01/12/2020

Conjunctie 21/12/20



21-12-2012: het einde van de Maya kalender (lange telling). Een beroemde datum die bij velen bepaalde verwachtingen opriep. Zowel negatieve (einde van de oude wereld/beschaving), als positieve (begin van een gouden tijdperk van vrede en harmonie).
Nu zijn er op Aarde tientallen kalendersystemen in gebruik. De westerse wereld volgt bijvoorbeeld de Gregoriaanse kalender en daar is het nu 2020. Maar in andere culturen tellen ze anders. Volgens de Joodse kalender is het nu 5781, volgens de Chinese kalender 4718, volgens de boeddhistische 2563, volgens de hindoeïstische 1942, volgens de islamitische 1442. Hier kun je alle kalenders ontdekken.

Het bijzondere is nu dat het volgens de Ethiopische orthodoxe kalender dit jaar 2012 is. Daar komt bij dat op 21 december (winter zonnewende) Jupiter en Saturnus een exacte conjunctie (samenstand) maken op 0 graden Waterman. En op 14 december is er een totale zonsverduistering.

Alles begon met de Saturnus/Pluto samenstand in januari 2020 (Wuhan Covid uitbraak) en eindigt op 21 december met Saturnus/Jupiter samenstand. Zo'n conjunctie tussen Jupiter en Saturnus gebeurt ongeveer elke 20 jaar, maar het is de eerste keer in 200 jaar dat het gebeurt in een luchtteken (Aquarius). En dat zal voor de komende 200 jaar nu telkens in een luchtteken zijn, vandaar dat we gerust kunnen spreken over een nieuw tijdperk wat volgend jaar begint. In 2024 komt ook Pluto (de grote transformator) in het Waterman teken te staan, dit kan wijzen op een grondige transformatie van de maatschappij.

De astrologen kennen de kosmologische gebeurtenissen uit 2020 en de komende jaren grote betekenis toe. Iedereen kan merken dat de mensheid op een kantelpunt staat. De samenleving zit in een lockdown waardoor mensen even kunnen stilstaan, bezinnen, afscheid nemen, loslaten... om daarna een nieuwe weg in te slaan.

Is 2020 het echte Maya jaar die het einde van een tijdperk inluidt? Staan we aan de vooravond van een nieuwe wereld? Aquarius/Waterman staat voor thema's als samenwerking, gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, leefgemeenschappen, vernieuwing, communicatie, vrijheid,...Maar ook voor technologie en innovaties die kunnen misbruikt worden om de mensheid onder controle te houden, alert zijn is en blijft hier de boodschap.

Er is nog veel meer over te zeggen, want ook Pluto speelt een rol dit jaar, hieronder zijn wat linkjes voor de liefhebber. Maar 1 ding is zeker: alles is aan het verschuiven en aan het veranderen in snel tempo, een unieke kans om eens iets anders te proberen. Waarom niet gewoon elkaar helpen, steunen, inspireren, knuffelen en liefhebben terwijl we samen een paradijs op Aarde manifesteren.
Bijgevoegde video is Nederlands ondertiteld en schetst naast de huidige situatie ook de ontwaking/initiatie die op planeet Aarde aan de gang is.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall