08/01/2021

Alternatieve Circuits



Crisistijden bieden ook altijd nieuwe mogelijkheden en kansen op allerlei vlak. Wie een half jaar geleden Bitcoin kocht, heeft zijn investering ondertussen verdubbeld, 100% winst op 6 maand tijd. Niet slecht voor wie daar mee bezig is, maar er zijn nog meer opportuniteiten, want mensen zoeken altijd oplossingen en uitwegen.
De maatregelen op de Covidscholen zorgen nu bvb. dat huiseducatie en micro schooltjes een groeiende belangstelling kennen. En door de maskerplicht, gezondheidspas en vaccinatie agenda gaan veel mensen op zoek naar alternatieven om straks nog te kunnen winkelen 'als normale mensen'. Hier ontstaan 'gaten in de markt', zoals het opstarten van een coöperatieve aankoopgroep die zich distantieert van de maatregelen.

Een groepje bewuste consumenten gaat samen rechtstreeks aankopen bij de lokale producenten. De bestellingen worden geleverd op een afhaalpunt. Niet alleen is het goedkoper, maar je steunt niet langer de grote bedrijven en je hoeft geen masker op of een vaccin in je lijf. Die grote bedrijven zijn trouwens de grote winnaars van de crisis. Denk aan Amazon, Alibaba, Bol, Big Pharma, Zuckerberg, Elon Musk,...Hun omzet is spectaculair gestegen vaak ten koste van de kleine zelfstandige. Via zo'n coöperatieve kun je ook samen landbouwgrond kopen, zonnepanelen kopen of andere gemeenschappelijke behoeftes vervullen.


En dan het familiedomein. Eens te meer blijkt dit toch nog de mooiste oplossing. Wie een zelfvoorzienend familiedomein heeft opgebouwd, is nu quasi onafhankelijk van het systeem en de Covidgekte. Maar wat meer is, men kan inkomsten genereren. Vroeger werd reeds aangetoond dat een volledig operationeel familiedomein minimaal 30.000 opbrengt per jaar (netto), zonder in het systeem te hoeven werken. Zoiets vraagt uiteraard veel werk en toch 5 jaar tijd en je dient wel graag te tuinieren. Maar voedsel zullen de mensen altijd nodig hebben en een familiedomein kan die leemte perfect invullen.

Er ontstaan nu alternatieve circuits naast de bestaande systemen. Microschooltjes, complementaire munten, coöperaties, ecodorpen, familiedomeinen,...Dit is de manier hoe de nieuwe wereld kan onstaan. Niet door te vechten tegen de bestaande structuren maar door iets nieuws in de plaats te zetten en daar energie, geld en tijd aan te geven.

Gelden de maatregelen dan niet voor iedereen? Worden initiatieven nu niet geblokkeerd door dwaze wetten? In principe zijn veel maatregelen illegaal en medisch onverantwoord en kunnen aangevochten worden voor de rechtbank (met wetenschappelijke bewijsvoering). Daar zijn nu trouwens veel groepen mee bezig. Het masker bvb. werkt niet, is schadelijk en is in feite een medisch experiment. Medische experimenten zijn verboden bij wet. Deze discussie aangaan kan wel een strijd worden tegen de autoriteiten en niet iedereen heeft daar zin in.

Maar ieder mens wordt nu geroepen om een keuze te maken: gehoorzamen aan foute wetten of je integriteit, moraliteit en soevereiniteit bewaren en leven. Het kan goed zijn om documenten en bewijzen te verzamelen die aantonen dat de maatregelen niet werken en schadelijk zijn en tegen de mensenrechten ingaan. Daar is ondertussen al heel wat over te vinden en kan dan als argument gebruikt worden indien discussie ontstaat.

Covid is dan niet zozeer een gezondheidscrisis maar eerder een bewustzijnskatharsis, een roep van de ziel. Waar is de grens, hoeveel rechten kunnen ze nog afnemen voor iemand NEE zegt, en voor we samen massaal NEE zeggen? De oplossing kan en zal nooit van de overheid komen, want dat is niet de taak waarvoor zij werd uitgevonden, en het systeem is terminaal ziek. Het is aan ons om samen te komen en ons te distancieren van het systeem. Het is de enige weg. Stoppen met het voeden van de parasieten, zoals Gigi zegt. De elite heeft ons nodig en niet omgekeerd, als wij afhaken is het over en uit.

Good luck, be safe.


Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall