15/01/2021

Spirit Horse



Op bezoek bij Spirit Horse Tribal Community in Wales, een wilde plek vol mooie mensen.

Spirit Horse.
Verborgen in een geheime vallei verschijnt het als een oud stamdorp, genesteld in de wilde bossen, onder een waterval en een glinsterende rotswand. Oorspronkelijk gecreëerd in de jaren '90 door Shivam O'Brien om retraites in de natuur te herbergen, is Spirit Horse ondertussen uitgegroeid tot een voortdurend experiment in off-grid, eco-community, tribal leven.

De droom begon met een paar tipi's in een enorme weide aan het einde van een boerderij. Eén van de doelen was het organiseren van low budget retraites.Toen wisten ze nog niet dat er zou iets veel groters zou gebeuren. Mensen werden verliefd op de plek en op nog iets anders...iets wat niet echt onder woorden kan gebracht worden.

Zo werd een gemeenschap geboren en in 2002 gebeurde er iets onmogelijks na tien jaar van fondsenwerving via een liefdadigheidsinstelling. De gemeenschap kocht 100 hectare land, met de enige bedoeling om het helemaal wild te laten groeien. Dat wilde land omringt nu hun verborgen nederzetting, een magische mix van rondhouses, yurts en tempels. Tegenwoordig heet wat zij doen 'rewilding', maar toen hadden ze het zelf over "het terugbrengen van haar oorspronkelijke gelaat".

Oproep.
Wanneer je wilde kant roept, kom dan bij ons vuur zitten - er is een stoel met jouw naam erop. Kom naar de wildernis! Laat dat wilde en oorspronkelijke deel in jou aangesproken en gezegend worden. Er is een jaarlijkse cyclus van evenementen van mei tot oktober, inclusief workshops, rituelen en retraites voor zelfonderzoek. Je kunt deelnemen aan het maandelijkse stageprogramma of het vrijwilligersprogramma of het bouwteam.

Kom voor extatische creativiteit, de avondmaaltijden bij kaarslicht, de nachten van heftig drummen en dansen, de stilzwijgende vragen, het samenzijn van stammen, de stilte tussen de bosjes, het tempelleven en de sauna's bij de rotsbassins. Kom leren, help een handje, lach en wees onnozel. Kom om te verdiepen en te dromen en om leven te geven aan nieuwe dromen.Tot ziens, tussen de houtrook en het wilde water van onze tribale gemeenschap.

° YouTube 
° Jaarlijks Festival (26-30 augustus)

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Anastha Aurora
Maira Gall