27/01/2021

Angst & Corona

 
 
Angst veroorzaakt stress waardoor het lichaam in een vecht of vlucht modus komt. In die vecht/vlucht toestand gaat het lichaam zich richten op overleving en worden de celgroei, het celherstel en de celbescherming op pauze gezet. Wanneer de vecht/vlucht modus (de stress) lang genoeg duurt, ontstaan ziekten en een verzwakte weerstand. Stress hormonen sluiten het immuunsysteem af, stoppen de celvernieuwing en vooral...verhinderen dat een mens nog diep, zelfstandig en logisch kan nadenken (men valt terug op kuddedenken).
Negentig % van de ziekten zijn stress gerelateerd. En een optimale weerstand en goed werkend immuunsysteem zijn nu net nodig als buffer en bescherming tegen virussen en bacteriën. Heel ontluisterend trouwens dat big farma en dokters zelden of nooit praten over het versterken van je immuunsysteem (met vitamine C en D, kruiden en voeding bvb.) maar blijven hangen aan handjes wassen, social distancing, gebrekkige testen, ziekmakende maskers en onnodige quarantaine.

De moderne samenleving had tot voor kort al een extreem hoog niveau van angst en stress bereikt. Maar sinds Corona is het deksel van de ketel gevlogen. Er zijn verschillende (nieuwe) angsten bijgekomen (zelfs paniek bij sommigen), die helaas dagelijks aangewakkerd worden door de mediakanalen en de overheid.

° De angst voor het virus, voor ziekte en de dood.
° De angst voor de gevolgen van het virus op economisch, sociaal en politiek vlak (quarantaine, werkloosheid, financiële problemen, faillissemneten, tekorten, lege winkels, zelfmoorden, armoede, eenzaamheid, smetvrees,...).
° De angst voor een big brother toekomst (beurscrash, verplichte vaccinaties, verdwijnen cash geld, politiestaat, uitrol 5G, censuur, inplantchip, doorgedreven controle, militairen op straat,...).
° De angst voor het nieuwe (de oude systemen vallen om, niets lijkt nog zeker, verwarring alom).
° De angst om geliefden te verliezen en de angst om ze minder te ontmoeten (het verbod op sociaal contact en op echte knuffels, we zitten eigenlijk in een love lockdown).

Het maakt niet uit of dit griepachtig Corona virus in een labo werd gecreëerd en de grootste false flag en psy-op ooit is (bedoeld als machtsovername en wereldwijd huisarrest terwijl overal 5G wordt neergepoot en 'the great reset' uitgerold), of dat het een natuurlijk gemuteerd virus is afkomstig van dieren,...de echte virussen zijn en blijven de angst, de leugens, de onmacht, de onzekerheid, het wantrouwen en het verdriet die de Aarde in haar greep houden. Angst verlamt, waardoor de mens terug valt op overleving, instinct en geprogrammeerde reactiepatronen. Maar deze tijd vraagt net om bewuste scheppers die inzicht, inspiratie, moed en daadkracht vinden om een nieuwe samenleving te bouwen nu de oude wereld lijkt te verdwijnen en alles in vraag wordt gesteld.

Meditatie is een beproefde methode die kan helpen om te gaan met stress en angsten en de vrede in het hart te bewaren in deze hectische tijden. Hier zijn wat tips van Eckhart Tolle hoe je kunt omgaan met angsten.

Stay strong, No fear, Be safe everybody.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall