonie en vrede op Aarde te brengen.

° De vierde weg

13. Zelfbestuur. Een samenleving vol schapen, krijgt automatisch een overheid van wolven die uitbuiten en onderdrukken. Globalisme is de snelweg naar een werelddictatuur. Lokaal zelfbestuur is het menselijke alternatief. 

° Cheran

Inspiratie

1. Limestone - New South Wales (Australië)

Een schitterend familiedomein van een halve hectare groot.


° Holistisch ontworpen permacultuur boerderij (0,5 ha) levert fruit, groenten en eieren voor 50 gezinnen met heel weinig arbeid.
° Inventief gebruik van gerecycleerde materialen in de hele infrastructuur.
° Intensieve voedselbossen op waterreservoirs en terrassen.
° Diermanagement met kippen, eenden, kwartels, bijen en geiten.
° Marktverkoop, boerderijverkoop en oogst en vermeerdering van eigen zaden .
° Inheemse planten / Europese en inheemse bijenteelt.
° Kooklessen, workshops en rondleidingen.
° Focus op gezonde bodems, water retentie, watervriendelijke oplossingen en natuurlijke ecologie.
° Bloeiende systemen via boslagen, plantengilden, intensieve stapeling en opvolgingsbeplanting.
° Energie via zon, water en hout.
° En nog veel meer ...

° Hier is een langere YouTube video over Limestone (13 min): Beautiful 1 acre Permaculture Farm


2. Stephanie & Joel en hun prachtig offgrid familiedomein (Canada)


Hoe WEL aan landbouw doen...

° Kies voor polycultuur en permacultuur.
° Werk samen met dieren.
° Hou kippen en start moestuinen.
° Zorg voor een gezonde en vruchtbare grond.
° Laat de grond altijd bedekt (chop & drop en groenbemesters).
° Maak vooraf een plan voor de tuinen, observeer jouw perceel.
° Doe aan wijs bosbeheer, plant een voedselbos.
° Sta open voor nieuwe ideeën en inzichten, blijf altijd bijleren.
° Werk samen met anderen, bouw aan een lokale community.
° Leen niet bij banken, kies voor kleinschalig en gezonde financiën.

3. Julian en 'regeneratieve landbouw' (Japan)

De 7 geheimen van landbouw zonder machines noch petroleum.

° Gebruik je verbeelding.
° Werk samen met de natuur.
° Gebruik de juiste handwerktuigen.
° Oogst je eigen zaden.
° Verbeter de grond (chop & drop methode).
° Denk lokaal, build community.
° Cultiveer ook je geest, tuinieren is een spirituele bezigheid.

4. Panos Manikis & natuurlijke landbouw (Masanobu Fukuoka)


De 4 principes van natuurlijke landbouw:

1. Geen grondbewerking: niet ploegen of spitten. Dit is fundamenteel. De aarde bewerkt zichzelf op een natuurlijke manier door het binnendringen van de plantenwortels en door de activiteit van micro-organismen, kleine dieren en regenwormen.
2. Geen chemische bemesting of klaargemaakte compost. Als de grond aan zichzelf gelaten wordt, behoudt de grond zijn natuurlijke vruchtbaarheid in samenspel met de cyclus van plant en dier.
3. Niet wieden op grote schaal en geen gebruik van herbiciden. Onkruid speelt een rol in de opbouw van een vruchtbare bodem en in het evenwicht in de biologische gemeenschap. Onkruid onder controle houden kan, volledig elimineren niet. Mulch en levende bodembedekking zijn voldoende.
4. Geen afhankelijkheid van chemische producten. Als je gezonde planten kweekt in een gezonde omgeving blijven plagen en ziekten uit.

° The Natural Way of Farming (Free PDF)
°
Masanobu Fukuoka - The One-Straw Revolution (Free PDF)

5. Moreno & Charlene creëren een familiedomein in Portugal


Om een familiedomein te starten op een verlaten plaats in 'the middle of nowhere' kun je gebruik maken van een bekende permacultuur techniek: WASPA. Het is een afkorting die staat voor Water, Access, Structures, Plants and Animals. Het zijn 5 prioriteiten om het domein levensvatbaar en zelfvoorzienend te krijgen. Elk onderdeel kun je dan nog opsplitsen in verschillende projecten. Zo kan Water bestaan uit dingen als swales graven, een waterput maken, de vijver aanleggen, een druppelsysteem installeren, het regenwater opvangen, een rietveld zuivering maken voor het afvalwater uit het huis,... Een familiedomein vormgeven is dan eigenlijk een opeenvolging van een heel pak kleine 'projecten'. Zo blijft het overzichtelijk en kun men stap voor stap verder werken aan zijn droom zonder overweldigd te worden door het vele werk.

De man uit het filmpje deelt op zijn website ook nog 20 tips om het 'perfecte' stuk grond te vinden om een familiedomein te starten  en 9 strategieën om zelfvoorzienend te worden.
° Buying homestead land: 20 key tips for finding the perfect property
° Becoming more self-sufficient: 9 key strategies to increase self-reliance 

Zie ook:
° Start een familiedomein
° Zelfvoorziening


De toekomst is niet wat gaat gebeuren, maar wat we zullen kiezen, hier en nu. En alles moet overnieuw, want het corrupte systeem is rot tot op het bot en een groot deel der mensheid is verworden tot een zielloos hoopje ellende. Het oude systeem wordt nu ontmanteld en afgebroken, daar zorgen oorlog, inflatie, armoede, omvolking en de great reset wel voor. Maar wat dan?

Een bepaald narratief wordt ons 24/7 opgedrongen via tal van digitale kanalen. Het toekomstbeeld wat ons voorgespiegeld wordt is een maatschappij waar de mens ingeplugd zit in het 'smart grid', gestuurd en gemonitord door de algoritmes van A.I. systemen. Het bewustzijn neemt deze beelden en 'instructies' dan op en prent ze in op het onderbewuste waardoor ze aanvaard en uiteindelijk gecreëerd worden. Anastasia noemt dit de 'wetenschap der verbeelding', ook gekend als de 'wet van aantrekking' en het wordt in praktijk gebracht door de elite via voorspellend programmeren.

Maar ook de Anastasiaboeken brengen een toekomstbeeld in het bewustzijn, een samenleving waar mensen de organische 'technologie' in zichzelf activeren en gebruiken (de ruimte van liefde) om een paradijs van overvloed en harmonie te manifesteren via het centrale idee van permacultuur familiedomeinen ingebed in ecologische leefgemeenschappen. En ook deze beelden kunnen realiteit worden via de wetenschap der verbeelding.

Welke toekomst wordt de nieuwe werkelijkheid? Een dystopische en transhumane smart world of een harmonische en natuurlijke vrije wereld? Beiden zijn mogelijk en de keuze ligt uiteindelijk bij elke individuele mens zelf. Wat je aandacht geeft, groeit. Waar je op focust, wordt uiteindelijk werkelijkheid. En ook omgekeerd: als voldoende mensen hun aandacht en energie terugnemen uit het systeem, dan zal het afbrokkelen en verdwijnen, hoe hard de WEF pionnen ook proberen om hun agenda uit te voeren. Choose wisely. Begin hier en nu te creëren wat jij wilt ervaren en wenst aan te bieden aan jouw kinderen, zonder angst of aandacht voor de plannen van de elite. Dat is de weg.


Let’s set sail
Start a fire
Learn to live a little higher
Do you want to be just a machine in this crazy society?
Pick the lock
Grab the reigns
Forget there ever were chains
Cause there never were chainsIt is not in the stars to hold our destiny
but in ourselves.

(Shakespeare)

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall