17/12/2020

Integraal Ouderschap

 

Wat is Integraal Ouderschap? (Natural Parenting)
Een combinatie van 4 peilers en de goeie dingen des levens. Namelijk:

๐—ก๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ข๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ (zie link onderaan)
๐——๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—ฎ๐—บ ๐—Ÿ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป (permacultuur, ecologisch low impact (tiny) huis, hernieuwbare energie, complementaire geldsystemen, biovoedsel uit de tuin, eenvoud, zelfvoorziening en nog zoveel meer...).
๐—›๐—ผ๐—น๐—ถ๐˜€๐˜๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—›๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ฑ๐—ฒ (fytotherapie, ayurveda, homeopathie, Germaanse geneeskunde, energetische behandelingen, acupunctuur, natuurgeneeskunde, shiatsu, enz.)
๐—ง๐—ต๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ฒ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ en/of unschooling (natuurlijk leren)
 
Niets nieuws onder de zon uiteraard, veel culturen en tribes vroeger en nu leven op deze manier. Het gezin, de familie, de kinderen, de gemeenschap,...staan centraal. Mensen zijn sociale wezens, ze hebben nood aan verbinding, samenwerking, ont-moeting, aan zelfbekrachtiging en echte vriendschap.
 
In de jaren '60 en '70 was er in de westerse wereld een opflakkering en groeiende interesse voor deze levenskeuzes (bij de hippie en rainbow bewegingen). En opnieuw is de belangstelling nu groeiende voor deze vormen van samenleven en wonen, wellicht omdat ze zo logisch en natuurlijk zijn en omdat de opeenvolgende crisissen en barsten in het 'systeem' ondertussen wat extreem zijn geworden (en nog gaan escaleren). Een ideale biotoop waar deze 4 peilers samenkomen, zijn vaak ecodorpen, leefgemeenschappen en dan vooral de Russische Familiedomein dorpen.
 
Integraal ouderschap en natuurlijk opvoeden zijn keuzes die toelaten om een diepe band met je kinderen en familie te ontwikkelen op basis van wederzijds respect. Kinderen uit zulke gezinnen worden vaak evenwichtige volwassenen die weten hoe je gezonde, veilige relaties met anderen kunt onderhouden.
 
° Filmptip over thuisonderwijs: Captain Fantastic (Full movie) 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall