18/12/2020

Waarom Thuisonderwijs?

 


WAAROM een eigen microschooltje en/of thuisonderwijs beginnen? Of een bijhorende vraag: Wat is uiteindelijk in wezen de bedoeling van een school(tje)?
 
Wat is jouw motivatie?

1. De Covid maatregelen op school zijn onmenselijk, (fysiek) schadelijk en zelfs traumatiserend.
2. De testen en verplichte vaccinaties die op komst zijn, is iets wat je helemaal niet wenst voor je kind.
3. De kinderen vandaag de dag zijn anders dan een paar generaties geleden. Hun behoeften, uitdagingen en leermogelijkheden zijn verschillend, de maatschappij verandert snel, een hoge mate van flexibiliteit is aangewezen.
4. Elk kind is uniek en verdient een persoonlijke begeleiding toegespitst op haar/zijn eigen tempo, ritme en interesses, iets wat het regulier onderwijs niet kan geven.
5. Jouw kind kan niet aarden in de 'systeemscholen' en heeft een specifieke aanpak nodig, of heeft een bepaald talent dat de nodige aandacht vraagt.
6. Het regulier onderwijs is te eenzijdig en appelleert niet aan het totale wezen van een opgroeiende mens (geest, ziel en lichaam - denken, voelen, willen).
7. Het regulier onderwijs biedt kwantiteit, maar niet altijd kwaliteit. Het biedt informatie en vaak propaganda, en daarom niet altijd waarheid en échte wetenschap (het scheppen van weten).
8. Je wenst ook andere dingen te introduceren bij de kinderen, dingen die geen ruimte krijgen op klassieke scholen (meditatie, yoga, empathie, tuinieren, kunst, muziek, natuur, kokkerellen, bouwen,...).
9. Steeds meer kinderen en jongeren zijn 'schoolmoe', de prestatiedruk is hoog, de competitiedrang is stressvol, de lessen vervelend, het vele huiswerk demotiverend, de klassen te groot, de leerkrachten uitgeblust, de omgeving vijandig (pestgedrag),...
10. Je wilt als ouder zo dicht mogelijk en dagelijks betrokken zijn bij de opvoeding en bij het zien evolueren en opgroeien van je kinderen.
11. De kinderen ontwikkelen makkelijker kwaliteiten als zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, creativiteit, vrijheidsgevoel, zelfmotivatie en soevereiniteit (afhankelijk van de ouders).

° 50 Reasons People Choose to Homeschool

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall