30/05/2024

De ondergang van de westerse beschaving


De titel verwijst naar het feit dat de zogenaamde westerse cultuur en beschaving (VS, Europa, Australië) in een vrije val zijn terecht gekomen richting een woelige en onzekere, maar ook een nieuwe en onbekende toekomst. Zinken we weg in een dystopische technologie matrix waar de vrijheid onthoofd wordt? Of staan we op in kracht en manifesteren we een betere wereld voor allen? De keuze is aan ons.

De geschiedenis leert dat alle beschavingen en culturen langzaam opkomen en groeien, een tijdje floreren en inspireren maar uiteindelijk altijd ondergaan, verdwijnen en evolueren naar iets anders, naar een nieuwe fase in de mensheidsevolutie. De grote en bekende voorbeelden zijn de Egyptische dynastieën (3000 BCE - 30 BCE), de Griekse beschaving (800 BCE - 50 BCE), het Romeinse rijk (750 BCE - 476 CE), de 8 Chinese dynastieën (1600 BCE - 1912 CE), de Kelten, de Maya's, de Inca's, de Azteken, de Native Americans, Sumerië, Mesopotamië, Indus vallei, Mongoolse Rijk, en nog veel meer. Allen waren ooit oppermachtig en allesbepalend, maar ondertussen zijn ze verdwenen. Ook de westerse cultuur bevindt zich nu in een fase van verval. Wat die westerse cultuur en beschaving dan precies inhouden, valt buiten het bestek van dit bericht, maar hier is alvast een overzicht volgens Wikipedia (Engels).


De belangrijkste oorzaken waardoor die oude beschavingen uiteindelijk gingen degenereren en wegkwijnen, duiken nu terug op.

01. Politieke instabiliteit, zwak en corrupt leiderschap, frequente regeringswisselingen en interne machtsstrijd.
02. Sociale desintegratie, toenemende ongelijkheid, sociale onrust en afbraak van sociale cohesie.
03. Economisch verval, niet-duurzame exploitatie van hulpbronnen, economische ongelijkheid, inflatie en fiscaal wanbeheer, werkloosheid, oplopende staatsschulden, armoede, honger.
04. Vernietiging van het milieu, ontbossing, bodemerosie, vervuiling en uitputting van natuurlijke hulpbronnen.
05. Militaire zwakte of het onvermogen om zich te verdedigen tegen externe bedreigingen.
06. Cultureel verval, verlies van culturele identiteit, afname van artistieke en intellectuele prestaties, erosie van de morele waarden.
07. Technologische stagnatie en/of ongecontroleerde technologische expansie, het onvermogen om zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen, kansen en innovaties, gebrek aan morele en ethische kaders rond nieuwe, baanbrekende technologieën.
08. Epidemieën, pandemieën, klimaatverstoringen, natuurrampen, volksverhuizingen, vluchtelingen, massa migraties,... die leiden tot bevolkingsafname, sociale ontwrichting en economische problemen.
09. Uitputting van essentiële hulpbronnen, zoals water, landbouwgrond of energiebronnen, te grote afhankelijkheid van import, prijsstijgingen.
10. Verlies van vertrouwen in belangrijke instellingen, zoals de overheid, religieuze organisaties of financiële systemen, waardoor de sociale stabiliteit en cohesie worden ondermijnd.

Het grote verschil met de vorige, oude beschavingen is de digitale technologie die het hele dagelijkse leven in de wereld regelt en bepaalt. Vrijwel alles en iedereen is afhankelijk van de computer- en internetsystemen voor voedsel, water, energie, elektriciteit, verwarming, transport, informatie en gezondheidszorg. Mocht een zonnevlam (solar killshot) of een totale blackout het digitale netwerk plat leggen voor enkele weken dan verdwijnt de 'beschaving' in een oogwenk en ontstaat er totale chaos in de steden.

Geplande destructie of evolutionaire verschuiving?

Volgens de auteurs van het boek 'The Fourth Turning' volgt de geschiedenis een duidelijke en voorspelbare cyclus die gelinkt is aan de demografische generaties. Elke cyclus duurt ongeveer een mensenleven (80 tot 90 jaar) en bestaat uit vier seizoenen (wending of turning) van 20 tot 22 jaar, elk gemarkeerd door een diepgaande verschuiving in de algemene stemming en cultuur. We zitten nu in de laatste of vierde wending van zo'n cyclus. Het eerste seizoen is de beginfase van een cyclus en kenmerkt zich door een hoge en positieve energie. Het is als de lente waar de belofte van groei, voorspoed en vernieuwing aanwezig zijn. Dit was de periode 1946-1963, de heropbouw na de oorlog. De tweede wending / seizoen is een tijd waarin instellingen worden uitgedaagd in naam van persoonlijke en spirituele autonomie en zelfbewustzijn. Dit was de periode 1964-1985 met de hippietijd, studentenrevoluties, nieuwe waarden. De derde wending is een minder rooskleurig tijdperk van versterking van het individualisme en verzwakking van de instellingen. Dit was de periode 1986-2007. Het laatste seizoen van elke cyclus is altijd de crisisfase en die is momenteel volop bezig. Het is een tijdperk van verwoesting en degradatie, soms door oorlog of revolutie, waarin het institutionele leven wordt vernietigd. Daarna begint een nieuwe cyclus van 80 jaar waar tijdens het eerste seizoen alles terug wordt opgebouwd. De huidige crisisfase begon in 2007/2008 met de krediet- en bankencrisis, het einde zou dan rond 2028-2030 vallen. Dan begint een nieuwe cyclus met een nieuwe, hoopgevende lente.

De conspiracy onderzoekers beweren dat de destructie van de samenleving bewust gestuurd wordt vanuit hogere echelons. Hogerop de piramide van macht liggen de plannen klaar voor een nieuwe wereldorde die enkel kan slagen indien het oude 'normaal' eerst vernietigd wordt. Anderen (zoals de schrijvers van het boek The Fourth Turning) beweren dat de neergang gewoon een zich herhalend patroon is, eigen aan de evolutie van de generaties. Een terugkerende crisis elke 80 jaar kan natuurlijk wel gebruikt worden door 'the powers in charge' om een vooraf geplande reset door te drukken. Zoals vrijmetselaar Winston Churchill ooit zei: 'Never let a good crisis go te waste'. Hieronder volgt een opsomming van aspecten, tendenzen en maatschappelijke omwentelingen die de huidige crisisfase markeren en daarmee de ondergang van de westerse cultuur bespoedigen. Sommige zijn momenteel vooral in de VS merkbaar maar komen nu en straks overwaaien naar Europa.

01. Open grenzen en massale instroom van illegale migranten die de westerse cultuur en tradities niet respecteren, dit is de zogenaamde omvolking als een onderdeel van het Kalergi plan.
02. Dit resulteert in onveilige steden, sociale spanningen, cultureel onbegrip en veel zinloos geweld.
03. Armoede, dakloosheid, werkloosheid, criminaliteit en verslaving aan zombiedrugs zoals Fentanyl, Kush, Xylazine (Tranq), Flakka,... in alle grote steden van de VS, Canada en Mexico.
04. Gemanipuleerde, vervalste en gestolen verkiezingen. Democratie is demon-cratie geworden.
05. Indoctrinatie, programmering en het 'dumbing down' van de kinderen in de scholen.
06. Controle en monitoring van de maatschappij, de surveillance staat, ontelbare camera's, lockdowns, quarantaine, opvangkampen, heropvoedingskampen.
07. Torenhoge belastingen en de vernietiging van eigendomsrechten.
08. Een toename aan regels, wetten en plichten door steeds meer instanties, een verstikkende bureaucratie.
09. Inflatie en geldontwaarding, een onmetelijke mondiale overheidsschuld die onmogelijk terug te betalen is.
10. Depopulatie technieken (abortus, vaccins, chemtrails, biowapens, gain of function organismen,...).
11. Het financieren van eindeloze oorlogen, zowel fysieke als mentale oorlogen, destructie van regio's en mensen.
12. Militaire operaties door geheime diensten en overheden, terreuraanslagen, false flags, psy ops, 9/11, JFK, MK Ultra,...
13. Dalende geboortecijfers en toenemende onvruchtbaarheid.
14. Corruptie in alle sectoren en op alle niveaus.
15. Giftig voedsel in de supermarkten, gmo gewassen, bestrijdingsmiddelen, vervuiling, ontbossing, overal microplastics.
16. Media leugens, misleidingen, fake nieuws, angst zaaien, staatspropaganda, monddood maken van klokkenluiders.
17. Transgender verwarring, onomkeerbare operaties op de jongeren en de sterilisatie der kinderen.
18. Massaal medicijngebruik en steeds meer vaccins waaronder ook de mRNA vaccins, de 'operating systems' die het DNA beïnvloeden.
19. Vernietiging van het klassieke gezin en de rechten van de ouders.
20. Algemeen moreel verval.
21. Globalisme en de centralisatie van macht, statisme (het geloof en de aanname dat de overheid autoriteit en zeggenschap over de mensheid bezit, wat een compleet fabeltje is).
22. Niet democratisch verkozen organisaties met een eigen agenda bepalen de toekomst en het leven (WHO, WEF, CFR, Bilderberg, VN,...).
23. Falende instellingen.
24. Massale censuur op internet en social media, factcheckers betaald door big tech en big government, zoekrobotten manipuleren het net.
25. Het verspreiden van desinformatie om twijfel en verwarring te zaaien. Vrijwel alles wordt nu in vraag gesteld: de vorm van de Aarde, Tartarië, aliens, maanlanding, verzonnen geschiedenis, ruimtereizen, dinosauriërs, galactische federatie, white hats, new age en nog veel meer. We'll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false.  (William J. Casey, CIA Director). Verwarde mensen zijn makkelijk te manipuleren.
26. Mensenhandel, kinderhandel, orgaanhandel, slavernij, satanische rituelen.
27. Transhumanisme, AGI, IoT, IoB, smart cities en smart people, vierde industriële revolutie, robotica, schermpjesverslaving,... mens en wereld worden gedigitaliseerd en ontmenselijkt.
28. Weermanipulatie, geo-engineering, klimaat controle.
29. De fraude van de stroman, de creatie van een fictieve rechtspersoon bij de geboorte, die vergeet dat hij mens is en een slaaf wordt van het businessmodel der elite. 
30. De 3 grote controlesystemen om de illusie in stand te houden: religies, geld en het geloof in valse en externe autoriteit.


Waterman tijdperk


Het uitgebreide bericht 'Het Corona Keerpunt' beschrijft hoe de Covid Hoax uiteindelijk voor een massale ontwaking heeft gezorgd. Dit mondiale proces van 'wakker worden' is de stuwkracht voor een nieuwe beschaving. Maar culturen en beschavingen veranderen en evolueren niet enkele omdat het bewustzijn van de mensheid verandert en evolueert. Er spelen ook andere factoren, zowel spirituele, metafysische en kosmische. De aardas maakt in ongeveer 25.920 jaar een cirkel, waarbij het lentepunt elke 2160 jaar door één van de dierenriemtekens gaat. Momenteel verlaten we het Vissen tijdperk en start het Waterman tijdperk. Zo'n overgang gaat weliswaar geleidelijk. Waterman wordt geregeerd door Uranus. In de astrologie worden volgende kernthema's verbonden aan Waterman en Uranus:

01. Nieuwe en baanbrekende technologische ontwikkelingen, vooral ook rond AI, computers, internet, digitalisering.
02. Die nieuwe technologische innovaties veranderen alle componenten van de maatschappij (medische zorg, werk, ontspanning, reizen, voedsel, wonen, politiek bestuur,...).
03. Vrijheidsdrang, rebellie en de wens voor onafhankelijkheid.
04. Het verlangen naar een eigen en unieke individualiteit.
05. Idealisme en utopische denkbeelden, de wereld bekijken op een unieke wijze.
06. Inspiratie, creativiteit en genialiteit.
07. Holisme of het besef dat men deel uitmaakt van een groter geheel waar alles verbonden is.
08. Een ontwaking en groei in bewustzijn.
09. Van individualiteit naar collectiviteit.
10. Solidariteit en samenwerking, vriendschap en goedheid.
11. De traditionele rolpatronen worden verlaten.
12. Mensenrechten, gelijkwaardigheid en humanisme.
13. De eigen innerlijke wijsheid ontdekken en leven.
14. De val / ontmaskering van de oude religies.
15. Horizontaal leiderschap en besluitvorming in plaats van het piramidaal machtssysteem (van het Vissen tijdperk).
16. Transparantie en openheid (alles wat verborgen is, wordt openbaar).
17. Gelijkheid in diversiteit (presentatie, ego en identificatie kunnen verschillen maar in wezen is er gelijkheid, ik ben een andere jij).
18. Een multiculturele samenleving.
19. De laatste taboes rond seks verdwijnen.
20. Het besef dat de mensheidsevolutie in wezen geestelijk en spiritueel is.   



Het gevaar bestaat dat de Waterman tendenzen en trillingen negatief gebruikt worden. Daar valt niet aan te ontkomen in dit rijk van dualiteit. Het is aan de ontwaakte mensheid om daar bewust op toe te zien. Enkele voorbeelden.

01. Digitale technologie die ingezet wordt om totale controle mogelijk te maken (smart grid).
02. De doorgedreven technische en digitale ontwikkelingen maken van de steden computer gestuurde en strikt gemonitorde zones.
03. Het blockchain systeem schakelt bijna alle menselijke administratie uit en wordt een monetaire en informatie gevangenis.
04. De medische innovaties zoals medbeds en frequentie healing zijn enkel beschikbaar voor wie voldoende rijk is.
05. Het materialistisch gedachtegoed slaat door richting transhumanisme waar bionische 'mensen' het contact met hun goddelijke natuur verliezen.
06. Alles wordt smart en digitaal, maar dit gaat ten koste van mens-zijn en menselijk contact.
07. Digitalisering, computer rekenkracht en technologie ontwikkelen zich zo snel dat een hoop mensen het allemaal niet meer kunnen behappen en plaatsen (singulariteit). 
08. Het wegvallen van de traditionele gezinsstructuren zorgt voor ontheemden en ontspoorden.
09. Het verbinden van de mannelijke en vrouwelijke energieën in zichzelf leidt tot een extreem androgyn of tweeslachtelijk mensbeeld waaronder onomkeerbare geslachtsoperaties op jonge leeftijd.
10. De seksuele vrijheid slaat door naar extreme perversiteiten.

11. Het groepsbewustzijn van een verbonden mensheid evolueert naar een hivemind waar iedereen hetzelfde denkt, doet en gelooft.
12. Privacy is niet langer mogelijk in een wereld waar iedereen een digitale identiteit heeft.
13. De bevestiging van de eigen overtuigingen mondt uit in fanatisme.
14. Het afdwingen (onder geweld) van eenheid en van de utopische denkbeelden.
15. Het weigeren om eigen verantwoordelijkheid te nemen waardoor men het gezag buiten zich blijft plaatsen. 
16. De onvoorspelbaarheid van Uranus zorgt voor plotse omwentelingen en opstanden.

Dageraad van een nieuwe tijd

Het is bekend dat onder meer de New Age gemeenschap (het begin van) een gouden tijdperk verwacht ergens tijdens de komende decennia. Men spreekt dan van ascensie naar 5D, namelijk de overgang naar een nieuwe ervaringsfase waar mensen vanuit een hartbewustzijn en zonder angst samen zijn en bewust besluiten om samen te werken aan een mooie, betere en vredevolle wereld. Lees in dit bericht een overzicht van het verschil tussen 3D, 4D en 5D: Lichtdorp. Het gaat in wezen om een verandering in bewustzijn, en niet om de engelen, opgestegen meesters en galactische federaties uit de New Age. Het is een paradigma verschuiving, een andere en meer holistische kijk op de dingen van het leven. Deze bewustzijnsverruiming wordt niet enkel gelinkt aan de veranderende kosmische en astrofysische processen (energieën en frequenties) maar ook aan het mondiale proces van ontwaken / bewust worden, iets wat nu volop bezig is. Die ontwaking is zeker nodig want de technologische mogelijkheden zullen ongelofelijk en spectaculair zijn in het Waterman Tijdperk. De wereld zal onherkenbaar veranderen in korte tijd. Enkel een mensheid die moreel volwassen en ethisch bewust is én die ook de soevereiniteit, het inzicht en de kracht bezit om haar eigen toekomst te kiezen en te sturen, enkel zo'n mensheid zal in staat zijn om de (digitale) technologie positief en ten goede te gebruiken. Hieronder vier voorbeelden om dit te illustreren.

01. Binnen 10 jaar zijn er humanoïde, zelflerende robotten, niet van echte mensen te onderscheiden, die als persoonlijke assistent en coach zullen functioneren. Door hun enorme rekenkracht, innovatieve software en verbinding met de immense database van het internet zullen ze op alle vragen een antwoord weten. Daarnaast kunnen ze, door hen simpelweg een opdracht prompt te geven, alle creatieve taken uitvoeren (naast de huishoudelijke taken), waaronder muziek componeren en uitvoeren, films en video's maken, boeken en teksten schrijven, foto's en animaties genereren, kunstwerken produceren. Het gevaar is reëel dat een aantal creatieve vermogens van de mens worden overgenomen door AI en dus zullen wegkwijnen.

02. Ook in de medische wereld zal het samengaan van technologie, transhumanisme, AI en kwantumcomputers voor verbijsterende innovaties zorgen zoals een geautomatiseerde hoofdtransplantatie machine voor wie een terminaal ziek lichaam heeft (en rijk is) en daardoor een tweede leven krijgt. Ook frequentie healing, klank therapie en medbeds zullen hun intrede doen.

03. Verder wil men in Europa 100 klimaatneutrale smart cities tegen 2030. In België gaat het om Antwerpen, Brussel, Leuven en La Louvière. Vele andere steden zullen volgen. De mensen in deze steden zullen (onvermijdelijk) ingeplugd zitten in het smart grid. Dat is een netwerk van applicaties, IoT, IoB, sensoren, slimme camera's en meters, gezichtsherkenning, 15 minuten zones, EV's, CBDC, digitaal ID, biometrische identificatie, 5G en 6G netwerken, AI surveillance, robotica en uiteindelijk het sociale puntensysteem zoals in China. Zoals bekend staat
SMART voor Surveillance Monitoring Analysis Reporting Technology. Het betekent volledige controle in naam van veiligheid en het klimaat. Iedereen wordt beoordeeld en krijgt goede of slechte punten naargelang zijn of haar gedrag. Teveel slechte punten betekent uitsluiting uit de samenleving en discriminatie. Gaan de 'dappere' Belgen en Nederlanders zo volgzaam zijn als de Chinezen en de smart cities verwelkomen? Of gaan ze inspraak eisen bij de besluiten van het stadsbestuur? Tijdens de Corona crisis bleek toch dat een grote meerderheid gedwee de spuitjes nam, de maskers droeg, de QR code scande en de grootouders in het rusthuis liet stikken. Bovendien toont een onderzoek dat de meeste mensen in de VS en Europa, net als in China, een smart city handig en cool vinden en een essentieel onderdeel van de digitaal technologische toekomst die volop bezig is.  

04. Ook de gevestigde, patriarchale religies uit het Vissen Tijdperk zullen bezwijken onder de druk van de Waterman energie die staat voor vrijheid, soevereiniteit en spiritualiteit. Mensen gaan steeds meer beseffen
:

° dat niemand de waarheid kent over het mysterie van het leven en de dood;
° dat religies in het beste geval (slechts) een filosofisch en psychologisch kader bieden voor zingeving;
° dat religies in het slechtste geval een instrument tot massacontrole zijn;
° dat alle religies door mensen zijn ontworpen.

Utopia of Dystopia

Het creëren van een ideale samenleving is een thema wat al duizenden jaren bestaat. Enkele bekende namen zijn Plato, Thomas More, Francis Bacon, Voltaire, H.G. Wells, en vele andere. Ze schreven boeken en essays over hoe, volgens hen, een 'perfecte' samenleving er uit zou zien. Utopia komt uit het Grieks en betekent 'een goede plaats'. Agenda 2030, de 17 duurzame doelen en de grote reset van het WEF en de VN zijn moderne pogingen om een ideale samenleving te creëren. Althans, ideaal voor een kleine groep machthebbers die van plan zijn om alle aspecten van het leven te controleren en een wereldbestuur te vestigen ten koste van de vrijheid en soevereiniteit van de volkeren. Dit plan zal uiteindelijk niet slagen. Ook de wollige licht- en liefde visie van de New Age groepen die een gouden tijdperk voorspellen waar vrede, overvloed en geluk iedereen toelachen, is een utopisch en onrealistisch idee. Maar wat brengt de Waterman periode dan wel? Geen dystopische big brother gevangenis maar ook geen planeet van onvoorwaardelijke liefde, het wordt wellicht iets tussen beide extremen in.

Het laatste boek (The Golden Future) van New Age auteur Diana Cooper beschrijft ook een Utopia. Ze verwacht een gouden toekomst vanaf 2032, de ascensie naar de vijfde dimensie. Een tijd van vrede en geluk, van mededogen en samenwerken, van kleine eco-gemeenschappen en groene steden, dit alles ondersteund door een menswaardige technologie en een diepe spiritualiteit. Hieronder enkele thema's uit het boek en haar erg rooskleurige visie op een gouden toekomst die zich manifesteert omdat de mens een hoger en ruimer bewustzijnsniveau bereikt. Het gekwetste ego is niet langer aan de macht, het schaarstebewustzijn is verdwenen, er is evenwicht en harmonie in mens en wereld en men kiest bewust voor geweldloosheid in woord, gedachte en daad.

* Economie en geld: er is overvloed voor allen -- alle basisbehoeften zijn ingevuld voor iedereen -- men kiest voor een schenkeconomie -- geld wordt niet langer gebruikt, alles wordt vrijelijk gedeeld en geruild -- er is samenwerking en solidariteit -- robotten doen de 'saaie' jobs -- schoonheid is belangrijker dan winst maken -- het dagelijkse werk is creatief en voedend, jobs zijn mogelijkheden om talenten en gaven te vergroten -- intentie is belangrijker dan productiviteit -- gezondheid is belangrijker dan rijkdom.

* Educatie: elk kind wordt gezien en benaderd als een uniek individu -- er is geen massa indoctrinatie -- vrij en open onderzoek wordt aangemoedigd om zelfeducatie te stimuleren -- er is een evenwicht tussen het verstandig leren gebruiken van technologie en het ontwikkelen van creativiteit -- ook worden beiden hersenhelften evenwaardig gestimuleerd (imaginatie en cognitieve kennis) -- belangrijke lessen zijn kunst, muziek, natuurwetten, energiewerk, positieve visualisatie, zelfvoorziening zoals voedsel telen -- er is gelijke aandacht voor emotionele, sociale en spirituele intelligentie -- de scholen en klassen zijn klein en lokaal -- de leerkrachten worden hoog gewaardeerd want kinderen begeleiden naar volwassenheid is één der belangrijkste taken die men kan doen.

* Gemeenschappen: er zijn geen politieke grenzen en aparte landen meer -- er zijn ook geen piramidale machtsstructuren en militaire legers meer -- het reizen is vrij en men woont waar men zich thuis voelt -- het dagelijks werken in een soort slavensysteem om te kunnen overleven is niet langer nodig -- er zijn overal kleine en zelfvoorzienende gemeenschappen met consensus zelfbestuur - technologie wordt moreel en ethisch gebruikt om het leven aangenamer en beter te maken en de planeet te healen -- creatieve expressie en het creëren van schoonheid en vreugde zijn belangrijke bezigheden -- vrienden en familie worden gekoesterd -- essentiële activiteiten zijn nu sport en spel, tuinieren, muziek en allerlei kunstzinnige expressies -- het leven wordt gevierd tijdens feesten en samenkomsten.    

* Relaties: mensen hebben hun schaduwkanten geïntegreerd en communiceren open en verbindend met elkaar -- relaties zijn gebaseerd op respect, liefde en diepe connectie -- de mannelijke en vrouwelijke energieën zijn in evenwicht -- het opvoeden van kinderen tot gezonde, zelfzekere en gelukkige volwassenen is prioriteit nr. 1 en is een taak voor de hele gemeenschap.
  
* Enzovoort: nog vele andere thema's worden op dezelfde ideale en utopische manier belicht in het boek: het dagelijks leven, gezondheid en geneeshuizen, voedsel en water, natuur en dieren, comfortabele huizen en gouden steden, reizen en ontspanning, wetgeving en politiek, duurzame en onuitputtelijke energiebronnen, religie en spiritualiteit, het helen van de planeet en de ongelofelijke krachten van een ontwaakte en bewust levende mensheid.


Hopium of eigen verantwoordelijkheid nemen?

Voor wie de huidige ravage en neergang van de maatschappij gadeslaat, lijkt die gouden toekomst wel op een fantasierijk sprookje zonder enige kans op slagen. Maar dat is precies wat een Utopia behoort te doen: luchtkastelen bouwen om te tonen wat mogelijk is wanneer mensen geloven in een betere toekomst en de handen en harten in elkaar slaan. De val van de westerse beschaving biedt een uitstekende gelegenheid om op de puinhopen een iets betere samenleving te creëren. En de krachtige energieën en tendenzen van het pas beginnende Waterman tijdperk openen vele kansen om een andere wereld te bouwen. Technologie en AI kunnen best samengaan met maturiteit, ethiek en moraliteit. De vierde industriële revolutie en het transhumanisme hoeven niet het einde te betekenen van de organische mens en zijn aangeboren vermogens en talenten. Het is evenwel noodzakelijk dat de mensheid spiritueel, emotioneel en mentaal volwassen wordt en haar toekomst in eigen handen neemt. De corrupte bestuurssystemen, ngo's en thinktanks dienen allen te verdwijnen van het wereldtoneel. En dit kan enkel wanneer iedere mens zijn kracht, macht en soevereiniteit terug in bezit neemt en bewust gebruikt om samen een paradijs te manifesteren. Het is niet onmogelijk.... 

Het boek van Diana Cooper bevat ook vele visualisaties, meditaties en actiepunten om het gouden tijdperk te helpen manifesteren. Want er is meer nodig dan wishful thinking en hopen dat het vanzelf beter wordt simpelweg door het negatieve te negeren en een afwachtende houding aan te nemen (want anderen gaan het wel oplossen). Dit is een typische New Age valkuil. Er is actie nodig. Van iedereen.  Hopium is een mooi woord, het is een samentrekking van hoop en opium. Er zijn tal van kandidaten die de hoop op een betere wereld en een gelukkiger leven voeden en daardoor jouw energie en kracht wegzuigen. Allerhande politici, leiders, goeroes, één of andere messias, ascensie naar 5D, hemelopname voor de uitverkorenen, aliens,... tal van oude en nieuwe misleidingen helpen de valse hoop voeden. Die hoop op redding van buitenaf is verslavend en verdovend als opium. Een soort massa hypnose, want is het niet allemaal één grote show om de mind te kapen? Iedereen op de hogere echelons van de piramide van macht voert mee de agenda uit. Voor de buitenwereld lijkt het of er diverse groepen en personages zijn, zowel goede als slechte en iets er tussen in. Maar dat is uiteraard de oudste illusie uit het boek 'how to control the masses'. Het maakt niet uit welke kant je kiest, zolang je het slaven en schuld spel maar verder speelt. Terwijl de vele afleidingen verhinderen om de innerlijke waarheid te vinden, wordt de energie van iedereen verder geoogst, en dendert de beschavingstrein naar de afgrond.


De vraag is eigenlijk: wat willen we en wat zijn we bereid daarvoor te doen? Er zijn verschillende redenen waarom een Utopia nog nooit is gelukt in het verleden en in feite ook nooit kan slagen. De menselijke natuur is complex, divers en wispelturig en niet iedereen zit op hetzelfde bewustzijnsniveau. Het is dus onwaarschijnlijk dat iedereen het eens kan worden over wat een perfecte samenleving is. Daarnaast zijn veel van de grote mondiale problemen zoals armoede, ongelijkheid, milieuvervuiling, racisme, geweld, valse autoriteit, corruptie, misdaad, slavernij, conflict als machtsmiddel, fundamentalisme,... diepgeworteld en moeilijk op te lossen. Bovendien is ook een Utopia onderhevig aan de krachten van verandering, evolutie en verval, net als elke andere samenleving. Er is ook een theorie die beweert dat een hemel op Aarde onmogelijk is omdat de matrix nu eenmaal ontworpen is als een zielengevangenis en slavensysteem en nooit optimaal kan verbeterd worden (zie de Simulatie en Matrix Series). Ook de theorie dat de Aarde een leerschool is, waar zielen vaak moeilijke lessen komen leren, betekent dat het perfecte Utopia hier nooit kan bestaan. De verscheidenheid aan zware lessen, waaronder leren omgaan met verlies, lijden, afscheiding en aftakeling, verhinderen een hemel op Aarde. 

Wat de meeste mensen in wezen willen, zijn dingen als vrede, geluk, liefde, gezondheid, vrijheid, veiligheid, vrienden, vervulling en zich geen zorgen hoeven te maken over basisbehoeften zoals voedsel en onderdak. Een Utopia op wereldschaal mag dan een illusie zijn, wat wel kan, zijn kleine groepjes gelijkgestemden die een ander model willen uitproberen. Dat is wat de vele opduikende eco-gemeenschappen, zelfvoorzienende familiedomeinen en Anastasia dorpen doen. Experimenteren met andere manieren om samen te leven, in harmonie met elkaar, met de Aarde en met de medemensen. Het is haalbaar, overzichtelijk, praktisch, oplossingsgericht en het schenkt onwezenlijk veel voldoening. Het systeem mag dan wel crashen, alvast één uitweg is dus bekend. Maar de keuze en verantwoordelijkheid voor een nieuw leven en een andere wereld liggen bij de mens zelf.

Anastha Aurora

We did not come here to be ruled by evil.

Do no harm, but take no shit.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall